EltenLink

Andrzej Sapkowski

Wróć do Literatura

#41 Lowca_Androidow

Na szczęście okazało się, że to nie koniec, a wersjesłuchowiskowe jak dla mnie to majstersztyk

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-08-30 21:32

#42 hazel96

Zgadzam się w kwestii słuchowisk. :)

2018-08-30 22:20

#43 annabeth

No czyli co do pani jeziora nie jestem jedyna która tą część przemęczyła.

May the force be with you.
2018-09-01 10:39

#44 cinkciarzpl

A ja na tej Pani Jeziora się śmiałem, zwłaszcza z podróży ciri w czasie gdy szukała tego właściwego i trafiła do czasów krzyżackich. :D

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2018-09-06 15:07

#45 hazel96

Cinkciarzu, ja nie wiedziałam, czy się śmiać, czy płakać z Leśnego Dziadka, nie wiem, czy pamiętasz tę scenę.

2018-09-06 18:47

#46 matius

Leśny dziadek był masakrą. Dobrze, że jej się udało uciec.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-09-06 19:10

#47 hazel96

Tak, był masakrą, ale dopóki nie zaczął być groźny, to było to dość zabawne.

2018-09-06 19:13

#48 matius

Jak se pomyśle, że on miał tam szynki porobione z dzieci. brrrre.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-09-06 19:15

#49 hazel96

Tak, to akurat było okropne.

2018-09-06 21:07

#50 longshoot

w pierwszej grze o wiedźminie, też był dziadek ludorzerca

2018-09-08 03:49

#51 matius

Ta, był i można było wybrać albo go zabić, albo dostać jakiś tam przepis czy coś.

2018-09-08 13:21

#52 longshoot

tak było

2018-09-08 16:07

#53 balteam

Fajny był dziadek, walka też ciekawa, jeszcze Siemianowski go dobrze czytał.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-09-11 17:47

#54 hazel96

Siemianowski jak dla mnie jest mistrzem lektorstwa. Nie mówię, że nie ma lepszych, bo pewnie są, ale jakoś lubię jego sposób czytania. Wybaczcie off topic, ale nie mogłam się powstrzymać. :D

2018-09-13 17:53

#55 Kat

"Trylogię husycką" uwielbiam, a jeśli o ulubionych bohaterów chodzi to bardzo lubię Raynevana, Szarleja i Samsona of course, Jutta też jest całkiem spoko i baaaaaardzo podoba mi się Bonaszewski w roli biskupa Konrada Oleśnickiego, a także Tomasz Marzecki jako Pomurnik Grellenort.
Co do wiedźmina - podobnie jak wy - nie mogłam przebrnąć przez "Panią jeziora", no męczyłam ją nieziemsko. A kogo lubię? Geralta, Kahira, Regisa, Ciri, Milwę i jeszcze ktoś na pewno znalazłby się.
Forma słuchowisk bardzo fajna, przede wszystkim efekty dźwiękowe działają na wyobraźnię, np. jak Szarlej i Riksa zabijają Duce von Pak w trzeciej części trylogii. Jak słyszałam ten mechanizm wiatraka wbijającego się w kości, to mnie samą rozbolało.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2019-02-15 20:37

#56 exterminator

Hello every one akurat tak się stało że mam wszystkie części wiedźmina i nie wiem jaka jest kolejność co na początku czas pogardy czy co?
Czy mugł by mi ktoś na pisać od której do której części czytać. Pomocy!!!!!

Time to exterminate.
2019-08-01 16:36

#57 matius

Najpierw "Ostatnie życzenie", potem "Miecz Przeznaczenia", dalej "Krew elfów", "Czas pogardy", "Chszest ognia", "wierza jaskółki" i "Pani Jeziora". "Sezon bórz" możesz między "Mieczem przeznaczenia", a "Krwią elfów", albo na koniec.
Chyba, że chcesz czytać czasowo, to jeszcze inaczej i trzeba by czytać po opowiadaniu. :)

2019-08-03 15:56

#58 exterminator

aaha to nie mam wieży jaskółki i pani jeziora

Time to exterminate.
2019-08-04 09:10

#59 Lowca_Androidow

--Cytat (exterminator):
aaha to nie mam wieży jaskółki i pani jeziora

--Koniec cytatu
Jeśli chodzi o wersje superprodukcja to narazie nie będziesz miał, bo tych części jeszcze nie nagrali w takiej wersji

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-08-04 10:33

#60 exterminator

a sezon burz?

Time to exterminate.
2019-08-04 10:43