Teraz to nie ma znaczenia, z którego miasta się słucha, bo program ten sam, tylko popołudniówki inne w dużych miastach. Generalnie słucham, acz nie jest to już to samo radio, co kiedyś. Lektora od jingli mają jakiegoś takiego dupiatego, ale może się nie znam. :D
jak to nie ma znaczenia. przecież jeżeli chodzi o eska siti to ma znaczenie, bo w każdeej esce o czym muwią i to o czymś innym. poza tym każda ma inną częstotliwość.
To zależy tylko od tego, że na przestrzeni lat muzyka bardzo się zmieniła na niekorzyść, ale w latach 2000/ 2012 to było moje radio nr 1, na zmianę z Radiostacją/ Planetą, aczkolwiek tak od roku 2008 z roku na rok było coraz gorzej. W 2013 słuchałem już tylko sporadycznie. Aktualnie nie słucham w ogóle. Z płacą dla ludzi też chyba u nich kiepsko, bo zauwarzyłem, że przez te wszystkie lata stopniowo wykruszała się kadra, do tego stopnia, że z pierwszego składu aktualnie pracuje tylko jedna prezenterka. Z Radiostacją/ Planetą pod tym względem było jeszcze gorzej, bo tam co dwa lata po za jednym człowiekiem był inny skład.
Trochę osób z tej starej kadry jest, ale faktem jest, że faktycznie ludzie stopniowo odchodzą, od chociażby Puoteck, czy Michał Celeda. W ogóle od wakacji 2017 coś się zaczęło bardziej psuć, kiedy wycofali Global Listę, czy Hit Weekend. Muzyka też jest inna to prawda.
Kto jest ze starej kadry? Chyba tylko Kurzela. Pewnie Grzesiu nie pamiętasz Puzia, Pastusiaka, Fidosa czy Bisiora? Skrzypek pracuje w Woxie, czyli tak jakby w Esce.
Bisior jest w Muzo FM, z Puziem nie wiem co się dzieje, ale jaknajbardziej pamiętam. Sylwia istotnie jest, Skrzypkowski w VOxie, a tego ostatniego nie pamiętam, ale to Łódź. Ze starej warszawskiej kadry są: Adamczak, Pawelec i Albert.
no eska ja słuchałem gdzieś od 2004 do 2012 może fajne były audycje top transfer puźniej to zmienili na global listę hyba albo jak ludzie układlai dziesiątki hitów
Nie słucham tej stacji, gra tak samo jak RMF max i nie ma w niej nic ciekawego dla mnie. Wolę starsze kawałki niż nową sieczkę po za nowym hands upem, hardbassem i wszelkim core, bo te gatunki się nie zmieniły. Polskie stacje radiowe zazwyczaj nie grają nic interesującego tłukąc wszystko na jedno kopyto. Wyjątkiem jest PR3 i kilka innych m.in lokalnych.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
poprostu hodzi o gust muzyczny zgadzam się że teraz muzyka nic sobą nie prezentuje mało jest fajnych kawałków wolę sobie posłuchać muzyki lata80 90 do 2011bo jeszcze ta muzyka nawet pop ma swuj klimat a w esce puszczają same nowe kawałki
owszem jest to radio dla młodzieży. mnie tylko denerwuje jedno, że eska nie gra na eltenie. wiem, że juuż nie będzie działać a szkoda. kiedyś jeszcze słuchałam warszawy. a teraz nawet jakbym chciała to się nie da. zostanawia mnie tylko jedno. po co są te tokeny i strimy. przecież nie są one nikomu potrzebne do szczęścia.