Octarine, mały programik OCR
Wróć do Oprogramowanie#141 pajper
Bo do pendrive masz dostęp i zawsze możesz skopiować pliki. Wiele narzędzi pozwala na zmianę numeru seryjnego woluminu/urządzenia. A nawet jeśli nie, zawsze są usługi wirtualne.
Dongiel w formie pendrive jest zabezpieczeniem bardzo iluzorycznym.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#142 pates
Dongla zapewne też da się jakoś złamać. Ale tak po za tym, jak ty to chcesz podciągnąć pod samorząd, no i kiedy planujesz oficjalną wersję?
#143 pajper
Nie ma zabezpieczeń nie do złamania. W tego typu oprogramowaniu kwestia nie dotyczy tego, "czy zostanie złamany", a "kiedy zostanie złamany".
Trzeba ten program rozwinąć, przetestować, rozeznać się w zainteresowaniu. Ale na pewno w ciągu kilku miesięcy, jeśli.
#144 Lowca_Androidow
OK, myślę, że ja bym się zdecydował, ale to na dzień dzisiejszy trudnopowiedzieć, nie wiem jak będę stał finansowo, najbardziejmnie interesuje ten dongiel jako pen, choć nie ukrywam, że 300 zł to byłaby dla mnie optymalna kwota.
Co do aktywnego samorządu, do tego jest niezbędna faktura.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#145 pates
Ucięło ci wpis Dawidzie
#146 Julitka
Nie ucięło. Tam jest kropka. xd
-- (pates):
Ucięło ci wpis Dawidzie
--
#147 pajper
@Lowca
I będzie faktura. ;)
#148 tomecki
Tak w ogóle mówi się, że do tekstu najlepiej 300dpi więc dobrze byłoby na takiej właśnie rozdzielczości testować silniki.
#149 nuno69
Wląśnie nie @Tomecki, nie każdy o tym wie i nie każdy (prawie nikt) nie będzie miał 300 DPI.
#150 daszekmdn
A co jeśli dongiel padnie?
#151 pates
Dobre pytanie. Wg mnie to powinno działać mniej więcej tak. Odsyłasz uszkodzonego i otrzymujesz nowego, nawet powiedzmy w okresie gwarancji czy coś takiego.
#152 nuno69
jak padnie to padnie xD> Chociaż w tkim wypadku powinno się pokrywać koszta samego psa.
#153 pates
No to też głupie nie jest @Nuno. No chyba, że dawało by się jakiś okres gwarancji na pieska, te 24 miesiące.
#154 nuno69
No ale jak? To psi producent musiałby dawać gwarancję, nie Dawid.
#155 tomecki
Ja pewnie wybiorę online, bo to zwyczajnie wygodne.
#156 Lowca_Androidow
O ile się nie mylę to skanery domyślnie skanują właśnie w 300 dpi.
Co do aktywacji online, i owszem, ale to tylko stacjonarnie, nie ma wersji portable, a jak dla mnie to jest właśnie największa zaleta tego softu.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#157 pajper
@tomecki
Odniosę się do bardzo dawnego wpisu. Będzie skanowanie automatyczne, ale nie wiem, co ze skanowanie 2-stronnym, bo po prostu nie posiadam skanera 2-stronnego.
Rozważałem zaopatrzenie się w takowy na potrzeby Octarine, ale ceny od razu mnie od tego pomysłu odwiodły, niestety.
#158 tomecki
W razie czego mogę być testerem. Co do domyślnego skanowania to jeśli działamy przez program tj. nie bezpośrednio z urządzenia np. na pena to domyślne parametry wybiera soft.
Co do sposobu autoryzacji to pisałem wyłącznie o swoich preferencjach.
#159 pates
Ja bym wziął opcję z pieskiem zwykłym, albo tą online.
#160 pajper
Tylko problem jest niestety taki, że przed testami trzeba funkcję napisać.
Ja sam nie lubię dongli i przyznam szczerze, że na Octarine autoryzowane donglem osobiście nigdy bym się nie zdecydował jako kupujący. Ale skoro niektórym to odpowiada... :)