EltenLink

Obchodzenie miesięcznicy katastrofy pod smoleńskiem.

Wróć do Wątki archiwalne

#21 Puszkin

Otóż to! Inaczej tego ująć nie można.

2017-08-31 00:41

#22 denis333

A ja się wyhylę. Głosowałem na pis, bo dość miałem korumpcji, i tych wszystkich afer. Dosyć miałem rozkradania
polskiego majątku przez jakieś prywatne osoby, co też się zdarzało. Owszem. Była stabilność jeśli chodzi
o relacje z ue, i inne tego typu rzeczy, ale cóż z tego, skoro stopa życiowa polaków była niska? SKoro
mieliśmy okropny niż demograficzny, a platfusy siedziały na tyłkach i woziły się po świecie nie zwracając
uwagi na nasze problemy? Prawo i sprawiedliwość nie jest partią moich marzeń. Ale przynajmniej coś robią.
Starają się. A to że mają debili w swoich szeregach no cóż... Wszędzie będą różn ludzie, i tego nie unikniemy.
500+ idealne nie jest, powinny niezwłocznie zostać wprowadzone poprawki w postaci chociażby weryfikacji
rodzin, czy nie mają zasądzonego kuratora etc etc. Nie jest to łatwe. To bardzo rozległy proces, wymagający
wielu analiz. Wracając do gospodarki. Czy ktoś z was, zauważył może jakieś pozytywy w tym rządzie po
za tą informacyjną papką o łamaniu praw konstytucyjnych i patologi biorącej zasiłek 500+? Ja zaobserwowałem
wzrost gospodarczy. Podniesienie o większy skok niż wcześniej to bywało minimalnej płacy krajowej, podniesienie
renty, obniżenie wieku emerytalnego w polsce.
. Po za tym, nie wiem czy wiecie, ale Polska obecnie jest jednym z najbezpieczniejszych krajów w europie?
Reszty nie muszę wam chyba dopowiadać.
Wracając do meritum. Cyrku pt. miesięcznica sam nie rozumiem, zresztą jak mówiłem wcześniej: "PP i s
to nie jest partia moich marzeń". Natomiast katastrofę smoleńską uważam za niewyjaśnioną. Główny powód
to nie oddanie nam wraku samolotu przez stronę rosyjską, nie jasne dowody etc. Tyle ode mnie.

2017-09-07 08:37

#23 iwkan

A teraz niby co mamy korupcja się zmieniła? Pis trobi to samo wrzuca swoich kolesi na stanowiska. I przygotowuje
prawo na kolanie w nocy żeby nikt nie zaprotestował. Pieniądze są rozdawane jednym a zabierane drugim.
Pis wprowadza dyktaturę i nie liczy się ze zdaniem Innych. Dalej. Bezpieczeństwa na strachu nie zbudujesz,
na nienawiści go też nie zbudujesz, na rasizmie też nie. Łatwo jest zasklepić się w swojej skorupie,
izolować się od innych, robić nagonkę na innych i po tym wszystkim mówić że Polska jest bezpiecznym krajem.
Ale prubować znaleźć rozwiązanie to nie jest tak łatwo. Dlaczego zdarzają się pobicia cudzoziemców i
to nie tylko muzułmanów ale i chrześcijan też dlaczego? bo mają inny kolor skóry. Sami byliśmy atakowani
w tramwaju? I co robi policja? nic. Dlaczego notorycznie odmawia mi się przyjęcia do szpitala bo mąż
jest cudzoziemcem. Mam takie same prawo jak wszyscy do życia w kraju bezpiecznie z moją rodziną, bo tak
samo jesftem obywatelką tego kraju jak wszyscy.

Слава Україні! Sława Ukraini!
2017-09-07 10:16

#24 gadaczka

Po za tym Pis wciąga Polskę w długi. Nie stać nas na 500 plus. Tak jak mówi Iwona, jednym się zabiera,
a drugim daje. Motłoch będzie głosował na Pis, bo nie prześledzi sytuacji gospodarczej i da się urobić
na 500 plus.

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2017-09-07 13:26

#25 denis333

No szkoda tylko, że sytuacja gospodarcza u nas ostatnio siępolepsza.

2017-09-07 13:38

#26 gadaczka

Nie, nie polepsza się. Wydaje się tylko tak ludziom, którzy samodzielnie nie czytają i polegają
wyłącznie na telewizji TVP.

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2017-09-07 13:57

#27 denis333

Przedstaw mi konkretne analizy gospodarcze.

2017-09-07 14:02

#28 gadaczka

Słuchaj, ja nie jestem stroną internetową XD Sam możesz wyszukać dane i je przeanalizować. Jeżeli chcesz sobie słuchać Kaczyńskiego, Szydło itd. w TVP to mnie
to nie obchodzi. Możesz im wierzyć, wolny kraj!

2017-09-07 14:08

#29 denis333

Nie tylko tvp mja droga podaj info o wzrośie gospodarzym w tym Kraju. Ale tonie na ten wątek. Ja widzę
fakty.

2017-09-07 14:09

#30 gadaczka

Hej, czytaj ze zrozumieniem! Napisałam w poprzednim poście, że info nie będę Ci podawać

2017-09-07 14:16

#31 gadaczka

Szkoda mi klawiatury na tę partię. Ostatnim moim wpisem w tym wątku jest: Uważam, że PIS to dno.

2017-09-07 14:25

#32 iwkan

ok chcesz konkretów dobrze. Nie raz w telewizji mówią, że konsumpcja napędza gospodarkę? A konsumpcja
to nie wszystko. Gdzie są inwestycje. Narazie jeszcze ludzie kupują. Ale co będzie potem? bo pis nie
przyciąga inwestorów, a raczej ludzi zniechęca. I jeśli chodzi o wzrost gospodarczy to zauważ, że on
zaczął się jeszcze przed wyborem pis a nie po. Bezrobocie zaczęło spadać przed wyborem pis a nie po.

2017-09-07 14:36

#33 denis333

nie zmaierzam na ten temat więcej dyskutować. Nie chcę się kłócić. A polityka często do kłótni prowadzi.
każdy z nas ma różne spojrzenie na sytuację. Ja nareszcie widzę pozytywne zmiany, czuję się bezpiecznie,
i mam do tego pełne prawo.

2017-09-07 15:17

#34 iwkan

A i ja nie zamierzam się z nikim kłucić. A dyskutować zawsze powinno być wolno. I jeśli nikt nikogo nie
uraża to nic nie stoi na przeszkodzie, by dyskutować. Co do bezpieczeństwa, to nie podzielam tego zdania.
Za dużo przeszłam ubliżeń wyzywania mnie od bydła, łącznie z napadem na nas w tramwaju. I to ma być bezpieczeństwo?
W każdym razie jak tak dalej pujdzie, to ludzie którzy chcą lepszej przyszłości i życia w demokratycznym
kraju będą wyjeżdżać, bo tu przyszłości nie ma.

2017-09-07 15:39

#35 denis333

Za platformy też wyjeżdżali. A ostatnio raczej obserwuje się tędencje do powrotu. Ludzie się boją brexitu
;)

2017-09-07 15:40

#36 iwkan

To że się ludzie boją breksitu to się nie dziwie. Ale to jest jakby to powiedzieć czynnik zewnętrzny,
niezależny od tego co tutaj się w Polsce dzieje. Tyle tylko że wszyscy którzy w Anglii byli powracają.
A osłabianie uni przez breksit i patrzenie tylko na własne interesy to nie jest dobre rozwiązanie. Moskwa
tylko na to czeka, żeby Europę podzielić i ustanowić swoje "imperium" i będą robić swoje interesy z każdym
z osobna, bo w pojedynkę to oni są silniejsi. Takie jest moje zdanie. A gdybyśmy się trzymali wszyscy
razem, to sytuacja byłaby też inna. Ale nie będę już odbiegać od tematu.

2017-09-07 15:45

#37 denis333

To dyskusja na inny wątek. niestety prawdą jest, że P i s z unią europejską sobie za bardzo pogrywa,
chociaż z drugiej strony na to patrząc to ja widzę słuszność w tym co robią. Głównym problemem europy
są uchodźcy. SPójrzmy na fakty i porównajmy sobie sytuację w krajach, które przyjmują ich bez liku, i
w państwach typu polska czy węgry, które mają zupełnie inne stanowisko w tej sprawie. Tyle w tym temacie.
Nie będę robił więcej offtopicu.

2017-09-07 15:48

#38 iwkan

tu masz rację że tą temat na inny wątek.

2017-09-07 15:51

#39 misiek

Ja tylko wypowiem się co do wyjazdów za granicę: jeśli ktoś jedzie tam z perspektywami, pomysłami, chce
np- otworzyć własną firmę, jest niezależny i nie jedzie tylko po to, rzeby żyć na zasiłku popadać w nałogi
i użalać się nad sobą to będzie miał tam dobrze i raczej do Polski nie wróci. Mówię tu na przykładzie
mojego brata. W przeciwnym razie- no cuż jeśli ktoś nie potrafi się ogarnąć i jedzie za granicę tylko
po to, rzeby się bawić a później żyć bez pracy i środków do życia to wszędzie będzie mu źle- czy to w
Anglii czy w Polsce.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-09-07 16:03

#40 hryniek

Bezpieczeństwo w Polsce? DObre sobie. Do póki nie będzie... I oby ne było prawdziwych zamachów to to
można między bajki włożyć. Te, z resztą jak wszystko się buduje tylko i wyłącznie na doświadczeniu i praktyce,
to, że uchodźcow nie ma... NIe uprawnia nas do myślenia, że jeden z drugim polaczków po jakimś mefedronie nie
zrobią sobie rajdu ciężarówką. Islamiści z tego co wiem są faszerowani captagonem, najpierw się ich uzależnia
od tego, oni się radykalizują wzamian za, no i na akcje wybierają się zarzuciwszy.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2017-09-10 21:49