[18 plus] Eltenowy Hydepark (Wątek ogólny, wszystkie chwyty dozwlone)
Back to Integracja Eltenowiczów#141 iwkan
Ja jakoś nie mam przekonania do tych aplikacji. Jak sami mówicie, część z nich jest dostępna, część nie. A jeśli tak, to jak mogę sprawdzić, czy nie zrobiłam błędu przy wpisywaniu? Wiem, że z jednej strony pomagają, lecz chyba nie do końca.
#142 balteam
No normalnie, praktyka po prostu.
Nie wszystkie są łatwe, jak nie ogarniasz, to prosisz kogoś o pomoc, albo testujesz inną.
Nie każdemu się chce, no ale ja nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niektórych apek, wliczając te mniej dostępne.
#143 zywek
glovo było dostępne bardziej, teraz plus i minus z talkbackiem nie są widoczne w ogóle.
#144 MarOlk
Jak coś działa to zawsze można spierdolić...
#145 djdenismusic
Czyli przeszło z androida na ios? Szkoda. Ja ostatnio bardzo rzadko używam iphonea, a na andku ten problem mam już od dobrych dwóch miesięcy jak nie dłużej.
#146 mustafa
Jutro jakby ktoś zapomniał jest światowy dzień czytania Tolkiena.
Nie wiem poco to piszę, ale może ktoś skorzysta.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#147 MarOlk
Ide sobie do sklepu. Stoi babeczka i rzuca tekstem" Przepraszam pana, czy mógłby mi pan laski pożyczyć?" Nie..., a co się stało?" pytam grzecznie, acz stanowczo. "Bo mi przesyłkę w paczkomacie wysoko włożyli i nie sięgam" - odpowiada babeczka dumna ze swojego pomysłu. "To trzeba było tak od razu, przecież pani wyjmę." Ot, pomysłowa Dobromirka się trafiła XD
#148 iwkan
Pewnie bała się, że sobie nie poradzisz. A ja mam oparzony palec wskazujący w lewej ręce. Obawiam się, że jak się zagoi, to będzie mi gorzej nim czytać Bo pęcherz po oparzeniu pękł, potem się zasklepiło, ale boli i oczytaniu nie ma mowy. A dotknęłam gorącego placka. Chciałam przesunąć talerz, lecz nie przewidziałam, że placek był ciut większy.
#149 daszekmdn
@Marolk Made my day.
#150 Julitka
Zagoi się, nie będzie problemu. Ja mam tak często. Trzeba go potem tylko masować i ćwiczyć to krążenie.
-- (iwkan):
Pewnie bała się, że sobie nie poradzisz. A ja mam oparzony palec wskazujący w lewej ręce. Obawiam się, że jak się zagoi, to będzie mi gorzej nim czytać Bo pęcherz po oparzeniu pękł, potem się zasklepiło, ale boli i oczytaniu nie ma mowy. A dotknęłam gorącego placka. Chciałam przesunąć talerz, lecz nie przewidziałam, że placek był ciut większy.
--
#151 iwkan
Chciałam się podzielić z wami pierwszymi życzeniami nieudolnie ułożonymi przeze mnie. Mam nadzieję, że da się jakoś znieść to moje wierszoklectwo. Sto lat w długim zdrowiu, wszelkiej pomyślności, niech w twoim sercu radość zagości. Niech ci się spełnią wszystkie pragnienia, a życie Twoje na lepsze się zmienia. Niech wszyscy ci bliscy zawsze będą z Tobą, byś nigdy nie była samotną osobą. Niech dzień dzisiejszy w pamięci zostanie, i niech to będzie piękne świętowanie. Przyjmij ode mnie me nieudolne życzenia i ze szczerego serca płynące pozdrowienia.
#152 Zuzler
Czy wy może wiecie, czy nr LON-ki jest ten sam co nr orzeczenia?
#153 markus1234
A ja mam taką sprawę. Otóż mam dowód osobisty, i chciałbym go mieć w jakiejś aplikacji na telefonie, bo na razie moja mama nim dysponuje, w sensie go trzyma u siebie w swoich rzeczach. Czy istnieje jakaś aplikacja na androida, która umożliwiłaby mi na to, abym ten dowód miał w jej pamięci? Coraz bardziej myślę nad tym, aby stać się niezależnym od rodziców, ale nie wiem, czy mi się to uda. Na razie myślę o samodzielnym robieniu spożywczych zakupów, ale z tym widzę będzie problem, bo mama mi powiedziała, że droga do najbliższego sklepu, czyli do Dino jest trudna, i że nie dam sobie rady. Ale jak wczoraj rozmawiałem z psychologiem zdalnie, to zachęcał mnie do tego, żebym tą drogę spróbował przejść z przewodnikiem, i w tedy zobaczyć, czy dam radę się jej nauczyć. Także to jest na razie mój plan na dalsze usamodzielnianie się.
#154 iwkan
M obywatel. W tejaplikacji masz bardzo dużo różnych opcji. Ale szukaj więcej wiadomości u osób, które ją używają. Nie wiele mogę Ci pomóc, bo jej nie mam.
#155 Zuzler
Tylko czy można to założyć nie mając dowodu? W sensie, można i przez konto bankowe albo profil zaufany, ale żeby założyć jedno czy drugie, też raczej trzeba mieć dowód i go pokazać w urzędzie czy w banku.
#156 markus1234
@Zuzler. Akurat profil zaufany mam, bo zakładałem go wtedy, gdy wypełniałem wniosek o nowego laptopa.
#157 daszekmdn
To powinno się dać. Powodzenia w usamodzielnianiu się. :)
#158 djdenismusic
Powiedzcie mi, czy to tylko ja jestem na tyle dziwny, żeby lubić mleko z kawą a nie na odwrót? A jak jest w tym wszystkim duużo cukru, to już w ogóle miodzio :D
#159 daszekmdn
W kawie musi być dużo kawy, dużo mleka i 2 łyżeczki cukru i wówczas to jest kawa! Ale w herbacie ani grama cukru, bo zatłukę przyrządzającego ten napój w tak szkodliwy sposób cukiernicą xD.
#160 djdenismusic
u mnie herbata też raczej z cukrem/syropem barmańskim typu grenadyna, (oczywiście w rozsądnych ilościach), a do tego obowiązkowo wyciśnięta kapka soku z cytryny. Gorzka herba jedynie wówczas, jak planuję dłuższą dywagację w towarzystwie kieliszków czystej, co mi się ostatnio nie zdarza.