Integracja Eltenowiczów

[18 plus] Eltenowy Hydepark (Wątek ogólny, wszystkie chwyty dozwolone)

Started by daszekmdn 880 posts last post 5 godzin temu Page 40 of 44

I to było tyle. Widać było, że się doszukiwał problemu do załatwienia natychmiast, ale sobie darował od razu i poszedł. Także ten, był chyba Ukraińcem, ale tak samo postąpiłby nie jeden nadźgany Polak.

#782 1 like

Trafiam z mmetra do domu i z domu do metra.
marzenia się spełniają.

Noo, tak dalej, koleżanko! :)

To jest fajne. jak możesz zrobić coś sama i masz z tego satysfakcje.
marzenia się spełniają.

Oczywiście!

Mam nową klawiaturę Logitech K380, ogólnie jest z nią wszystko dobrze, tylko gdy chcę użyć klawisza fn +f6, żeby zrobić menu kontekstowe, to nie zawsze mi to działa. Przykładowo, gdy jestem na pulpicie i mam zaznaczoną jakąkolwiek ikonkę, to po użyciu tego skrótu, który wcześniej napisałem, ta ikonka jest odznaczana. Nie wiem, co tutaj się stało, mam Windowsa 11 pro. Zainstalowałem program Logioptions, bo przy poprzednim, którego używałem, czyli Logitech Options pisało, że ten program jest nie rozwijany, zachęcamy na przejście na LogiOptions. Ale to LogiOptions z kolei nie pozwala mi używać menu kontekstowego z użyciem skrótu fn +f6, gdzie przy poprzednim programie działało to bardzo dobrze.

Jbc wyciszanie konwersacji grupowych już działa, to był błąd po stronie serwera Eltena. Jakby kto pytał.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Ciekawe czy dałoby się przerobić i przystosować na eltenową gierkę pegasusowe kowboje, by choć trochę zachować klimat tej retrogierki

Mam nową zabawkę, znaczy gierkę, zwie się airborne. Ha, ciekawe ile ten Claude tam symulacji dodał, bo przyciski i przełączniki w a318 to o ile pamiętam rzeczywiście nawet wszystkie są.

#790 1 like Edited

Zgodnie ze wskazaniem w pierwszym poście wątku 18 plus Eltenowy hydepark, który informuje, iż w przypadku długiej dyskusji można ją wydzielać przeniosłem wpisy NT Skeeta do nowego wątku. Na ten moment w integracji, bo się integrujecie, ale nie każdy jest zainteresowany tematem gier, a tu posty potrafią lecieć kilka w kilka minut i człowiek patrzy, a tu znowu Skeet miast czegoś nowego.
Nie gniewajta się państwo drogie na mnie. Tak będzie łatwiej nawet zainteresowanym w gonieniu swoich wyników.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

I dobrze. Ile można o grach? Więc by zmienić temat zapytam. Jeżeli macie Soda Stream to faktycznie nie da się w niej nic gazować nic, prócz wody? Jest model Mix z opcją gazowania czegokolwiek, ale to ciut drogie.

Ciekawe, czemu tak nie skupiają się na audio memory albo kotach xd

A w ogóle są takie tylko na wodę? Kogokolwiek nie spotykam z SodaStreamem w domu, to robi napoje, m.in Peepsi czy inną oranżadę. Więc albo jednak decydują się na droższą opcję, albo coś tu nie gra.
-- (MarOlk):
I dobrze. Ile można o grach? Więc by zmienić temat zapytam. Jeżeli macie Soda Stream to faktycznie nie da się w niej nic gazować nic, prócz wody? Jest model Mix z opcją gazowania czegokolwiek, ale to ciut drogie.
--

Z tym, ze producent zaleca niby mieszanie tych syropów już po zagazowaniu wody

Jużwyjaśniam, oczywiście że można..
Tylko po każdym takim zagazowaniu np wody z sokiem będziesz musiał wszystko wokół sprzątać:)
Sama woda nie buzuje, woda z czymś już tak, oj tak:)
Np leję wodę gazuje spoko, dolewam soku, albo jakiegośizotoniku np i się buzuje..
NP miałem tak że wypiłem prawie wszystko, nie wiem zostało ze 100ml, ale wody z sokiem, dolałem czystej wody wody i bum:)

No są tylko na wodę:)
Potem się robi inne smaki.

-- (Julitka):
A w ogóle są takie tylko na wodę? Kogokolwiek nie spotykam z SodaStreamem w domu, to robi napoje, m.in Peepsi czy inną oranżadę. Więc albo jednak decydują się na droższą opcję, albo coś tu nie gra.
-- (MarOlk):
--
--

No właśnie. Mam taki klasyczny syfon jak z PRL-u. Burzliwa piana tworzy się dopiero w szklance, a w tej Sodzie to rozumiem, że cię po zagazowaniu całą butlę odkręca i bum?

Czyli trzeba będzie dołożyć i wziąć ten Mix.

Postaram się to opisać, chociaż to ciężko.
Wsadzasz butlę tak pod kątem od dołu do góry, potem dół butli dociskasz do tego urządzenia, tak jakby dołem żeby wisiała pionowo.
Od góry naciskasz taki przycisk i leci gaz do butli.
No i jak przesadzisz to już na tym etapie może trochę polecieć wody, a jak masz z sokiem, to już bardziej, a jak pociągniesz ten dół butli do siebie i puszcza to takie pseudo uszczelnienie to wtedy buzuje mega jak masz np wodę z sokiem.
To tak samo jak masz syfon.
Nalej wody i puść gaz, a potem do wody z sokiem, tylko w soda jak wkładasz tą butlę to tam się robi takie uszczelnienie, nie jakieś mocne, ale jest.

A jak gazujesz, to do butli wchodzi jakaś rurka?