Elten 2 - betatesty
Back to Archiwum Eltena#2341 mojsior
trzeba poczekać ja miałem wrażenie że mi się system zawiesił ale potem poczekałem i działało już dobrze
#2342 Paulinux
Musisz tabować i tabować, aż on Ci powie, że Windows deffender smart screen, tak do 3 razy wystardza, a jak nie, to przeglądanie obiektowe
#2343 Puszkin
Ale nie mogę właśnie, bo on mi jakby tę instalkę zamyka.
#2344 Paulinux
To wyłącz sobie filtr smart screen w gpedit
#2345 Puszkin
Jak wpisuję gpedit w uruchom, to jest błąd, także nie mogę.
#2346 Paulinux
Jeju, wybacz. Przez tę chorobę już nie myślę. Powiedz tylko, czy masz wersję 1803 Windowsa?
#2347 Puszkin
Mam najnowszą wersję windowsa, ale win 10 home. Dodałem do wykluczeń instalkę i nic mi to nie dało, smart screenu nie mogę znaleźć. W win 8 było to proste do wyłączenia.
#2348 dorkakrac
Przyjęłam, już pobieram betę, w weekend spróbuję zacząć na poważnie testować.
#2349 Paulinux
Skoro masz october update, to wejdź sobie w zabezpieczenia Windows>kontrola aplikacji i przeglądarki>wyłącz. Tak, tam chodzi o smart screen.
#2350 Puszkin
Ooo będzie działać. @Paulinuxx dzięki.
#2351 Puszkin
No to zainstalowane, oczywiście program uruchomił się w j angielskim, ale już to zmieniłem. Klawiatura też na szczęście działa.
#2352 Paulinux
Super, fajnie, że mogłam pomóc
#2353 Puszkin
Miałem zdaje się ustawione na blokuj, niedziwne, że nie chciało się to odpalić. :D
#2354 tomecki
Przed chwilą po minimalizacji do traya i przywróceniu przestała działać szczała w dół. Reszta bez problemu. Po restarcie problem zniknął i jak do tej pory się nie powtórzył. Btw, to jest trzeci komp, na którym betę testuję :d.
#2355 Paulinux
Hahaa, tak się rodzi większość problemów, jeden radiobutton, a potem zastanawiaj się, gdzie ja kurka popełniłem błąd :D Szczególnie, że jakoś wybitnie przez NV to odczytywane nie jest, i można to zrozumieć w ten oto sposób, iż niczym potężni bohaterowie sprzeciwiający się władzy systemu nad tym, co uruchamiamy, zablokowaliśmy właśnie smart screen. A to wynika stąd, że ten radio button jest tak jakoś koślawo zrobiony, że u mnie przynajmniej, pod strzałką w dół nic się nie zmienia
#2356 Paulinux
I opis nie jest odczytywany
#2357 matius
A umnie wcześniej Elten wariował. Jakoś nie mogłem posprawdzać co nowego i stszałki jakoś dziwnie się zachowywały.
#2358 lukasz1993258
No to w takim razie czemu mi nie działa klawiatura za równo na kompie, i na laptopie?
#2359 misiek
A u mnie nawet nie ma aktualizacji do bety.
#2360 tomecki
Bo trzeba pobrać ze strony, o czym Dawid pisał.