Głośniki komputerowe.
Back to Audio#121 stefan
Nie, nic takiego nie ma. Pilot ma jedynie 6 przycisków i żaden do tego nie służy.
A czy to, że można podłączyć suba, nie wpłyneło na usunięcie gniazd aux?
#122 DJGraco
Nie,
mój model posiada 2 zestawy gniazd rca.
#123 DJGraco
A oto porównanie r1700bt oraz r1700bts. Niestety po niewidomemu nie da się stwierdzić, które to które, ale z komentarzy wnioskuję, że te o większej ilości basu to są bez literki s na końcu. Jednak dostajemy zupełnie inny brzmieniowo produkt. W tych z literą s na końcu jak już pisałem dźwięk jest zrównoważony, nic nie wysuwa się na pierwszy plan, a w bt jest więcej bassu. To jest chyba dość nowa produkcja od edifiera, nie doczekały się jeszcze te glośniki porządnej recenzji w stylu audiofanatyk, kropka audio, benchmark i tak dalej.
https://www.youtube.com/watch?v=TXjqOeAOAwc
#124 Pitef
U mnie zmiana, nagłośnienie wygląda następująco: 2 satelity Panasonic od kina domowego niby po 70W ale wiadomo jak to wygląda, zawsze producent coś zawyży a subwofer mruczy Jamo Sub 200, daje to radę, potrafi nawet 30 HZ fajnie przenieść. Co prawda sub też nadający się raczej do Kina domowego, jednak lubię głęboki soczysty tłusty basior. Nie łupiący, tylko masujący. Jak ktoś chce, to postaram się jakoś nagrać jak to bucy. Satelitki zasila wzmacniaczyk taki pizdryczek mieszczący się na dłoni, niby ma to to 2 x 20W, wejście 3,5 mm, zasilacz taki jak m.in. do jakiegoś netbooka, wyjścia na bananach, a cała obsługa kończy się na jednym pokrętle które jest jednocześnie włącznikiem. Ma to jakiś bluetough ale ani razu nie skorzystałem z tej funkcji. Wszystko steruję/ obsługuję przy pomocy mixera Mackie o którym pisałem wcześniej. Subik ma oczywiście gain, regulację odcięcia pomiędzy 40 a 150 hz, u mnie skrojony na około 100 hz. Ma też płynną regulację fazy oraz wejścia wysokopoziomowe zakręcane w postaci terminali i klasyczne cinche. Mój mixer ma taką zaletę, że posiada osobne/ regulowane wyjście na sub. Także mogę stworzyć taki system odsłuchowy jak mi się mażyło. Gra pięknie oczywiście moim zdaniem, bo każdy lubi coś innego.
#125 markus1234
Odświerzam wątek, bo mam pytanie.
Przy naszym komputerze stacjonarnym mamy obecnie głośniki Creative'a, nie pamiętam modelu.
Jednak od jakiegoś czasu, gdy się je włączy, to dźwięk wydobywa się tylko z samego subboofera, a w głośnikach słychać co jakiś czas takie dość mocne strzelanie. Testowałem głośniki, odpinając je od subboofera, i podpinając je do mojego subboofera od moich logitechów z313. Głośniki zagrały, czyli są sprawne.
W związku z tym planuję dokupić jakiś subboofer do tych kolumienek. Czy można kupić sam subboofer, bez głośników, czy musi być w zestawie z głośnikami? Głośniki mają kosztować do 150 zł. Czekam na propozycje.
#126 pates
Można sam.
#127 markus1234
Acha, bo jak kiedyś byłem w sklepie komputerowym, to pan mi powiedział, że samego subboofera się nie kupi,, że musi być w zestawie z kolumienkami.
#128 denis333
Subwoofer możesz kupić, ale pozostaje kwestia dobrego spasowania z satelitkami.
#129 misiek
Gra nie warta świeczki, jeśli nawet jakimś cudem dostaniesz samego suba to cena będzie podobna jak za cały zestaw. W tej cenie dostaniesz już lepsze głośniki niż zamulony creative. Rozejrzyj się za czymś od Edifiera czy Microlaba.
#130 pates
Za 100 zł są creative pebble plus, ciekawy zestaw, bo może pracować pasywnie bez suba, który nie dudni, daje fajny miękki bas.
#131 misiek
Pates posłuchaj sobie przeze mnie wymienionych a zobaczysz co to są dobre głośniki 2.0.
#132 pates
@Misiek 2.0, no właśnie. Po za tym kolega chce do 150 zł więc także tego.
#133 denis333
ALe często zestawy 2.0 grają lepiej niż te 2.1. Ja zawsze miałem wrażenie, że te subwooferki stawiane pod biórkiem więcej dudnią niż ustawa przewiduje i wolałem sobie kupić coś, co zagra lepiej zajmując mniej miejsca.
#134 markus1234
Już pytanie nieaktualne.
Kupiłem wczoraj głośniki z subwooferem marki Blow, model ms26. Kosztowały 89 zł. Grają trochę tandetnie, ale moim rodzicom taki dźwięk odpowiada. Oto link, gdzie możecie sobie o nich poczytać:
https://allegro.pl/oferta/blow-glosniki-komputerowe-2-1-ms-26-jakosc-10171578810
#135 pates
@Denis ja 2.0 nie lubię, bo 2.0 mogę sobie zrobić nawet ze swoich obecnych.
@Markus blow to raczej tak średnio, ale mająwgl suba?
#136 denis333
@pates tylko pytanie jakie posiadasz. Bo dobry zestaw 2.0 pootrafi ubić na łeb nie jeden zestaw trójgłośnikowy.
#137 markus1234
Tak, te blow to są 2.1, czyli mają suba. I mało miejsca na biurku zajmują.
#138 pates
@Denis właśnie te pebble. Jak za 100 zł chyba leprzych bym nie znalazł, a potrzebowałem głośników małych i dobre grających. Nie mam za dużo miejsca przez kable, laptopa, klawiaturę i etc.
#139 denis333
pebble nijak mają się do jakichkolwiek edifierów. Niby droższe, ale jednak brzmienie powala. A no i doły są przyjemniejsze w odbiorze.
#140 misiek
No właśnie, miałem takie dudniące creatiwki z króciutkimi kabelkami i od tamtej pory nikomu nie polecam nowych Creative, chyba że Gigaworks, ale to już droższe zabawki. Co innego były Creative inspire p380 z ok 2002 r, które mimoże proste konstrukcyjnie to dźwięk i bas miały przezajebisty, ale to raczej ostatnie dobre Creative z tych tańszych.