EltenLink

[18 plus] Eltenowy Hydepark (Wątek ogólny, wszystkie chwyty dozwlone)

Wróć do Integracja Eltenowiczów

#141 iwkan

Ja jakoś nie mam przekonania do tych aplikacji. Jak sami mówicie, część z nich jest dostępna, część nie. A jeśli tak, to jak mogę sprawdzić, czy nie zrobiłam błędu przy wpisywaniu? Wiem, że z jednej strony pomagają, lecz chyba nie do końca.

Слава Україні! Sława Ukraini!
2026-03-23 22:26

#142 balteam

No normalnie, praktyka po prostu.
Nie wszystkie są łatwe, jak nie ogarniasz, to prosisz kogoś o pomoc, albo testujesz inną.
Nie każdemu się chce, no ale ja nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niektórych apek, wliczając te mniej dostępne.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2026-03-23 22:53

#143 zywek

glovo było dostępne bardziej, teraz plus i minus z talkbackiem nie są widoczne w ogóle.

2026-03-24 09:34

#144 MarOlk

Jak coś działa to zawsze można spierdolić...

2026-03-24 11:14

#145 djdenismusic

Czyli przeszło z androida na ios? Szkoda. Ja ostatnio bardzo rzadko używam iphonea, a na andku ten problem mam już od dobrych dwóch miesięcy jak nie dłużej.

2026-03-24 11:30

#146 mustafa

Jutro jakby ktoś zapomniał jest światowy dzień czytania Tolkiena.
Nie wiem poco to piszę, ale może ktoś skorzysta.

Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2026-03-24 21:22

#147 MarOlk

Ide sobie do sklepu. Stoi babeczka i rzuca tekstem" Przepraszam pana, czy mógłby mi pan laski pożyczyć?" Nie..., a co się stało?" pytam grzecznie, acz stanowczo. "Bo mi przesyłkę w paczkomacie wysoko włożyli i nie sięgam" - odpowiada babeczka dumna ze swojego pomysłu. "To trzeba było tak od razu, przecież pani wyjmę." Ot, pomysłowa Dobromirka się trafiła XD

2026-03-26 18:23

#148 iwkan

Pewnie bała się, że sobie nie poradzisz. A ja mam oparzony palec wskazujący w lewej ręce. Obawiam się, że jak się zagoi, to będzie mi gorzej nim czytać Bo pęcherz po oparzeniu pękł, potem się zasklepiło, ale boli i oczytaniu nie ma mowy. A dotknęłam gorącego placka. Chciałam przesunąć talerz, lecz nie przewidziałam, że placek był ciut większy.

2026-03-26 21:26

#149 daszekmdn

@Marolk Made my day.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2026-03-27 01:03

#150 Julitka

Zagoi się, nie będzie problemu. Ja mam tak często. Trzeba go potem tylko masować i ćwiczyć to krążenie.
-- (iwkan):
Pewnie bała się, że sobie nie poradzisz. A ja mam oparzony palec wskazujący w lewej ręce. Obawiam się, że jak się zagoi, to będzie mi gorzej nim czytać Bo pęcherz po oparzeniu pękł, potem się zasklepiło, ale boli i oczytaniu nie ma mowy. A dotknęłam gorącego placka. Chciałam przesunąć talerz, lecz nie przewidziałam, że placek był ciut większy.

--

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2026-03-27 08:36

#151 iwkan

Chciałam się podzielić z wami pierwszymi życzeniami nieudolnie ułożonymi przeze mnie. Mam nadzieję, że da się jakoś znieść to moje wierszoklectwo. Sto lat w długim zdrowiu, wszelkiej pomyślności, niech w twoim sercu radość zagości. Niech ci się spełnią wszystkie pragnienia, a życie Twoje na lepsze się zmienia. Niech wszyscy ci bliscy zawsze będą z Tobą, byś nigdy nie była samotną osobą. Niech dzień dzisiejszy w pamięci zostanie, i niech to będzie piękne świętowanie. Przyjmij ode mnie me nieudolne życzenia i ze szczerego serca płynące pozdrowienia.

2026-03-31 11:03

#152 Zuzler

Czy wy może wiecie, czy nr LON-ki jest ten sam co nr orzeczenia?

2026-04-01 01:15

#153 markus1234

A ja mam taką sprawę. Otóż mam dowód osobisty, i chciałbym go mieć w jakiejś aplikacji na telefonie, bo na razie moja mama nim dysponuje, w sensie go trzyma u siebie w swoich rzeczach. Czy istnieje jakaś aplikacja na androida, która umożliwiłaby mi na to, abym ten dowód miał w jej pamięci? Coraz bardziej myślę nad tym, aby stać się niezależnym od rodziców, ale nie wiem, czy mi się to uda. Na razie myślę o samodzielnym robieniu spożywczych zakupów, ale z tym widzę będzie problem, bo mama mi powiedziała, że droga do najbliższego sklepu, czyli do Dino jest trudna, i że nie dam sobie rady. Ale jak wczoraj rozmawiałem z psychologiem zdalnie, to zachęcał mnie do tego, żebym tą drogę spróbował przejść z przewodnikiem, i w tedy zobaczyć, czy dam radę się jej nauczyć. Także to jest na razie mój plan na dalsze usamodzielnianie się.

2026-04-01 02:06

#154 iwkan

M obywatel. W tejaplikacji masz bardzo dużo różnych opcji. Ale szukaj więcej wiadomości u osób, które ją używają. Nie wiele mogę Ci pomóc, bo jej nie mam.

2026-04-01 02:13

#155 Zuzler

Tylko czy można to założyć nie mając dowodu? W sensie, można i przez konto bankowe albo profil zaufany, ale żeby założyć jedno czy drugie, też raczej trzeba mieć dowód i go pokazać w urzędzie czy w banku.

2026-04-01 03:12

#156 markus1234

@Zuzler. Akurat profil zaufany mam, bo zakładałem go wtedy, gdy wypełniałem wniosek o nowego laptopa.

2026-04-01 06:12

#157 daszekmdn

To powinno się dać. Powodzenia w usamodzielnianiu się. :)

Edytowano 2026-04-01 07:15

#158 djdenismusic

Powiedzcie mi, czy to tylko ja jestem na tyle dziwny, żeby lubić mleko z kawą a nie na odwrót? A jak jest w tym wszystkim duużo cukru, to już w ogóle miodzio :D

2026-04-01 07:21

#159 daszekmdn

W kawie musi być dużo kawy, dużo mleka i 2 łyżeczki cukru i wówczas to jest kawa! Ale w herbacie ani grama cukru, bo zatłukę przyrządzającego ten napój w tak szkodliwy sposób cukiernicą xD.

Edytowano 2026-04-01 07:24

#160 djdenismusic

u mnie herbata też raczej z cukrem/syropem barmańskim typu grenadyna, (oczywiście w rozsądnych ilościach), a do tego obowiązkowo wyciśnięta kapka soku z cytryny. Gorzka herba jedynie wówczas, jak planuję dłuższą dywagację w towarzystwie kieliszków czystej, co mi się ostatnio nie zdarza.

2026-04-01 07:25