Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Wróć do Humor, gry i zabawy#461 magmar
To raczej tragikomedia:
https://www.youtube.com/watch?v=M324EtNNRSc
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#462 Monte
To raczej zalicza się do pomyłek pisemnych niż mówionych. Kiedyś dyktowałam wiadomość przez wpisywanie od Google i powiedziałam "Hej Lewusku", bo pisałam wiadomość do koleżanki, a telefon napisał: "Hej ale w łóżku".
#463 magmar
Ciekawie, nie piszę się do nieznanego, acz hmmm bardzo cenionego jegomościa, że nie ma problemów z depilacją, zamiast z deklinacją, bo google tak chciał.
A teraz życzenia mówione,
ślub dwujęzyczny:
Everything good
be happy
and make love.
To było powiedziane przy ołtarzu.
#464 Paulinux
Z takich okołoGoogleowych, miałaam dwie warte uwiecznienia.
OK Google, Zadzwoń Dash.
Odpowiedź: A mąż to kto?
OK Google, zadzwoń Nuno.
Odpowiedź: Dzwonię, palarnia kawy kraftowej UleNo.
#465 MarOlk
Przejęzyczenia. Zamiast "doły kopać" kolega powiedział "Kopy dołać"
#466 MarOlk
I ja zamiast "Krew się leje" wyszło "lew się kreje"
#467 magmar
Opowiadałaś mi o tym chyba chodziło o telegram albo TT, no to jeszcze jedna.
Pisałam do kogoś ciekawego, chcąc umówić się na rozmowę przez skype'a, a tu 12% baterii i nie ma prąwomu, mój asystent zamiast pozdrawiam Magda napisał podagra pw jegomość zastanawiał się czy zmieniłam sobie nick i dlaczego podagra.
-- (Paulinux):
Z takich okołoGoogleowych, miałaam dwie warte uwiecznienia.
OK Google, Zadzwoń Dash.
Odpowiedź: A mąż to kto?
OK Google, zadzwoń Nuno.
Odpowiedź: Dzwonię, palarnia kawy kraftowej UleNo.
--
#468 MarOlk
Mój brat we wczesnej podstawówce na dyktandzie zamiast "żółw" napisał rzłuf (dokładnie tak jak napisałem) :P
#469 magmar
No to wypracowanie mojego kolegi składało się z dwóch słów gównom postaciom.
#470 Paulinux
Prasa schodzi na psy coraz bardziej.
Działanie urządzeń elektrycznych jest dla wielu osób prawdziwą zagadką. Nie dziwi więc zainteresowanie dość specyficznymi kwestiami. Sporo osób pyta choćby o to, co się stanie, gdy powerbank do samych siebie. Inni są zainteresowani tematem Zobaczmy, jakie mogą być tego konsekwencje.
Źródło: https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/internet/co-sie-stanie-gdy-przedluzacz-i-powerbank-podlaczymy-do-samych-siebie-wyjasniamy/q3lnwkr?utm_source=facebook_extra&utm_medium=social&utm_campaign=Facebook_vertical&utm_term=autor_6&fbclid=IwAR35GgEud4SCK3W065hQNBE1xGA0Gl--XnWESuuEgWCNtqhxHx8qA2BMEVA
#471 Zuzler
Peeling do twarzy z pompką. :D
#472 Paulinux
Oł jea. To była rozkmina: przecież ja nie mam pompki na twarzy :P
#473 Paulinux
Promocja Kołdra 4 poty roku 140x200cm Cena szt. 201 Netto
#474 Zuzler
Nikt tu jeszcze tego nie wstawił, prawda? :D
https://joannapachla.com/ludzie/piesni-koscielne-i-inne-bzdury/
#475 Monte
Kiedy były jeszcze u mnie krowy, siostra spytała mnie, gdzie jest mama, a ja chciałam odpowiedzieć: "Krowy doi". Powiedziałam: "Dowy kroi". :D
#476 magmar
Szkoda, że nie wdowy.
#477 Paulinux
Pasta z Makreli, Chodnik, Sandacz w occie czy Śledź w śmietanie... u nas każdy znajdzie coś dla siebie. Zapraszamy do spróbowania naszych potraw. Wszystkie produkty wykonywane są na bieżąco przez nasz zespół. Przyjedź, spróbuj się przekonaj, że warto.
#478 MarOlk
Czarodziejski filet
#479 Monte
Któregoś dnia, kiedy byłam w internacie, miałam iść do lekarza z powodu przeziębienia. Moja koleżanka Kasia również chciała iść do lekarza, więc umówiłyśmy się, że pójdziemy razem. Przyszłam po nią do pokoju i chciałam zapytać: "Czy jest tu Katarzyna?", a myślałam o Kasia i znowu dwie formy połączyły mi się w głowie i powiedziałam Katasia. Było sporo śmiechu!
#480 EugeniuszPompiusz
Envision, skanowanie tekstu z koszyczka z różnymi przyprawami, w celu znalezienia papryki słodkiej.
Pierwszy rzut oka, pierwsze spojrzenie kamery z ukosa na papierowy pompownik z przyprawą, po czym Envision oznajmia z dumą.: Horacy Kubek