nasze nicki
Wróć do Integracja Eltenowiczów#261 pollyanna
Miło mi słyszeć, że ta książka też Ci się spodobała.Bardzo kocham małą Pollyannę.
-- (Celtic1002):
Offtop, przepraszam, ale uwielbiam tę książkę i zawsze do niej wracam, gdy mi źle.
-- (pollyanna):
mój pseudonim to Pollyanna, pochodzi z książki o tym samym tytule autorstwa pisarki Eleanor h. Porter opowiada o małej dziewczynce o imieniu Pollyanna po śmierci ojca, która musiała wprowadzić się do ciotki. jej ciotka jest bardzo surowa, chce tylko zmusić Pollyannę do sztywnych ram. ale grała w grę, której nauczył ją ojciec, kiedy żył, że jej życie było wypełnione radością i przynosiła radość innym wokół niej. gra polega na rozweselaniu, a sposobem na grę jest znajdowanie pozytywów w każdej sytuacji. Pollyanna stała się również określeniem dla nadmiernie optymistycznych ludzi. elten to miejsce, w którym po raz pierwszy użyłem tego pseudonimu.
--
--
#262 Agata.d
Ja też!
#263 pollyanna
cudownie!
#264 magmar
Podejmę się, -
EUgeniusz imię pochodzenia greckiego. Oznacza "zacny lub szlachetnie urodzony".
Pompiusz brzmi dostojniej, musi się jakoś lingwistycznie kojarzyć.
To nie może być byle kto!
Pseudonim musi podkreślać to jakby to ująć nadęcie, zadęcie.
Purchawaintelektualna byłaby zbyt pospolita, trzeba to jakoś ubrać w brzmienie starożytne.
-- (EugeniuszPompiusz):
temu, kto dorobi sensownie brzmiącą, składającą się w wytłumaczalną całość teorię odnośnie mojego nicku osobiście zlecę wysłanie talonu na balon i niezapomnianą podróż stąd do tamtąd.
--
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#265 MarOlk
Mag to metoda spawania elektrodą topliwą w osłonie gazu aktywnego (metal active gas) charakteryzująca się dobrą jakością spoiny i szerokim przekrojem grubości spawanego materiału. Mar to "morze" w języku słoweńskim. Spawane blachy na morzu jednoznacznie kojarzą się z jednostką pływającą. Twój nick oznacza więc dalekomorski statek, który płynie w jednym kierunku i niełatwo go zawrócić. A teraz poproszę talon na balon, ewentualnie żeton na kielnię i beton :P
#266 magmar
Świetne,
Tylko jak to zrealizować?
https://archiwum.allegro.pl/oferta/talon-na-balon-i7152350391.html
-- (MarOlk):
Mag to metoda spawania elektrodą topliwą w osłonie gazu aktywnego (metal active gas) charakteryzująca się dobrą jakością spoiny i szerokim przekrojem grubości spawanego materiału. Mar to "morze" w języku słoweńskim. Spawane blachy na morzu jednoznacznie kojarzą się z jednostką pływającą. Twój nick oznacza więc dalekomorski statek, który płynie w jednym kierunku i niełatwo go zawrócić. A teraz poproszę talon na balon, ewentualnie żeton na kielnię i beton :P
--
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#267 misiek
Oferta archiwalna.
#268 sylwinka
Proszę państwa oto miś , miś jest bardzo grzeczny dziś złapał w łapki swoje mopa. Jak to mopa? A normalnie wszak sobota może z tej strony misia nie znacie lecz i on lubi pożądek w swojej chacie :d
#269 Numernabis
W swojej chacie
Miś jest na czacie,
Jak coś się w lodówce pojawi,
Wciąga wszystko, a potem jęcząc trawi.
#270 olcia2702
Dzień dobry ludzie, moja nazwa wzieła się z tego, że mam na imię Oliwia, a że nie lubię swojego imienia, i wolę, jak się mówi na mnie Olka lub Ola, to uznałam że Olcia to też dobry pomysł.