EltenLink

aplikacje pocztowe dla nie widomych jakie polecacie?

Wróć do Oprogramowanie

#41 MonikaZarczuk

Ja z przymusu używam wbudowanej poczty, ale za ogromną wadę uważam to, że pokazuje kilkadziesiąt, nie wiem... może 30 wiadomości i jak się dojdzie do końca, to mówi, że żeby znaleźć starsze wiadomości, to trzeba użyć wyszukiwania, a jak go używam to wyszukuje jedno wielkie g... A może da się to gdzieś wyłączyć? Chcę mieć dostęp do wszystkich swoich maili.

Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
2019-07-13 23:00

#42 Lowca_Androidow

Przepraszam, że zapytam, z przymusu: Dlaczego z przymusu, nie możesz użyć darmowego thunderbirda? Ta wbudowana poczta to badziew jakich mało.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-07-14 12:43

#43 misiek

Od kilku dni mam Win 10 i już się cieszę, że z tej windowsowej poczty jeszcze nie skorzystałem.
--Cytat (MonikaZarczuk):
Ja z przymusu używam wbudowanej poczty, ale za ogromną wadę uważam to, że pokazuje kilkadziesiąt, nie wiem... może 30 wiadomości i jak się dojdzie do końca, to mówi, że żeby znaleźć starsze wiadomości, to trzeba użyć wyszukiwania, a jak go używam to wyszukuje jedno wielkie g... A może da się to gdzieś wyłączyć? Chcę mieć dostęp do wszystkich swoich maili.

--Koniec cytatu

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-07-14 21:49

#44 nuno69

Dlaczego? Ona jest swietna BTW gratuluje przejscia na jedyna sluszna winde.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2019-07-14 21:50

#45 misiek

No cóż- lubię mieć wszystkie wiadomości pod ręką i nie bawić się w jakieś wyszukiwanie starszych, chociaż z drugiej strony nie mam tego zbyt wiele.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-07-14 21:55

#46 nuno69

Ale... Nie musisz nic wyszukiwac,

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2019-07-15 00:03

#47 wredny

poczta win10 to badziewie za chiny ludowe nie będę korzystał a próbowałem,

Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.
2019-07-15 07:59

#48 Lowca_Androidow

Poczta w windows 10 to najbardziej ubogi program pocztowy z jakim miałem do czynienia.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-07-15 17:03

#49 MonikaZarczuk

Nuno, rozwiń myśl, jeśli łaska. Jak nie musisz nic wyszukiwać, skoro wyświetla Ci ok. 30 wiadomości, a na dole napisano Aby znaleźć starsze wiadomości, użyj wyszukiwania.

2019-07-18 16:54

#50 MonikaZarczuk

Chwalicie, zachwycacie się, ale jak zapytam o konkretny problem, to cisza :D :P

2019-07-18 16:54

#51 mojsior

moniko w ustawieniach synchronizacji bodajrze masz do wyboru xczy ma pobierać wszystkie wiadomości czy tylko z przed paru miesięcy

2019-07-20 20:33

#52 nuno69

--Cytat (MonikaZarczuk):
Chwalicie, zachwycacie się, ale jak zapytam o konkretny problem, to cisza :D :P

--Koniec cytatu
Nie śledzę tego typu forów. Jeżeli nie odpowiadam na forum, można do mnie zawsze napisać wiadomość prywatną. Nie gryzę.

2019-07-21 08:42

#53 balteam

Wpisy z przed roku, cośpolecacie teraz jako klienta? thunderbird jest ok, ale np. teraz nie mogę przełączać się po zakłądkach, wkułko mam tylko nieznane, nieznane.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-03-04 21:43

#54 Lowca_Androidow

Baltim, u mnie nadal thunderbird działa prawidłowo, nie masz przypadkiem otwartej innejinstancji thunderbirda, tak się dzieje kiedy zostawimy np. otwartą wiadomość w tle, a thunderbirda zamykamy, potem otwieramy i gada właśnie nieznane, nieznane

2020-03-04 21:56

#55 balteam

Okna otwartego nie mam, kontrol w zamknąłem ostatnią kartę, bo thunderbird znikł, więc raczej niet.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-03-04 22:26

#56 balteam

Dobra, dałem zpod alt zakończ i na razie działa, ale jak ktoścośpoleca to może też sprawdzę w razie awarii thundera, tylko nie windowsową pocztę.

2020-03-04 23:09

#57 Lowca_Androidow

Możesz spróbować "eM Client"
Opis:
eM Client - program pocztowy, alternatywa dla MS Outlook. Integruje udoskonalony interfejs kalendarza, zadań, kontaktów i wiadomości błyskawicznych, które użytkownik może po prostu skonfigurować wygodnie dla siebie i używać. em Client umożliwia import emaili i kontaktów z MS Outlook, Outlook Express, The Bat, i Thunderbird.

eM Client umożliwia pełną synchronizację z Gmailem, Skypem i Facebookiem. Program posiada Widget RSS, sprawdzanie poprawności pisowni, możliwość dodawania własnych zadań jak i zaawansowane opcje kalendarza, dodawanie etykiet przy wiadomościach przychodzących, szybkie indeksowanie oraz wyszukiwanie poprzez e-mail, kalendarz i kontakty, SSL dla wszystkich protokołów, wiele narzędzi typu drag and drop, żądanie potwierdzenia odczytu, automatyczna aktualizacja systemu on-line i wiele innych. edycja
Producent E&S Software Ltd
Licencja Freeware (darmowa)
System Operacyjny Windows 98MeNT2000XPVista7810

2020-03-05 09:23

#58 Lowca_Androidow

Można też zainstalować Windows Live, niestety nie jest już wspierany, ale dostępny i działa

2020-03-05 09:23

#59 monstricek

eM Client, chyba, miał słabą dostępność.

2020-03-05 09:51

#60 mojsior

Ja podziwiam tych którzy używają thunderbirda, no ale cóż albo mnie ten program nie lubi, ale mniejsza o to.
Ja od jakiegoś czasu używam outlooka oczywiście nie tego express bo on z imapami to tak średnio sobie radzi, tylko tego z office.
Mimo, że jest to kobyła i zaawansowany manager poczty, to ma kilka rzeczy które go wyróżniają na tle innych.
Najważniejszą funkcją jest sortowanie wiadomości według dat.
Pokazywane są w drzewie podzielonym na daty, tak więc jak chce sobie odebrać wiadomość z przed trzech dni to mogę zwinąć sobie gałąź z obecnymi wiadomościami i przejść do gałęzi z wiadomościami z przed 3 dni.
Chyba żaden z darmowych klijentów takich jak thunderbird czy nawet poczta dla win 10 nie posiada takiej jak dla mnie zajebistej funkcji, która nieraz mi się przydała.
Co do darmowych klijentów to spokojnie mogę polecić pocztę dla win 10 jest prosta, robi to co powinien robić prosty klijent pocztowy, odbierać wiadomości i wysyłać i w zasadzie to wszystko.
Ma wbudowanie powiadomienia push więc nawet nie trzeba jej otwierać.
Jeżeli mamy w opcjach prywatności ustawioną pocztę żeby działała w tle to na kafelkach w menu start też dostajemy takie skróty naszych wiadomości.
Co do windows live tudzież windows maila, to mnie się on nie podobał nigdy, niby próbował przypominać słynnego legendarnego outlooka expres, ale moim zdaniem dla microsoftu lepiej by zrobiło gdyby zostawili tam outlooka z poprawionym imapem.

Jak dla mnie outlook bije na łeb wszystkie klijenty pocztowe jakie dotąd używałem.

Edytowano 2020-03-05 11:44