EltenLink

#81 Lowca_Androidow

Oj tam, na klawiaturze qwerty również pisze się szybciutko jeśłi pisze się dziesięcioma palcami.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-08-12 11:23

#82 misiek

Na kompie piszę mniej więcej porównywalnie szybko, jak na tym wynalazku, po za tym z tego co wiem- były też modele z normalną klawiaturą qwerty.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-08-12 17:10

#83 jamajka

TO może właśnie Brailleedge byłby rozwiązaniem? Notatnik ma, jak coś można podłączyć do komputera. Ja tak pracowałam w szkole, w piętnastu tysiącach się mieści. W jakimś dofinansowaniu mona dostać 20 na różne sprzęty, wtedy by trzeba dopłacać mniej, ale nie kojarzę w tym momencie treści tego mojego wniosku.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2019-08-12 17:40

#84 skrzypenka

ja też szybciej na laptopie piszę

Große Operndiva?
2019-08-12 19:06

#85 pates

ja też, ale nie 10 palcami

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2019-08-13 00:59

#86 misiek

A ja owszem dwoma rękoma.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-08-13 17:54

#87 paulinabuczynska98

Słyszałam, jeszcze, że jeżeli chodzi o aktualizacje do braille sensa to, że w niekturych jest jakiś błąd i to właśnie dlatego poczta nie działa i że to niby jest jakiś błąd w systemie.

2019-10-26 16:43

#88 pates

jest to możliwe, tak to jest z tyflo sprzętem

2019-10-26 19:33

#89 papierek

to nie chodzi o szybkość pisania, a o linijkę brajlowską i klawiaturę brajlowską, dzięki której niewidomi w szkolłach mogą pisać normalnie matmę.

po co mi sygnatura?
2019-10-27 18:12

#90 skrzypenka

Braillesense plus, no znowu nie wiem, gdzie pytanie zadać, ale poratuje ktoś? Chodzi o to, że otwieram sobie dokument, typu txt i chcę znaleźć się na przykład na stronie 15, jak to zrobić? No i jak się to robi też w pdf? aa i jeszcze jedno, czy po frazach można wyszukiwać? Chodzi mi o coś takiego, że otwieram dany plik, a tam wiem, że jest zdanie "wróciła do domu późno" i chcę to zdanie w braillesense w dokumencie wyszukać, tak, jak się to da w komputerze, to można tak?

Große Operndiva?
2019-11-02 13:46

#91 die Konto zarchiwizowane

To zemną odwrotnie.
Szybciej pisze tak, nisz na brailluwce.
Taki GPDWin naprzykład moim zdaniem jest lepszy od jakiegoś notatnika brajlowskiego, ktury
1: Nie dostaje aktualizacji porog.
2: Jest przestarzały a dalej kosztuje z 20000.
Wiec taki GPTWin, czy jakiś inny laptopik do pracy czy do grania, jest lepszy.
Zresztą jak jusz mówiłem, na takim cudeńku z win10 sobie pograsz, po pracujesz, ETC.
Nawed linuxa morzerz wrzucić.
Albo, mówiąc o linuxie, RPI z F123 lite, czyli z systemem z dostępnością prosto z pudełka, powerbank, i klawiatura, i mamy urządzenie bardzo dobrze sprawdzające się do edytowania text, przeglądania maila, morze internetu nie hociasz RPI4 model 4GB i to nawed potrafi, Nawet morzna pakiety na ARM instalować pacmanem.
Sam RPI posiadam, ale ja mam model 3B+.

2019-11-16 16:18

#92 Mulka

Jeśli otwierasz PDF w Adobe Acrobat Reader, wciśnij Ctrl. +n. Powie Ci:"Przejdź na stronę" i od razu będziesz w polu edycji, więc wpisujesz nr strony i enter. To na pewno działa, jeśli od razu po instalacji PDF zaznaczyłaś, że używasz czytnika ekranu, ale jeśli tego nie zrobiłaś, musisz cofnąć się do ustawień początkowych.

2019-12-25 23:43

#93 skrzypenka

A słuchajcie, czym się różni ten braillesence polaris chyba się nazywa, tak? Ten z androidem, od braillesensa plus?

Große Operndiva?
2020-01-04 14:15

#94 die Konto zarchiwizowane

Pewnie tym, rze nie ma androida. Osobiście ani tego ani tego nie miałem więc nic więcej nie powiem

2020-01-05 21:03

#95 sanklip

Skrzypenko,
systemem operacyjnym się różnią.

Ten plus to na Windows CE,
o ile się nie mylę. \

Polaris zaś na androidzie jedzie.

Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".
2020-01-06 12:37

#96 misiek

Czyli jak rozumiem wszystkim? Windows c był całkowicie zamknięty, a Android to wiadomo opensource.

2020-01-06 17:23

#97 skrzypenka

No tak, ale jak on wygląda? Tak samo, jak plus? Skróty obsługi są inne? Też się używa komend, z akordem, czy jak? No, bo tyle, że systemem, to wiem,

Große Operndiva?
2020-01-06 17:44

#98 pates

Podobno są podobne, niektóre takie same

2020-01-06 20:31

#99 Elanor

Zaproponowano mi zakup używanego, dość starego plusa. Potrzebuję go jedynie do pisania, niezależnego od komputera, więc poważnie się nad tym zastanawiam. Powiedziałby mi ktoś o tym plusie coś więcej? Dobrze się na tym pisze? Można na kartę pamięci zgrywać?
Dofinansowania narazie nie dostanę, więc o nowym notatniku mowy nie ma.

2020-01-24 11:56

#100 pates

Za ile ci go proponują?

2020-01-25 13:14