EltenLink

Gdybym był bogaty to,

Wróć do Humor, gry i zabawy

#41 djsenter

O, dobe dobre to mi się podoba, to się nazywa kreatywność:d

Senter San
2018-05-16 18:34

#42 tomecki

Zakładam, że kasy jest wystarczająco do zakupu niżej wymienionych i życia na dowolnym poziomie, więc kwestie lokat, inwestycji, darowizn pomijam.
Fajne, duże mieszkanie w centrum miasta, może być Warszawa, bo języków uczyć mi się nie chce, założenie firmy tyflo, wynajęcie ludzi i stworzenie paru produktów, aplikacji itp, z których z resztą sam bym korzystał więc czemuż by nie sprzedawać?
Oczywiście jest trochę sprzętu, który chciałbym mieć no i ogromne ilości rzeczy, którymi chciałbym się chwilę pobawić więc zakupy ciągłe to raczej pewnik :d, a przy okazji pewnie wysyp podcastów by się przydarzył - lubię testować niemal wszystko, co się nawinie.
Do tego samochód z kierowcą coby nie plątać się komunikacją miejską, ale na dalekie podróże raczej pociągi, samoloty, bo to zwyczajnie lubię.
Dodatkowo kupno jakiejś sali prób połączonej ze studiem coby posłuchać fajnie grających ludzi. Ostatecznie regulamin wymyślam ja i mogę w nim zawrzeć co mi się podoba, a że kasy jak lodu nie muszę kierowac się wyłącznie zyskiem.
Wspomożenie NVDA, Osary i kilku innych projektów, bo tego używam i chciałbym żeby było to jeszcze lepsze.
Wyszukanie grupy zdolnych niewidomych i stworzenie czegoś razem, bo cholera mnie bierze jak się gada, że to taakie biedne, taakie uśmiechnięte, ale po cichu wszyscy dodają: "tyyle trza dla was zrobić" więc pompujta się wszyscy, damy radę!
tyle przychodzi mi na myśl w pierwszych trzech minutach.
Swoją drogą ciekawe, że tyle osób interesuje się dźwiękiem, a tak mało w branży pracuje. Jasne, że problemy są, jak wszędzie, ale jak się bardzo chce, to się da.

2018-05-16 22:36

#43 da_blindmasterz

Jeśli chodzi o mnie:
1. Sprzedałbym mieszkanie a to się wiąże z dodatkowymi pieniędzmi.
2. Wyprowadziłbym się do Holandii.
3. Założył studio nagrań oczywiście odpowiedni sprzęti oprogramowanie.
4. Przeznaczyłbym pieniądze na swoje lecznie i innych, no i oczywiście poza jakimiś drobnymi wydatkami.

Pieniądze to nie wszystko.
2018-06-02 12:49

#44 MonikaZarczuk

A czemu do Holandii?

Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
2018-06-12 22:39

#45 misiek

Heh- też za gnoja chciałem jechać do Holandii, ale jak się dowiedziałem co nie co o życiu w tym kraju to podziękuję, ale to temat nie na ten wątek.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-06-12 23:34

#46 djsenter

a napiszprosze na prv dlaczego nie? to ciekawa sprawa

Senter San
2018-06-13 18:50

#47 matid25

Witam jeżeli chodzi o mnie to 1 kupił bym dom za miastem najlepiej koło pociągów i remizy strażackiej 2 rozwiną bym gabinet masażu 3 zakupił bym jakiś porządny rejestrator dźwięku 4 zrobił bym sobie mini sale prób z instrumentami 5 wpłacił bym jakąś sumę pieniędzy na różne organizacje charytatywne a resztewrzócił na konto niech procentuje :)

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)
2018-06-13 19:10

#48 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane

kupie sobie dobry kąputer i telefon

2019-03-29 17:33

#49 amel

Odkąd byłam w Londynie, marzyłam, że u nas będzie jeździło metro.
To nic, że to wioska, parę chat na krzyż. Tak sobie myślę, że co mi szkodzi? Byłoby chyba najbezużyteczniejsze, najmniej potrzebne i najmniejsze metro na świecie. Może nawet wpisaliby do rekordów Ginesa?

O! gdzie miłość stawia siatki, / Nie figlujcie, moje dziatki! / Bo z miłością figlów nie ma: / Jak was złapie, to zatrzyma! / Tak babunia nam śpiewała; / Ja uciekam, pókim cała.
2019-04-18 23:32

#50 misiek

A kto bogatemu zabroni?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-04-18 23:39

#51 tomecki

Eee, urzędnicy?

2019-04-20 11:42

#52 misiek

A dupa tam- bogatego to i stać na opłacenie odpowiednich urzędasów.

2019-04-21 00:44

#53 szarka

Bogactwo. Ponieważ jestem w takim wieku, że większość moich spotkań towarzystkich to stypy, nie będę tu szalała. częśc pieniędzy wykorzystałabym na delikatny remont mojego domku z ogródkiem i zabezpieczenie na starość, część na cele harytatywne, a resztę przekazałabym dla moich kochanych synów, na których zawsze mogę liczyć

2019-05-03 14:19

#54 djsenter

A to bardzo szczytne cele, to się chwali.

Senter San
2019-05-06 13:07

#55 die Konto zarchiwizowane

no to ja powiem morze, o czym marze rofl, wiem rze to prawdo podobnie sie nigdy nie stanie, ale gdybym mial durzo kasy, to:
Zrobil bym kolekcje konsol do gier, w sesie taki pokoik w domu, wkturym stoja telewizory i jakies dobre kolumny, i konsole, od nesa do switcha.
Kolekcja iphonuw, ipaduw, ipoduw, appleTV i macuw! Dlatego rze jestem wielkim fanem apple, dobrze by bylo to miec do celuw typu jailbreakowanie i zabawa z urzadzeniami 32 bitowymi i 64 bitowymi.
Dobra klawiatura sterujaca, dobry kap z 32GB ram 16 procesoruw i 32TB pamieci, przerurzne kapy telefony i TP, przeprowadzka do jakiegos durzego domku, dobry sprzet audio, mikrofony glosniki i TP

2019-05-26 15:19

#56 misiek

Mój bratanek jest takowym kolekcjonerem: posiada wszystkie konsole od Sony, kilka od Nitendo, kilka chińczyków, a nawet commodore 64 całkowicie sprawnego z magnetofonem. Da się? Da się. Xboxa nie posiada, bo nie jest fanem tych konsol.

2019-05-27 01:09

#57 misiek

Zapomniałem o Segach i Amidze.

2019-05-27 01:10

#58 die Konto zarchiwizowane

ja to bym hcial xboxa classic i ps2 wsumie najbardziej, no i ps3 tesz bo to latwo przerobic

2019-07-06 15:19

#59 misiek

Xbox zwykły, jak i Ps2 cena ok 150 zł, Ps3 cena ok 300 zł.

2019-07-06 19:15

#60 NorbertRyba

Chciałbym sobie kupić pancerne akwarium w zoologicznym, dla moich rybków

2019-09-07 16:46