EltenLink

#221 Numernabis

Od zewnątrz oczywiście, albo czop nie wytrzyma, albo duszony ;)

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-04-28 21:08

#222 Numernabis

A tak na serio to chyba przy anginie są czopy i lecimy na antybiotyku.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-04-28 21:09

#223 MarOlk

Albo pędzlowanie. Brutalne, acz skuteczne

2025-04-28 21:13

#224 Numernabis

Brrrr, wybieram duszenie :D

2025-04-28 21:30

#225 Numernabis

Chciałem powiedzieć antybiotyk ;)

2025-04-28 21:31

#226 skrzypenka

Co chwila choruję :/

Große Operndiva?
2025-05-02 10:55

#227 DJGraco

Ja tylko to tu zostawię
DJ Graco, usunęliśmy Twój kanał z YouTube, Przeczytana, YouTube <no-reply@youtube.com>, 01.05.2025, 09:18 1045 z 1048 poziom 1
Rzekomo za treści niebezpieczne i szkodliwe. Nie byłoby w tym nic takiego. Najgorsze jest to, że straciłem dostęp do wszystkich swoich subskrypcji. Będę musiał stworzyć nowy kanał i zasubskrybować wszystkich od nowa.
Wniosek/nauczka na przyszłość robić wszystkiego backup nawet we formie tekstowej takich jak subskrybowane kanały, bo tak potem szybciej można się podnieść po jakiejś akcji.
A co ja takiego szkodliwego i niebezpiecznego publikowałem na swoim kanale?
Nagrania radiowe, troszkę DX, jakieś tam muzyczki na kyju. Pewnie gdyby chodziło o prawa autorskie to by od razu powiedzieli.
Odwołanie oczywiście nic nie dało XD

Cześć DJ Graco,
Sprawdziliśmy Twoje odwołanie dotyczące tych treści:
Kanał: DJ Graco
Dokładnie sprawdziliśmy Twój kanał i potwierdzamy, że narusza on nasze zasady dotyczące treści szkodliwych i niebezpiecznych. Zdajemy sobie sprawę, że nie jest to dobra wiadomość, ale musimy dbać o to, żeby serwis YouTube był bezpiecznym miejscem dla wszystkich użytkowników.
Jak to wpływa na Twój kanał
Nie przywrócimy Twojego kanału w YouTube.
Dowiedz się, co możesz zrobić, jeśli Twoje treści zostaną oznaczone jako niezgodne z zasadami.
Pozdrawiamy
Zespół YouTube
Centrum pomocy • Ustawienia powiadomień e-mail
Wysłaliśmy tego e-maila, aby poinformować Cię o działaniach dotyczących Twojego konta YouTube.
Czy ten e-mail był pomocny?  Tak    |   Nie  
2025 Google LLC d/b/a YouTube, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066

2025-05-03 22:23

#228 markus1234

@DJGraco. I dlatego ja nie wpycham się w YouTube, bo może zdarzyć się to samo, co Tobie, dobrze, że blogów na Eltenie nikt nie usuwa.

2025-05-04 00:07

#229 DJGraco

Markus, pewnie gdybym nic nie publikował mieliby na to wywalone i miałbym swoje subskrypcje zachowane.

2025-05-04 14:23

#230 Numernabis

Może trzeba by było zapytać ich które to z Twoich wrzutek były tak niebezpieczne w treści?

Ciekawe jest to, że filmiki gdzie rozpalają ognisko w domu itp nie są usuwane, aw najlepsze rośnie ich oglądalność i nie są uznawane za rozpowszechnianie treści niebezpiecznych.

Edytowano 2025-05-04 14:40

#231 DJGraco

wysłałem już jeden formularz kontaktowy, nawet po angielsku, ale nie jestem pewien czy otrzymam odpowiedź, zobaczymy. Poza tym podobno tam bardzo tródno jest się skontaktować ze człowiekiem wszystkim sterują algorytmy.

2025-05-04 16:12

#232 daszekmdn

Miałem taki sen, który zepsuł mi chyba cały dzień. Ogólna w nim bezradność i ból mentalny. Czemu? To zostawię dla siebie, ale bolało jak skurwesyn i wstałem z kompletnym brakiem chęci zarówno do spania jak i wstawania.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2025-05-05 11:20

#233 midzi

@Graco, ale tak od razu usunęli? Jakiegoś copyright strike wcześniej nie było albo innej maści ostrzeżeń?

2025-05-05 17:32

#234 DJGraco

Noo, kilka razy było powiadomienie o naruszenie praw autorskich. Ciekawe, może to dlatego, ale kilka lat był dobry spokój. ostatnie takie ostrzeżenie otrzymałem z dobre kilka lat temu, nawet nie pamiętam kiedy.
A w tym powiadomieniu nie było nic o prawach autorskich. Zazwyczaj Youtube jak usuwa kanał podaje jakąś przyczynę to powinien podać że prawa autorskie a nie treści niebezpiecznei szkodliwe. Chyba, że przyczepili się do jakiegoś logo tunestotube lub Freemake, którego używałem wcześniej.
Potem renderowałem wideo w Reaper a on nie dodaje żadnego obrazu, no ale to było potem, nie od razu.

2025-05-05 20:41

#235 camila

Ja nie wiem gdzie o tym napisać, bo mało osób o tym we ogóle wie i nigdy nikt mnie jeszcze tak nie upokorzył, czy w ogóle frasować sobie głowę zgłoszeniem do jakigoś "rzecznika praw pacjenta"?

Jakiś miesiąc temu w trakcie powrotu z Warszawy dostałam napadu drgawkowego. Idioci zatrzymali pociąg, zadzwonili po ratowników - to jeszcze potrafię zrozumieć.
Ratownicy przyjechali, kobieta nieprzytomna, metadon przy sobie, więc nie! To nie napad drgawkowy tylko może przedawkowanie? Więc dostałam nalokson. - małą dawkę, ale wystarczy by uruchomić agresję z powodu wypłukiwania. - Coraz mniej mgliście rozumiem co właściwie się stało.
Dobrze, krzyczałam, kłóciłam się z ratownikami, że "chcę jechać do domu panowie" i "proszę mnie zostawić", jak słyszałam: "Dostałą pani leki, musi pani jechać do szpitala".
Tak - podniosłam rękę na ratownika jak już byłam bezsilna i wpadłam w panikę, zadzwonili po policję.
Policja mnie skuła i przywiązano mnie do noszy z powodu uderzenia ratownika, a nie mam niewiadomo ile siły ani ni umiem się bić, więc moim zdaniem to było niewspółmierne do czegokolwiek, jeszcze kurwa po naloksonie.
Wywieziono mnie do jakiegoś szpitala, i przywiązano do łóżka, wtedy już tylko płakałam bo chciałam przecież jechać do domu. Po kilku godzinach wypuszczono mnie na własne rządanie z wypisem i zgrabnym sformułowaniem o przymusie bezpośrednim.
na koniec? Współlokator musiał mi kombinować metadon bo większość policja mi wylałą z czystej złośliwości. Zasięgnęłam języka, to praktyka o której głośno się nie mówi, ale istnieje.

Rodzina mówi mi, że ta sprawa może skończyć się w sądzie bo "podniosłam na kogoś rękę" czyt. zaczęłam się po prostu bronić. Możecie powiedzieć: "nikt nie ma prawa nikogo uderzyć, ale w takich skrajnych warunkach nie ma praw.

Do tej pory nie dostałam żadnego pisma, wezwania, czegokolwiek, bo większej przemocy dopuszczono się wobedz mnie i ktoś doskonale pewnie zdaje sobie z tego sprwę. Nigdy nie czułam się jeszcze tak upokorzona i może napiszęto tutaj, ale dopiero teraz mogę o tym mówić publicznie.

ENFP
2025-05-06 13:43

#236 cinkciarzpl

Ja bym przynajmniej zadzwonił do rzecznika zapytać, co oni na to. Tylko bez wkurwiania się, na spokojnie.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2025-05-06 14:48

#237 djkrissu

Dowiedz się kto interweniował, tj. numery służbowe policjantów i po pierwsze skarga do komendanta naczelnego, dwa skarga do rzecznika praw obywatelskich, trzy, złożenie skargi do sądu o naruszenie twoich praw jako obywatela. Pewnie w najgorszym wypadku tobie też założą sprawę o bnaruszenie nietykalności policjanta, ale z tego akurat można się wybronić, przy pomocy adwokata. Za to policja będzie miała gorszy orzech do zgryzienia. Na youtubie jest kanał o nazwie audyt obywatelski. Napisz do autora tego kanału. Koleś zajmuje się takimi sprawami i pomaga w kwestii prawnej.
-- (camila):
Ja nie wiem gdzie o tym napisać, bo mało osób o tym we ogóle wie i nigdy nikt mnie jeszcze tak nie upokorzył, czy w ogóle frasować sobie głowę zgłoszeniem do jakigoś "rzecznika praw pacjenta"?

Jakiś miesiąc temu w trakcie powrotu z Warszawy dostałam napadu drgawkowego. Idioci zatrzymali pociąg, zadzwonili po ratowników - to jeszcze potrafię zrozumieć.
Ratownicy przyjechali, kobieta nieprzytomna, metadon przy sobie, więc nie! To nie napad drgawkowy tylko może przedawkowanie? Więc dostałam nalokson. - małą dawkę, ale wystarczy by uruchomić agresję z powodu wypłukiwania. - Coraz mniej mgliście rozumiem co właściwie się stało.
Dobrze, krzyczałam, kłóciłam się z ratownikami, że "chcę jechać do domu panowie" i "proszę mnie zostawić", jak słyszałam: "Dostałą pani leki, musi pani jechać do szpitala".
Tak - podniosłam rękę na ratownika jak już byłam bezsilna i wpadłam w panikę, zadzwonili po policję.
Policja mnie skuła i przywiązano mnie do noszy z powodu uderzenia ratownika, a nie mam niewiadomo ile siły ani ni umiem się bić, więc moim zdaniem to było niewspółmierne do czegokolwiek, jeszcze kurwa po naloksonie.
Wywieziono mnie do jakiegoś szpitala, i przywiązano do łóżka, wtedy już tylko płakałam bo chciałam przecież jechać do domu. Po kilku godzinach wypuszczono mnie na własne rządanie z wypisem i zgrabnym sformułowaniem o przymusie bezpośrednim.
na koniec? Współlokator musiał mi kombinować metadon bo większość policja mi wylałą z czystej złośliwości. Zasięgnęłam języka, to praktyka o której głośno się nie mówi, ale istnieje.

Rodzina mówi mi, że ta sprawa może skończyć się w sądzie bo "podniosłam na kogoś rękę" czyt. zaczęłam się po prostu bronić. Możecie powiedzieć: "nikt nie ma prawa nikogo uderzyć, ale w takich skrajnych warunkach nie ma praw.

Do tej pory nie dostałam żadnego pisma, wezwania, czegokolwiek, bo większej przemocy dopuszczono się wobedz mnie i ktoś doskonale pewnie zdaje sobie z tego sprwę. Nigdy nie czułam się jeszcze tak upokorzona i może napiszęto tutaj, ale dopiero teraz mogę o tym mówić publicznie.

--

Fiorda! to projekt dwójęzyczny, polsko-ukraiński. Fiorda, to "muzyka dla każdego o każdej porze nocy i dnia". Zapraszam do zapoznania się z tym projektem, a może znajdziesz tam coś dla siebie? http://dmsrv.pl:7181/fiorda Na razie pilot, w krótce audycje na żywo. strona projektu: http://fiorda.dmsrv.pl
2025-05-06 15:29

#238 djdenismusic

Wiem, że być może wsadzę kij w mrowisko, ale to tak, jak bym ukradł komuś coś w sklepie i dziwił się, że mnie zatrzymali. na jedno wychodzi. Cierp ciało, skoroś chciało.

2025-05-07 19:47

#239 DJGraco

`A gdzie ona wspomniała we swoim poście o kradnięciu czego kolwiek?
PS: już wywołałeś mrowisko :D

Edytowano 2025-05-08 06:32

#240 djdenismusic

Przykład kradzieży był w ramach porównania. Nawrzeszczała na ratowników, coś tam zrobiła policjantom i się rzuca, że ją skuli xd
Inna sprawa, że chyba dla niepełnosprawnych są jakieś lżejsze te przepisy jesli chodzi o użycie środków przymusu bezpośredniego.

2025-05-08 10:10