Jakie Brailesensy polecacie?
Wróć do Brajl, urządzenia brajlowskie i lektorskie#101 paulinabuczynska98
Od dnia wczorajszego nie działają mi google w braille sensie i nie wiem co się dzieje, czy to wina braille sensa, czy internetu. co prawda internet ma bo z laptopa normalnie koorzystam. I czy w ogule są jeszcze aktualizacje do braille sensa.
#102 Elanor
Wiecie co? BS Plus robi mi taki brzydki numer, że przy zapisie dokumentu, prawie natychmiast pojawia się komunikat 100 procent wykonano i tyle. Stoi to sobie tak zawieszone. Nawet po restarcie urządzenia pojawia mi się komunikat ID zadania edytora tekstów i edytor jest zawieszony. Ktoś wie co zrobić, żeby się tak nie działo? I drugie pytanie. Rozumiem, że nową linię wstawia się enterem, co obwieszcza komunikatem nowy akapit. Jak w takim razie wstawia się tabulatory?
#103 skrzypenka
Eee, jakiś problem chyba z oprogramowaniem jest. A może by twardy reset pomógł?
#104 Elanor
To już rozgryzłam. Zapisuje bez problemu na każdej pamięci, prócz wewnętrznej. A ktoś coś w sprawie tych akapitów?
#105 denis333
Może ktoś ci dał bsa z uszkodzoną pamięcią? :P
#106 Elanor
Nie, coś wczoraj nie miał humoru, bo teraz spróbowałam i jest ok.
Tylko mnie te akapity trochę martwią, bo zależy mi jednak, żeby po zgraniu na komputer, ten tekst nadawał się do ludzi.
#107 skrzypenka
Spacją chyba
#108 Moonlight22
No, innego sposobu, niż zrobić kilka spacji na akapit, nie ma w braille sensie
#109 Elanor
Spacja x, a potem punkty drugi czwarty. Na komputerze wyświetla się jak po wstawieniu tabulatora.
#110 paulinabuczynska98
Już mi zaczęły google działać, ale poczta nadal nie działa. Popsuła mi się jak chodziłam jeszcze do szkoły w Laskach. Pojechałam na szkolenie do Bydgoszczy z myślą, że da się coś z tym zrobić i nawet go aktualizowałam jeszcze w Laskach i nic się nie dało z tym zrobić. Jak ojechałam na to szkolenie tak samo z niego wruciłam, czyli nic się nie dało z tym zrobić. A google działają mi dlatego, że okazało się, że miałam zły status sieci ja nie wiem jak mugł mi się on tak przestawić. Zamiast online, było offline. Zaktualizowałam go ponownie i wyświetlał się jako online i zaczęło działać.
#111 skrzypenka
Ano, to nie wiedziałam Elanor, dzięki
#112 Elanor
Ja też nie. Bardzo mocno w instrukcji pogrzebałam, bo mnie to wkurzało. Teoretycznie to ma działać tylko w tym formacie brajlowskim, ale fakty są takie, że po zgraniu na komputer dowolnego formatu, tabulatory są.
#113 DJGraco
A mi zależy na jednym.
Czy w takim braille sensie polaris da się pisać unikodem brajlowskim? To samo pytanie mam odnośnie braille edge.
#114 pates
Jak chodzi o polskie znaki to tak. Rosyjskie też.
#115 DJGraco
Nie rozumiesz, mi chodzi o unikod brajlowski a nie czy mogę pisa polskimi znakami, etc
#116 DJGraco
A czy braille sensa da się podpiąć jako linijkę?
#117 pates
Tak
#118 Wiolinistka
Ja mam stareńkiedgo Braille Sense Plus z 2009 roku, jest kompletnie bezawaryjny, poza tym, że linijka już się troszkę zapadła i nowego BraillleSense Polaris Mini, który jest porażką. Przycina się, restartuje sam, nie widzi wi-fi, nagle wyłącza możliwość obsługi częscią klawiatury. Tragiczny jest!
#119 zvonimirek222
Linijkę da się wyczyszczyć izopropanolem.
-- (Wiolinistka):
Ja mam stareńkiedgo Braille Sense Plus z 2009 roku, jest kompletnie bezawaryjny, poza tym, że linijka już się troszkę zapadła i nowego BraillleSense Polaris Mini, który jest porażką. Przycina się, restartuje sam, nie widzi wi-fi, nagle wyłącza możliwość obsługi częscią klawiatury. Tragiczny jest!
--
#120 Wiolinistka
Wiem, ale to nic nie da, ona po prostu jest już zużyta, ma 12 lat