EltenLink

Segregowanie ubrań

Wróć do W domu

#21 mustafa

Ja koszulę zawsze nakładam na gołą klatę, nigdy nic pod spód.

--Cytat (łysy):
No a jak byś chciał?
-- (mustafa):
What? Koszula na t-shirt?
Co to za moda xd
--Cytat (łysy):
Koszula i tak idzie bezpośrednio na teshirt, więc raczej niema takiej opcji i wiadomo, że wszyje się jakiś malutki guziczek, a nie wielki od jeansów :XD
-- (Julitka):
Tylko trzeba uważać, żeby potem nie uwierał. :)

--

--Koniec cytatu

--

--Koniec cytatu

Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2020-10-24 17:37

#22 misiek

No to bardzo chigienicznie.
-- (mustafa):
Ja koszulę zawsze nakładam na gołą klatę, nigdy nic pod spód.

--Cytat (łysy):
No a jak byś chciał?
-- (mustafa):
What? Koszula na t-shirt?
Co to za moda xd
--Cytat (łysy):
Koszula i tak idzie bezpośrednio na teshirt, więc raczej niema takiej opcji i wiadomo, że wszyje się jakiś malutki guziczek, a nie wielki od jeansów :XD
-- (Julitka):
Tylko trzeba uważać, żeby potem nie uwierał. :)

--

--Koniec cytatu

--

--Koniec cytatu

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-10-25 03:42

#23 mustafa

No przecież się ją pierze, tak samo jak inne części garderoby. Poza tym, nie wiem jak ty, ale ja mam w zwyczaju się myć więc nie wiem gdzie tutaj widzisz brak chigieny.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Edytowano 2020-10-25 08:07

#24 misiek

Jak rozumiem w razie potrzeby na każdy dzień masz dwie takie same.
-- (mustafa):
No przecież się ją pierze, tak samo jak inne części garderoby. Poza tym, nie wiem jak ty, ale ja mam w zwyczaju się myć więc nie wiem gdzie tutaj widzisz brak chigieny.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-10-25 17:29

#25 mustafa

ale poco dwie?
Nie rozumiem tego w razie potrzeby.

2020-10-25 19:49

#26 Zuzler

W razie na przykład, jak się spocisz i koszula będzie po prostu brudna.

2020-10-25 23:14

#27 misiek

Jednego dnia masz wesele, następnego poprawiny. Raczej będziesz musiał się przebrać.
-- (mustafa):
ale poco dwie?
Nie rozumiem tego w razie potrzeby.

--

2020-10-26 00:11

#28 mustafa

No to białe koszule oczywiście mam dwie, ale takie mniej oficjalne, no cuż, mam z sześć, może siedem, każda inna.

2020-10-26 05:58

#29 Julitka

Ej, ale panowie, o co Wam, że tak powiem, chodzi?
Jednemu jest zimno, drugiemu jest ciepło, jeden sobie zakłada pod spód, drugi - nie.
Spotkałam się z jednym i drugim i nie ma tu o czym dyskutować.
Koszula zabrudzić się może i na t-shircie (pot bywa wszędobylski) i bez niego, może być zimno lub gorąco etc etc.
To tak, jakby sprzeczać się, czy trzeba zakładać coś pod sukienkę u dziewczyn - czasem sukienka na to pozwala, czasem wręcz jest to potrzebne, bo jest zimno lub jest prześwitująca, a czasem to wygląda nieładnie lub jest za gorąco.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2020-10-26 10:54

#30 mustafa

Toteż moim zdaniem t-shirt pod koszulę wygląda obleśnie, no ale to tylko moje prywatne zdanie

2020-10-26 13:09

#31 Julitka

Nie wygląda. I jest często spotykany.
Częściej podkoszulek na ramiączka, ale t-shirt jak najbardziej.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2020-10-26 13:16

#32 mustafa

O, podkoszulek na ramiączkach jeszcze jestem w stanie zrozumieć, no ale to tylko gusta jak sama napisałaś. Dla mnie coś pod koszulą to jak skarpetki do sandałów, niektórzy tak chodzą, ale ja nigdy

2020-10-26 14:03

#33 misiek

W takim razie niema tematu.
-- (mustafa):
No to białe koszule oczywiście mam dwie, ale takie mniej oficjalne, no cuż, mam z sześć, może siedem, każda inna.

--

2020-10-26 17:57

#34 Agata.d

Ja mniej więcej wiem jakiego koloru mam ubrania, wiem też mniej więcej jak je dopasować, więc problemu z tym nie mam. Jeśli mam jakieś bardziej eleganckie zestawy to wieszam je po prostu na jednym wieszaku. Nie wyznaję zasady, żeby ubierać się na ciemno i w jednolitych kolorach. Lubię styl stonowany, ale mam różne ciuchy i jasne i ciemne.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2021-03-26 12:42

#35 Wiolinistka

Ja dokładnie tak jak Agata, chociaż czasem zdarza się, że kompletuję sobie zestawy - bluzkę z narzutką i wieszam je razem.
Mam też w szafie na dole taką dodatkową rurkę, jakby na wieszaki i przez nią przewieszam spodnie, bardzo wygodna sprawa, wszyscy pytają gdzie kupiłam szafę z takim czymś, a to po prostu tato mi zrobił :)

2021-04-07 07:47

#36 Kat

@Wiolinistka, ja też mam taką dodatkową rurkę w szafie, ale kto ją zrobił, nie wiem, bo po poprzednich właścicielach ją odziedziczyłam. :)

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2021-04-07 16:55

#37 Wiolinistka

Bardzo dobry patent!

2021-04-07 17:23

#38 Agata.d

Szkoda, że mnie nie ma kto takiej rurki zrobić, przydała by sie.
-- (Wiolinistka):
Bardzo dobry patent!

--

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2021-04-07 17:30

#39 tomecki

W Ikei można kupować szafy hm... modularne i dowolną ilość rurek, półek, szuflad różnych, różnistych kompletować. Jest kilka wielkości tych drewnianych podstaw, a co tam w środku to już twoja, użytkowniku, wola. Na ściankach są nawiercone co kilka cm otworki i wkładaj se co chcesz.

2021-04-07 18:56

#40 skrzypenka

Ja kupuję organizery, dzięki nim wiem, gdzie co mam, przyszywam sobie też guziki poszczególnych kształtów na ubrania i pamiętam, co jest czym. Komplety składam razem, wiem wtedy, gdzie co mam. Skarpetki mam tego samego koloru prawie wszystkie, a te innego, to mam na nie inny organizer.

Große Operndiva?
2021-07-17 19:05