Biblioteka

Jaka książka z uniwersum mogłaby jeszcze powstać?

Założony przez Elanor 28 wpisów ostatni wpis 7 miesięcy temu Strona 1 z 2

#1 1 polubienie

Hej hej!
Pytanko jak w temacie. O czym jeszcze chcielibyście przeczytać? Ja nie ukrywam, że zamiast obecnych kombinacji Rowling, wolałabym, żeby napisała tę historię w wersji dla dorosłych. Działania Zakonu Feniksa, działalność Śmierciożerców, trochę polityki i te sprawy. To mógłby być całkiem fajny gest w stronę dorosłych fanów.

#2 1 polubienie

Mogłaby kobita zaszaleć i osobiście napisać jakąś kontynuację, coś, co działo się między siódemką, a epilogiem siódemki.

O nie, kontynuacji to ona niech już lepiej nie tyka! xd
No chyba, że obieca, że zrobi to na trzeźwo.

#4 1 polubienie

No tak, jak również z kalkuatorem, porządną wiedzą o tym, co było w poprzednich częściach i kawałkiem wyobraźni co się da, a co nie, ale ja bym nie narzekała.

#5 1 polubienie

Oba poprzedie pomysły mi się podobają. Poza tym nie pogardziłabym trochę opszerniejszymi informacjami o życiu Ginny, albo TOnx. A, no i oczywiście siódma część od strony Hogwartu, choć to już ktoś napisał. :p
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

Ktoś napisał i szanuję, ale nie rozpaczałabym jakoś szczególnie, gdyby to zrobiła sama autorka.

#7 1 polubienie Edytowano

Nie narzekałabym na losy syna Tonks i Lupina :)

#8 1 polubienie Zarchiwizowany

ja tam lubie długie kśąrzki, więc jak napisała by kontynuacje, to oczywiście bym przeczytał.

Coo kto napisał co?
A tak tylko takim żarcikiem sypnę. Mam nadzieję, że nic mi nie zrobicie za to. W pewnej przeróbce 1 z 10 było coś takiego jak Harry Potter i Kiełbasa Prymasa Xddddddd.
A tak na poważnie?
Nie wiem czy chcę kontynuacji. Jak dla mnie wszystko co było było super, ale wiadomo gdyby się jakaś kontynuacja przytrafiła to bym przeczytał.

--Cytat (Elanor):
Ktoś napisał i szanuję, ale nie rozpaczałabym jakoś szczególnie, gdyby to zrobiła sama autorka.

--Koniec cytatu

#10 1 polubienie

Jeśli ci chodzi o siudmą część w Hogwarcie, to ja miałam na myśli "ostatnie zobowiązanie". TO fanfick.

Ja bym nie pogardziła książką o huncwotach, tzn o ich życiu i dorastaniu w Hogwarcie, no i coś więcej o Tonx, mogłoby być nawet jakieś opowiadanie. Poza tym zgadzam się z poprzednikami, siódmy rok w Hogwarcie i wydarzenia między końcem wojny a epilogiem też nie byłyby złe.
May the force be with you.

jest harry potter 8 9 i 10 nawet trochę 11 ale nie dokończone, bo usunęli blogi onet.

Gdzie można to znaleźć to 8 9 i 10?

#14 1 polubienie

Po wypowiedzi Longshoota można się domyśleć, że na onecie. :d Ale trochę jakby nie na temat o tyle, że to fanfictkon, jak rozumiem. To też był raczej żart, no nie?

Zepsuli przeklęte dziecko, mogli by wydać normalną książkę o dzieciństwie dzieci Harryego.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

#17 1 polubienie

Nie narzekałabym też na jakąś porządną książkę o dzieciństwie albo przynajmniej młodości rodziców Harry'ego.

#18 3 polubienia

ja bym widział książkę o zaangażowaniu mugoli w tą całą wojnę. Oni mieli taki sprzęt i taką technologię, że mogli by spokojnie woldzia i tych wszystkich śmerciożerców rozstrzelać, rzucić na nich naloty dywanowe czy coś
po co mi sygnatura?

Nie pogardził bym jakąś książką opowiadającą coś więcej o lżyciu: Ginny, Lupina czy Tonks.

Może jeszcze wydanie Życia i kłamstw Dumbledorea dla mugoli?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.