Integracja Eltenowiczów

Księga pochwał

Założony przez Zuzler 1617 wpisów ostatni wpis 19 godzin temu Strona 74 z 81

Ja za dzieciaka myślałem, że jak rozbiję kineskop w trakcie teleturnieju to wypadnie z niego główna nagroda, która była do wygrania.

Ojciec miał takiego starszego kolegę naprawiacza telewizorów. Pamiętam jak mi pokazał jak wygląda wysokie napięcie anodowe. Wziął grube kombinerki, zdjął kabel z kineskopu i przyłożył do chassis. Łuk chyba miał parę centymetrów.

A w ogóle to jak się w tamtym czasie ucho przyłożyło do kineskopu, to można było usłyszeć zmieniające się dźwięki przy zmianie obrazu.
A jeszcze ciekawiej było przy jakimś filmie akcji i intensywnych strzałach z karabinu maszynowego. WWtedy to 16 khz zmieniało sobie częstotliwość na ułamek sekundy na coś mniejszego, i to było tak śmiesznie słychać.

Eee, to ja za dzieciaka oglądając kanał z telegrami gdzie te wszystkie babki miały podobną intonację któregoś wieczoru zapytałem rodzinki, czy ta pani w ogóle kiedyś śpi, je coś, żyje, czy tylko w tym studiu siedzi
-- (djdenismusic):
Ja za dzieciaka myślałem, że jak rozbiję kineskop w trakcie teleturnieju to wypadnie z niego główna nagroda, która była do wygrania.
--
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Tam po prostuu chyba te 25 klatek było słychać.

A jak się przyłożyło magnes do kineskopu, zwłaszcza kolorowego, to można było potem dostać wpierdol za namagnesowanie telewizora. Sprawdzone hehe

A te babeczki to brzmiały tak, jak by były wiecznie napalone i chętne na rozkosz xd

Akurat zmiana dźwięku to chyba nie domena kineskopu a analogu. Jak podepniesz nawet pod coś nowszego z analogowym wyjściem na chinch nadal usłyszysz.

Tak było @marolk na mnie nawrzeszczeli kiedyś, jak tak rozkolorowałem monitor

Wracając do tematu wątku, to na betatestach fajnie jest.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Taaa, jak na kończącej się aukcji na Allegro.

Emocje.

Luz

#1474 Edytowano

Wracając na chwilę do tematu bajek, kasety z bajkami i innymi takimi uchronione przed inwentaryzacyjnym zutylizowaniem, w tym chyba jedna z wierszami nagranymi przez jakąś dawną klasę laskowską i inne podobne pierdoły kasetowe, cały worek. Kto przyjmie, 20Cebul za wysyłkę only i wędruje do szczęśliwca owego, prosiłbym jedynie o zgrywkę co ciekawszych :P. Jak kto chętny dawać na PM :).

Kusisz, kusisz... Dużo tego serio jest? I co konkretniej?
-- (Adasadula):
Wracając na chwilę do tematu bajek, kasety z bajkami i innymi takimi uchronione przed inwentaryzacyjnym zutylizowaniem, w tym chyba jedna z wierszami nagranymi przez jakąś dawną klasę laskowską i inne podobne pierdoły kasetowe, cały worek. Kto przyjmie, 20Cebul za wysyłkę only i wędruje do szczęśliwca owego, prosiłbym jedynie o zgrywkę co ciekawszych :P. Jak kto chętny dawać na PM :).
--

Fajny ten nowy elten. :) <3
Große Operndiva?

#1477 Edytowano

O nie nie nie, jak bym miał ci powiedzieć co konkretniej to bym sobie policzył za godzinówkę skanowania tego / sprawdzania :P. Nwm, bajki głównie, cały wór papierowy, pewnie z 50 kaset.

-- (Julitka):
Kusisz, kusisz... Dużo tego serio jest? I co konkretniej?
-- (Adasadula):
--
--

#1478 Edytowano

Eee, ja bym to nadpisał albo sprzedał. Bajki nie licząc tych, które pamiętam z dzieciństwa mnie nie interesujo

Cicho być...
-- (daszekmdn):
Eee, ja bym to nadpisał albo sprzedał. Bajki nie licząc tych, które pamiętam z dzieciństwa mnie nie interesujo
--

O nie nie nie! My nie mamy miejsca w mieszkaniu @Julitka.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.