EltenLink

Cięcia przerobowe

Wróć do Archiwum Eltena

#81 nuno69

Oj kmicic, mocno zamknięta łępetyna.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2019-07-03 10:59

#82 Zuzler

@Kmicic... Nie wierzę, co czytam. Nie wierzę, żeby ktokolwiek kto jest pełnoletni, a nawet z tych, którzy nie są pełnoletni, nie poradził nazbierać cholernych 10 złotych w skali całego roku.

2019-07-03 11:02

#83 magmar Konto zarchiwizowane

Często tak jest, że narzekają Ci, którzy mają najwięcej.

2019-07-03 11:07

#84 Zuzler

Coś sugerujesz?

2019-07-03 11:08

#85 magmar Konto zarchiwizowane

Nie, Zuzler. To nie był przytyk personalny, ale obserwując społeczeństwo doszłam do takich wniosków.
To nawet nie jest cecha naszego środowiska.

Rozejrzyj się, poobserwuj ludzi, a potem mi napisz czy zgadzasz się z mją tezą.

2019-07-03 12:00

#86 mikolajholysz

No to i kilka uwag z mojej strony

1. Zgadzam się ze wszystkim w poście nr 1.
2. Programów moim zdaniem nie usuwać a przerobić, nazwę zakładki zmienić na "dodatki", wywalić to, co tam jest obecnie, a wstawić file manager i youtube player. To ni w ząb nie pasuje do głównej idei eltena, ale ludzie używają, więc tam to należy schować.
3. Fajnie byłoby dać eltenowi natywne wsparcie dla klikania youtubowych linków, to by rozwiązało dużo problemów z awatarami w formie, w jakiej znamy je teraz. Możnaby to wrzucać na bloga, a z racji, że link to link, zostawałoby to tam w nieskończoność. Na stronie możnaby to zastąpić embedami.
4. Skoro przestrzeń się kończy... może pozwolić użytkownikom przy wrzucaniu jakiegokolwiek audio na 3 opcje, nagraj, wrzuć plik z dysku, wrzuć plik z linka. Nagraj i plik z dysku podlegałyby limitom, plik z linka, czy to do obsługiwanego przez Eltena formatu, czy to do YT, nie. Serwer trzymałby linka, a odtwarzałby klient. Nie wiem, czy sprawdziłoby się to przy forach, bo pliki mogą znikać, ale prywatne wiadomości i blogi, jako przestrzenie, których właścicielem jest użytkownik i może robić z nimi, w granicach rozsądku, co chce, moim zdaniem mogłyby na tym skorzystać.
5. Limity per objekt nie mają sensu, skończyłoby się to tym, co było w Klango czy chyba kiedyś na Whats appie, czyli n wiadomościami. Smutne ale prawdziwe. Zdecydowanie sensowniejszy byłby limit na użytkownika, czy to ogólny, czy to dzienny/miesięczny/etc. Propouję w dodatku, aby w ustawieniach konta była opcja "jakość wysyłanych wiadomości", przyczym im mniejsza jakość, tym większy limit. Do wiadomości głosowych, gdzie gadamy sobie przez mikrofon za 5 zł z Biedronki zdecydowanie wystarczy nam słabiuteńka jakość, a ta wiadomość na serwerze zajmować zbyt wiele nie musi, do wysyłania jakieś instrumentalnej twórczości chcemy parametrów najlepszych, jakie tylko są możliwe.
Proponuję limit per user na wysyłane wiadomości i posty na blogach, oraz limit per grupa na wszystko, co tam się znajduje, czy to twórczość głosową czy to jakieś wewnętrzne udostępnione pliki, jeżeli kiedyś to wprowadzimy.
6. User powinien mieć możliwość zwiększenia limitu mikropłatnościami, tak jak tu proponowałem. Myślę, że kolejny gigabajt na rzeczy głosowe za 10zł dotacji niebyłby głupim pomysłem. Gigabajt to dużo przestrzeni, jeżeli chodzi o nagrania, a 10zł powinno w zupełności pokryć koszty takiego gigabajta na serwerze.
7. Jeżeli implementować awatary jakkolwiek, to tak, jak tu proponowano, dźwiękowy nick trwający np. do trzech, czterech sekund, oraz audio wizytówka trwająca do minuty, niezależnie od jakości. To, czy chcemy słyszeć nicki czy audionicki powinno być wybieralne. Inna koncepcja to włączenie audionicków wszystkim na siłę, ale pozwalanie na ich ustawianie tylko tym, którzy coś wpłacą. Coś jak Klango VIP Lodge, tylko że zamiast standardowej ikonki dla wszystkich, która wkurza już po dziesiątym wysłuchaniu, własne mikronagrania. Można też pomyśleć o własnych tłach dla czyjeś konkretnej twórczości.

w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.
2019-07-03 13:34

#87 Elanor

Nie byłabym za audio nickami. O ile broniłam i bronię sygnatur, o tyle ten pomysł mi się nie podoba. Awatar w jakiejś króciutkiej formie wystarczy.

2019-07-03 14:00

#88 kmicic92

Głupotą też jest to że ja niby piwo piję. Wyobraź sobie balteam że nie piję. Nie znasz mnie więc nie masz prawa wysnuwać takich wniosków. Nie mówię że 10 złotych to problem tylko chodzi mi o takie wypominanie właśnie ty dałeś ty nie dałeś. jednej strony niektórzy marudzą tu, żaudio im serwerki tak zapycha, a z drugiej jak do autora tematu napisałem prośbę o pomoc w zamianie audio na linki to do dziś nie otrzymałem odpowiedzi. Piszta co chceta a ja swoje będę i tak myślał i tyle.

2019-07-03 15:45

#89 Zuzler

Jezu, człowieku, przenośnia to była. Chodziło o to, że jeśli raz w roku zrezygnujesz z czegoś, co służy tylko Twojej przyjemności, to znajdziesz te przysłowiowe 10 złotych.

2019-07-03 15:47

#90 kmicic92

Aa dobra sorki już załapałem, ale i tak zostaje jeszcze ta dalsza część.

2019-07-03 16:00

#91 pates

audionicki nie popieram, ale pliki z linków mają wielki sens

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2019-07-03 16:34

#92 misiek

A ja tam bym zrobił płatne fora głosowe, które akurat dla mnie są zbędne, a za darmo bym udostępnił hat głosowy. Wystarczy darmowe forum tekstowe, a jeśli chcesz pogadać to zapraszamy na hat głosowy. Jeśli chcesz dodatkowo forum głosowe to cóż- zapłać daną miesięczną kwotę do ustalenia i masz.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-07-03 19:19

#93 kmicic92

Łysy no to by było nawet niezłe.

2019-07-03 20:06

#94 Elanor

Czyli fora głosowe wypad. xd
Jak faaajnie!!!

2019-07-03 20:41

#95 Zuzler

Byłoby pięknie <3

2019-07-03 20:42

#96 Elanor

Ale już tak na poważnie, wprowadzenie opłat prawdopodobnie sprawiłoby, że fora głosowe po prostu przestałyby istnieć, bo wątpię, by ktoś chciał za to płacić. A nawet jeśli znalazłyby się ze trzy osoby, to już chyba lepiej grupę na Whatsappie, czy tam innym Messengerze utworzyć i se pogadać.

2019-07-03 21:02

#97 Zuzler

Co prawda to prawda, jak wejdzie na telefoniki, to się przyda coś na kształt lepszego whatsappa

2019-07-03 21:04

#98 balteam

No nie, podstawy powinny być darmowe, nie może być tylko opcja w wersji premium. Czyli forum, po prostu zrobić sensonwe limity, ludzi najpierw trzeba zachęcić aby coś wpłacili.
Kmicic, ja czasem piwo pije i nie narzekam;P
Co do dalszej mojej wypowiedzi, to napisałem, że nie każdy musi płacić, że są osoby, któe nigdy nie zapłacą bo to nie jest dla nich wazne i nie widze nic sprzecznego w tej wypowiedzi. Jeśli dużo używasz Eltena i jest dla ciebie jednym z najważniejszych programów, to warto rozważyć wpłatę, jeśli jest jednym z setek, no to może nie.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-07-03 21:17

#99 Elanor

Balteam, Kmicic
A ja akurat jakoś wolę wino, jeśli już w ogóle piję. Zresztą gdzieś chyba był wątek na ten temat.
I zawsze można założyć odrębny, o wpływie cen alkoholu na rozwój Eltena.
Dobra, dość, bo głupoty zaczynam tu wypisywać.

2019-07-03 21:31

#100 lukasz1993258

A ja jestem przeciw, aby forum głosowe zlikfidować.
ewentualnie, to jakiś limit, czyli to, co pisałem powyrzej.
jednak tutaj są jacyś zwolennicy takiego forum.
morze i to jest garstka, ale jednak jakaś tam część osób lubi.

2019-07-03 21:34