nasze nicki
Wróć do Integracja Eltenowiczów#241 Monte
Nie może być czarna psa, to może czarna pchła? Też wiąże sie z psami.
#242 MarOlk
Od imienia i miejsca zamieszkania, którym się nieopacznie pochwaliłem w wizytówce całą tajemniczość nazwy wywalając na śmietnik. Ale w sumie i tak to troche tolkienowsko brzmi. Jak jakiś ork czy inny goblin hehe.
#243 misiek
Tak samo jak i przykładowo z kotami, końmi, czy nawet kurami.
-- (Monte):
Nie może być czarna psa, to może czarna pchła? Też wiąże sie z psami.
--
#244 Krzycha
Kury, to chyba mają wszy. :)
#245 sylwinka
nie kury właśnie mają pchły
#246 Zuzler
Nie no jak, wszy.
#247 balteam
Pogodzę was:
1 Drób najczęściej atakują piórojady, ptaszyńce, pchły i świerzbowce. Te pierwsze żywiąc się krwią i złuszczonym nabłonkiem skóry i piór doprowadzają do ich uszkodzenia i wypadania, swędzenia skóry i
2 To właśnie samice kurzych wszy częściej atakują kury. Samce żerują dużo rzadziej. Po złożeniu jaj przez samicę kurzych wszy cały cykl zaczyna się na nowo. Cykl jest powtarzany, a liczba dorosłych osobników systematycznie rośnie.
#248 sylwinka
a czyli i tu racja i tu racja :d
#249 EugeniuszPompiusz
temu, kto dorobi sensownie brzmiącą, składającą się w wytłumaczalną całość teorię odnośnie mojego nicku osobiście zlecę wysłanie talonu na balon i niezapomnianą podróż stąd do tamtąd.
#250 MarOlk
Kolega pewnie Rzymianin :P
#251 misiek
Taki Pompiusz, co ciągle je je i je. I tak pompuje, pompuje i pompuje swoją piłkę. I piłka mu rośnie, rośnie i rośnie.
#252 Zuzler
Problem w tym, że już słyszałam jakąś teorie, wyszła z Twojego własnego aparatu gębowego. :P
#253 tajan1991
A może chodzi o to że on pąpuje swój Eu..."geniusz" a że EU to taki o skali europejskiej
#254 sylwinka
otórz twój nick wziął się z tąd że razu pewnego w szkole na lekcji histori przerabialiście historię sławetnego Eugeniusza Pompiusz który za czasów wojen kanałowych zabił króla wypompa niszcząc wszystkie pompy które nie mogły już pompować i cała kanalandia została zalana na cześć tego czynu zacnego rycerza okrzyknięto eugeniuszem pompiuszem i tak cię to zafascynowało że przybrałeś jego sławetne imię i nazwisko jako nick
#255 Pitef
Genek? hm. nie wiem, ale Pompiusz wziął się zapewne od słynnej Pompy, czyli w hm. żargonie realizatorskim Kompresora :)
#256 jamajka
O, no czyli geniusz od EDM.
#257 Piotr
Geniusz, ale pewnie, taki bardziej Eu-ropejski, więc Eu.
Aco do pompy, no to, kompresor, jak powiedziano wcześniej, względnie często stosowane powiedzenie, pompuj się.
#258 pollyanna
mój pseudonim to Pollyanna, pochodzi z książki o tym samym tytule autorstwa pisarki Eleanor h. Porter opowiada o małej dziewczynce o imieniu Pollyanna po śmierci ojca, która musiała wprowadzić się do ciotki. jej ciotka jest bardzo surowa, chce tylko zmusić Pollyannę do sztywnych ram. ale grała w grę, której nauczył ją ojciec, kiedy żył, że jej życie było wypełnione radością i przynosiła radość innym wokół niej. gra polega na rozweselaniu, a sposobem na grę jest znajdowanie pozytywów w każdej sytuacji. Pollyanna stała się również określeniem dla nadmiernie optymistycznych ludzi. elten to miejsce, w którym po raz pierwszy użyłem tego pseudonimu.
#259 kazek5p
albo pompuj zęzę.
-- (Piotr):
Geniusz, ale pewnie, taki bardziej Eu-ropejski, więc Eu.
Aco do pompy, no to, kompresor, jak powiedziano wcześniej, względnie często stosowane powiedzenie, pompuj się.
--
#260 Celtic1002
Offtop, przepraszam, ale uwielbiam tę książkę i zawsze do niej wracam, gdy mi źle.
-- (pollyanna):
mój pseudonim to Pollyanna, pochodzi z książki o tym samym tytule autorstwa pisarki Eleanor h. Porter opowiada o małej dziewczynce o imieniu Pollyanna po śmierci ojca, która musiała wprowadzić się do ciotki. jej ciotka jest bardzo surowa, chce tylko zmusić Pollyannę do sztywnych ram. ale grała w grę, której nauczył ją ojciec, kiedy żył, że jej życie było wypełnione radością i przynosiła radość innym wokół niej. gra polega na rozweselaniu, a sposobem na grę jest znajdowanie pozytywów w każdej sytuacji. Pollyanna stała się również określeniem dla nadmiernie optymistycznych ludzi. elten to miejsce, w którym po raz pierwszy użyłem tego pseudonimu.
--
Anna Frankowska