Głośniki komputerowe.
Back to Audio#81 DJGraco
Telewizory mają jack, więc jackiem podłączysz
#82 misiek
Jack w tv jest na słuchawki, a to nie to samo. Jakie masz złącza w tv? Jakie masz złącza w głośnikach? Najprawdopodobniej będzie potrzebny kabel z minijackiem z jednej strony, a z drugiej 2x hinh.
#83 Lowca_Androidow
Ja w samsungu mam w ogóle jakieś dziwadło, specjalny kabel, dwa minijacki i po środku trzeci Jack i nie idzie podłączyć zwykłego minijacka w jedno gniazdo bo idzie jeden kanał, tak jakby to były lewy i prawy, ale nie wiem po co ten trzeci na środku.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#84 misiek
A ten po środku to nie jest to typowy aux?
-- (Lowca_Androidow):
Ja w samsungu mam w ogóle jakieś dziwadło, specjalny kabel, dwa minijacki i po środku trzeci Jack i nie idzie podłączyć zwykłego minijacka w jedno gniazdo bo idzie jeden kanał, tak jakby to były lewy i prawy, ale nie wiem po co ten trzeci na środku.
--
#85 misiek
Ewentualnie kabel 2x minijack z obu stron, ale nie znając szczegułów to my możemy tylko gdybać.
-- (nietoperz):
Witam mam pytanie jakim kablem moge podłączyć głośniki komputerowe do telewizora to znaczy jaki musze kupić kabel żebym mógł podłączyć głośniki komputerowe mam telewizor samsunga
--
#86 longshoot
logitech z623 400 wat
#87 Pitef
U mnie update sprzętowy: Mixer: Mackie 1642 VLZ PRO, głośniki 2.1 Creative inspire p380 wpięte na sumę w mixer, subwofer Jamo Sub 200 wpięty w wyjście na subwofer w mixerze. Odcięty na około 100HZ, na creativach basior całkowicie ściągnięty bo to to wincyj buczało niż grało. Na ten Moment klepie miękkim soczystym tłustym basiorem, satelitki trochę za małe, ale przeróbka w planach, także jeśli ktoś chciał by przez TT albo audio konferencje zobaczyć a raczej usłyszeć jak to stuka, zapraszam na priw.
#88 misiek
Ee tam gadasz, jedne z leprzych głośników jakie miałem. Później miałem te nowsze Inspire i to dopiero była masakra.
#89 misiek
Inna sprawa, że to tylko satelitki z małym subem, więc nie oczekujmy od tego cudów, ale jak na takie coś grały i tak lepiej niż dobrze.
#90 longshoot
pamiętam creative miały zawszeten proboem, że przesterował się ten subwoofer jak się zagłośno dało czy coś.
#91 pates
Haha, kuzyn kiedyś miał takiego suba chyba denona, że asz szyby ładnie się trzęsły.
#92 misiek
Miałeś wspominany tu model? Jak tak to nowe, czy używki?
-- (longshoot):
pamiętam creative miały zawszeten proboem, że przesterował się ten subwoofer jak się zagłośno dało czy coś.
--
#93 misiek
To ja chwilę miałem wzmaka z estradowymi pięćsetkami, gdzie nawet byś do połowy głośności nie doszedł, a po wyżej nie miał byś szyb i wszystko w pokoju poprzewracane.
-- (pates):
Haha, kuzyn kiedyś miał takiego suba chyba denona, że asz szyby ładnie się trzęsły.
--
#94 pates
No no, ale dźwięk był dobry?
#95 DJGraco
Pates, jak estradówki to chyba raczej tak
#96 pates
No wiesz. To nie jest tak że zawsze mają być przecie dobre.
#97 misiek
Gdybyś to odpowiednio rozstawił to jak najbardziej. Niestety, ja nie mam warunków na taki sprzęt.
-- (pates):
No no, ale dźwięk był dobry?
--
#98 pates
Zakupiłem sobie w promocji za sumę 99 zł głośniczki creative pebble plus. Chciałem czegoś małego i nieinwazyjnego, ale jednak 2/1. Jak na wypierdki, grają naprawdę spoko. Sub daje radę, chociaż wiadomo, nie jest to moc niewiadomo jaka. Generalnie nie są złe, no i jak dla kogoś to ważne są maleńkie, więc wstawi się je wszędzie.
#99 DJGraco
Po długich i żmudnych poszukiwaniach
zdecydowałem się na głośniki Edifier R1600Tii. Są przystępne dla mnie cenowo, wymiary są ok, widziałem je w sklepie i nawet słuchałem i nie mam im nic do zarzucenia.
#100 stefan
Z tego, co pamiętam, są bardzo podobne do moich 1700BT, tylko nie mają BT i są 60 watowe a nie 66 :-)
Mam nadzieję, że będą się dobrze sprawowały.