Najlepszy dzień w życiu
Back to Integracja Eltenowiczów#81 MarOlk
Nie no, studia fajne były... Też na miasteczku studenckim AGH. @Postukujący, który akademik?
#82 Postukujacy
@Marolk: ja to w Krakowiaku, na końcu akademików mieszkałem. Po sąsiedzku trochę przychodziliśmy, ale chyba mało kto z krakowskich studentów na MS AGH nie bywał. Ba, nawet @Siciliano bywał. Nawet w trakcie jednych juwenaliów zostaliśmy okrzyknięci cyganami, gdy w pociągu z jednym tylko widomkiem przedzieraliśmy się na pozycję: ktoś miał w ręku grilla na trójnogu, ktoś jeszcze akordeon, ja z cajonem popylałem. I na skrzyzowaniu słyszymy: cygany idą!
#83 MonikaZarczuk
Jeden z najszczęśliwszych dni to ten, w którym pocałował mnie pewien chłopak. Podobał mi się od kilku lat, gadaliśmy głównie przez internet i tak naprawdę byłam pewna, że nigdy z tego nic nie będzie. W bardzo krótkim czasie sytuacja się odmieniła, a do tego dobrze całował... czego chcieć więcej. Na pewno uroku dodał fakt, że to był bardzo miły, ciepły i pogodny dzień. Jeden z nielicznych razów, kiedy czułam, że komuś zależy, bardzo podobnie jak mnie.
PS Pisanek nie zbieram, po prostu zainteresował mnie wątek.
#84 Julitka
To dość osobiste pytanie, ale czy ten dzień był lepszy od pocałunku Twojej obecnej miłości, czy też to jedno i to samo było? :) Nie musisz odpowiadać, jeżeli nie chcesz.
-- (MonikaZarczuk):
Jeden z najszczęśliwszych dni to ten, w którym pocałował mnie pewien chłopak. Podobał mi się od kilku lat, gadaliśmy głównie przez internet i tak naprawdę byłam pewna, że nigdy z tego nic nie będzie. W bardzo krótkim czasie sytuacja się odmieniła, a do tego dobrze całował... czego chcieć więcej. Na pewno uroku dodał fakt, że to był bardzo miły, ciepły i pogodny dzień. Jeden z nielicznych razów, kiedy czułam, że komuś zależy, bardzo podobnie jak mnie.
PS Pisanek nie zbieram, po prostu zainteresował mnie wątek.
--
#85 Monte
Każdy weekend, pewien tydzień, kiedy spędzam go w najlepszym towarzystwie, jakie tylko może być to dla mnie najpiękniejsze dni mojego życia.
#86 magmar
A taki jeden, szczególny Monte, taki co zostawił ślad na całe życie?
-- (Monte):
Każdy weekend, pewien tydzień, kiedy spędzam go w najlepszym towarzystwie, jakie tylko może być to dla mnie najpiękniejsze dni mojego życia.
--
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#87 Tygrysica
W sumie, jak się zastanowiłam głębiej na ten temat, to uznałam, że takim naprawdę najpiękniejszym dniem mojego życia był dzień moich dziesiątych urodzin, który był jednocześnie dnie przyjęcia pierwszej Komunii świętej.
#88 magmar
miałam trochę podobnie, przeczytaj wpis 17.
-- (Tygrysica):
W sumie, jak się zastanowiłam głębiej na ten temat, to uznałam, że takim naprawdę najpiękniejszym dniem mojego życia był dzień moich dziesiątych urodzin, który był jednocześnie dnie przyjęcia pierwszej Komunii świętej.
--
#89 Tygrysica
No to się odniosę, proszę mi wybaczyć, ciut jakby nie na temat. Zdecydowanie nawrócenie jest uzdrowieniem, bo pojęcie uzdrowienia dotyczy duszy. Gdybyś odzyskała wzrok byłabyś przez Boga uleczona.
#90 magmar
W jakimś sensie tak jest, człowiek widzii to co było przed nim zakryte, aczkolwiek dużo naoprawdę dużo pracy przede mną, Tygrysico
#91 Tygrysica
ważne, że otworzyłaś się na łaskę Pana, choć to rozmowa zdecydowanie na prive.
#92 magmar
Zdecydowanie tak, ale nie mam się czego wstydzić dlatego zamieściłam ten wpis tutaj.
#93 Tygrysica
A wiecie, że to bardzo trudne tak jeden dzień uznać za najpiękniejszy? Przecież tyle pięknych i dobrych rzeczy nas spotyka, dopóki żyjemy.
#94 magmar
WIemy i też miałam problem z wybraniem tego NAJ.
#95 Tygrysica
Kurczę, a jakby tak postanowic żyć tak, jakby każdy dzień miałby być tym najpiękniejszym?
#96 Monte
Trudno mi powiedzieć, dla mnie ważne z kim spędziłam ten czas i dlatego to najpiękniejsze i najlepsze dni mojego życia.
-- (magmar):
A taki jeden, szczególny Monte, taki co zostawił ślad na całe życie?
-- (Monte):
--
--
#97 magmar
Gdyby każdy tak postanowił niebo byłoby na ziemi.
-- (Tygrysica):
Kurczę, a jakby tak postanowic żyć tak, jakby każdy dzień miałby być tym najpiękniejszym?
--
#98 Tygrysica
Hm, może i tak. :D
#99 magmar
Każdy doszukiwałby się piękna i w sobie i świecie zewnętrznym.
Akurat mówię to dzisiaj w niedzielę miłosierdzia, ciekawie się zbiegło
-- (Tygrysica):
Hm, może i tak. :D
--
#100 lalar123
No, było by to ciekawe. Ale było by nieźle. Jak w buddyźmie. Podobno chindusi tak żyją, ale czy to prawda, nie mam pojęcia. Podobno jakiś buddysta ajach brachm nagrywa porady na youtube.