EltenLink

#241 papierek

Uderzyła konkretnie ratownika, policja ją zakuła, dla mnie to nie jest wybitnie dziwne. Przewiezienie do szpitala, jak nie było pewności co się dzieje też mnie nie dziwi. Podanie odtrutki na coś, co przy niej znaleziono, w tym przypadku metadon, też mnie wybitnie nie dziwi. Ratownicy mają do czynienia z całą masą niebezpiecznych ludzi, to i są ostrożni, nawet, jeśli ktoś nie stwarza zagrożenia. Ale szerszy kontekst pewnie można dopiero by oocenić, widząc sytuację na żywo, ale z tego, co jest napisane nie widzę stosowania jakiejś strasznej przemocy i upokorzenia, chyba.

po co mi sygnatura?
2025-05-08 16:38

#242 papierek

A to, że nie dostałaś wezwania raczej bym interpretował w ten sposób, że nic nikomu poważnego nie zrobiłaś, więc olali. Gdyby mieli teraz rozsyłać wezwania każdemu pijaczkowi, ćpunowi, osobie w ataku paniki która uderzyła ratownika, to by nic innego nie robili. Gdybyś tak o, podeszła do któregoś i dała mu w mordę bez powodu to może, ale w przypadku różnych interwencji raczej się liczą z agresją, bo i sytuacje są bardzo różne.

po co mi sygnatura?
2025-05-08 16:50

#243 mustafa

Uspokuj się Denis.

-- (djdenismusic):
Wiem, że być może wsadzę kij w mrowisko, ale to tak, jak bym ukradł komuś coś w sklepie i dziwił się, że mnie zatrzymali. na jedno wychodzi. Cierp ciało, skoroś chciało.

--

Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2025-05-09 19:08

#244 camila

Ale jak mam to interpretować @papierek ? Dostanę napadu epilepsji po raz kolejny w tych samych okolicznościach i sytuacja skończy się tak samo? Dlaczego mam cierpieć z powodu czyjejś niekompetencji? Skucie w trakcie zespołu abstynencyjnego spowodowanego naloksonem to upokorzenie, bo poruszasz się jak głupi z tego powodu i czujesz mrowisko, ale w mięśniach i ciele.

ENFP
2025-05-09 19:48

#245 Zuzler

A to może inaczej - masz gdzieś na wierzchu, łatwo dostępną dla przyszłych pomagatorów i pełną informację, na co chorujesz?

2025-05-09 20:46

#246 zywek

Ah, ale ze mnie mało tolerancyjny człowiek z zamkniętym umysłem, ale powiem tylko albo aż tyle, że bardzo się cieszę, że nigdy nie musiałem i nie chciałem eksperymentować z żadnymi substancjami, których musiałbym być potem niewolnikiem.

2025-05-09 21:54

#247 Zuzler

Misiu, z tego co kojarzę, nałogowo ćmisz ćmiki, więc, wybacz, ale jakby Twoje zdanie w tej kwestii jest trochę mało przekonujące.

2025-05-09 22:09

#248 markus1234

To ja też mam dwie rzeczy, na które chciałbym się pożalić.
1. Wczoraj, na warsztatach terapii zajęciowej po 9 rano, gdy korzystałem ze słuchawek, które miały odpinany kabel, to od jednej strony kabla odczepiła się wtyczka. Najpierw zaczął dźwięk przechodzić na lewy kanał, a potem nagle zamilkł. Ten kabel jest od słuchawek Sony, zamówiony był przez Allegro. Kupiłem sobie 3, i już jeden muszę spisać na straty. No nic, będę musiał uważać przy przewożeniu drugiego kabla w plecaku, żeby nic znowu się nie zepsuło. Dodam, że gdy jechałem na warsztaty, to normalnie ten kabel jeszcze działał, bo korzystałem z Sansy Clip Zip, słuchając muzyki w busie. I niestety musiałem korzystać ze słuchawek kostnych, które do takich głośnych miejsc się nie nadają. Nie dość, że gra radio, to jeszcze terapeuci coś czasami drukują, a jeszcze nie daj Boże, jak ktoś sobie zrobi kawę młynkiem do mielenia, to już w ogóle nie słyszę gadacza, mając słuchawki kostne. Więc słuchawki nauszne sprawdzają mi się do tych celów lepiej, bo mogę się bardziej skupić i nie rozpraszają mnie inne dźwięki z mojej pracowni. Z nausznych słuchawek korzystam na warsztatach tak, że prawą słuchawkę mam na uchu, a lewym uchem nasłuchuję tego, czy np. terapeutka czegoś do mnie nie mówi.

2. Sytuacja z godziny mniej więcej 13. Rzecz też się działa na moich warsztatach. Chciałem pójść do toalety, zakomunikowałem mojej terapeutce, że idę do łazienki, i poszedłem. Drzwi od łazienki były otwarte, co sugerowałoby, że nikogo tam nie ma. Dodam, że na moich warsztatach zajęciowych jest tak, że jak ktoś jest w ubikacji, to drzwi są zamykane na klucz, i dzięki temu wiem, że ktoś tam jest i załatwia swoje potrzeby. Ale tym razem drzwi były otwarte, no więc ja wchodzę, i pytam się, czy ktoś jest. Nikt nie odpowiedział mi, więc chcę podejść do sedesu, i czuję, że stoi jakiś chłopak. Więc ja go delikatnie szturchnąłem, a on zaczął wydawać jakieś dziwne jęki, i trzymał się rękoma ściany. Więc ja go trochę mocniej szturchnąłem, i chciałem mu pomóc, żeby odszedł od tej ściany, bo chciałem skorzystać z ubikacji. A ten chłopak zaczął jeszcze głośniej jęczeć. Oczywiście jak wszedłem do łazienki, to zamknąłem drzwi na klucz, tak, jak zawsze się na naszych warsztatach robi. Ten chłopak w końcu odszedł od tej ściany, i zaczął iść w stronę drzwi, i nagle słyszę, że szarpie za klamkę. Ja akurat kończyłem załatwiać swoje potrzeby, i założywszy ubrania, otworzyłem drzwi od łazienki, i razem z tym chłopakiem wyszliśmy z toalety.
Nie wiem, jaka to jest niepełnosprawność, ale współczuję temu chłopakowi, bo z nim praktycznie nie da się dogadać, tylko te swoje jęki wydaje. Współczuję też jego mamie, że musi takiego syna wychowywać.
Mam nadzieję, że więcej na tego chłopaka się już nie natknę.

2025-05-10 00:49

#249 DJGraco

Co do słuchawek to wygląda na felerny kabel. Od moich audiotechnik kabel był przenoszony milion razy w plecaku i nie miał lekkiego życia a mimo to dalej wygląda zadziwiająco dobrze i oczywiście wszystko gro i buczy

2025-05-10 09:18

#250 daszekmdn

Bo Audiotechniki są masywne tak jak i Bayer dynamics. Moje słuchawki co mam jakieś podstawowe uległy lekkiemu uszkodzeniu też ale do przeżycia więc się nie będę na to żalić :D.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2025-05-10 17:54

#251 camila

No ja też te moje audio techniki będę miała chyba już szósty rok i nic się im nie dzieje.

ENFP
2025-05-10 20:47

#252 DJGraco

Ja jedynie narzekam na tą ekoskórę. Skruszyła się już praktycznie całkowicie, całe szczęście że pod tym jest materiał dodatkowy.

2025-05-10 20:49

#253 daszekmdn

A nie masz opcji wymiany wkładek? Nawet w moich budżetowych SPC Gear Viro plus były zamienne.

2025-05-11 03:44

#254 DJGraco

Może i mam, ale jakoś kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, nie widzę żadnego punktu zaczepienia.

2025-05-11 08:55

#255 DJGraco

Aaale google i Android się psuje.
1. Problemy z instalacją appek zewnętrznych APK w najnowszych wersjach od ręki bez dodatkowych narzędzi.
2. Nowe wytyczne, które zabraniają dostępu do zewnętrznej pamięci telefonu (tyczy się to tylko aplikacji ze sklepu play) jak ktoś dystrybuuje w APK to wolnoć Tomku we swoim domku.
Przykładowo w najnowszej wersji HIq mp3 voice recorder nagrania zapisują się do prywatnego folderu aplikacji, do którego nie uzyskamy prawdopodobnie dostępu bez roota urządzenia i nie można wskazać innej lokalizacji zapisywanych nagrań.

Więcej przykładów na razie nie mam, ael widzę że nie zmierza to w dobrym kierunku. Ja na szczęście mam jeszcze normalną wersję Androida gdzie nie ma tych głupich ograniczeń np co do apk.

2025-05-12 18:05

#256 markus1234

I znowu kolejna rzecz, która odmówiła mi posłuszeństwa. Otóż po wczorajszej aktualizacji RockBoxa na mojej Sansie Clip Zip, nie słychać gadacza, mimo, że pliki głosowe są utworzone. Po podpięciu urządzenia do komputera, nie jest ono wykrywane. Czyżbym miał powiedzieć pa pa swojej Sansie?

2025-05-12 18:19

#257 zywek

Ja tam nie mam problemów z instalacją .apk bez osobnych apek od tego. A pisanie po całej pamięci telefonu to bardzo dobrze, że to ograniczają. Nie jeden bałwan zapewne miał plik tekstowy z danymi karty i aplikacje, którym udzieliłeś pełnej kontroli nad pamięcią mogły sobie zgodnie z Twoim pozwoleniem te dane wziąć i wyslać gdzieś na jakiś serwer.

2025-05-12 23:56

#258 daszekmdn

Ostatnio gdzieś o tym mówiłem, że mnie irytuje.
Znajdziesz nagrania bez roota.
Na telefonie wystarczy Total commander.
Na komputerze jak go podepniesz wchodzisz w android/data i tam szukasz hiq i wewnątrz masz folder Recordings. Dokładnej lokalizacji Ci nie podam, bo nie pamiętam a nie chce mi się włączać i podpinać teraz. Tak samo w TCMD.

2025-05-13 03:52

#259 daszekmdn

Pewnie Ci się ucegliła podczas updatki. Może jakiś plik nie wrzucił się do końca. Jest to raczej do odratowania.
-- (markus1234):
I znowu kolejna rzecz, która odmówiła mi posłuszeństwa. Otóż po wczorajszej aktualizacji RockBoxa na mojej Sansie Clip Zip, nie słychać gadacza, mimo, że pliki głosowe są utworzone. Po podpięciu urządzenia do komputera, nie jest ono wykrywane. Czyżbym miał powiedzieć pa pa swojej Sansie?

--

2025-05-13 03:53

#260 skrzypenka

Mam już dosyć. Potrzebuję odpoczynku.

Große Operndiva?
2025-05-22 18:30