Jest fajny fick, a raczej zbiór ficków takiej jednej dziewczyny, kryjącej się pod psełdo Madame Evans. Nazywa się to to Saga rodu Potterów i fajnie wszystko opisuje, choć są pewne modyfikacje, ale opisuje dalsze losy Harryego po wojnie, losy jego dzieci i nawet kawałek życia wnuków.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
-- (Agata.d): Jest fajny fick, a raczej zbiór ficków takiej jednej dziewczyny, kryjącej się pod psełdo Madame Evans. Nazywa się to to Saga rodu Potterów i fajnie wszystko opisuje, choć są pewne modyfikacje, ale opisuje dalsze losy Harryego po wojnie, losy jego dzieci i nawet kawałek życia wnuków.
--
"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano." Cormac McCarthy, "Droga"
A wiecie, wróciłam sobie ostatnio, przeczytałam ponownie wszystko, nawet przebrzydłe dziecko i przyznam, że mam takie same pragnienia jak te kilka lat temu - kanoniczną opowieść o rodzicach Harry'ego, życie syna Lupina i Tonks. W ogóle, życie Lupina to wydaje się intrygująca sprawa. Mogłaby, kurka, powstać jakaś porządna historia pierwszego zakonu, rodziców Harry'ego, może faktycznie, jak mówiła Elanor, bardziej dla dorosłych. A co tam, po prostu bardziej dla dorosłych, co nie oznacza bynajmniej z kutangami na wierzchu i włażeniem bohaterom pod łóżko.