Księga pochwał
Wróć do Integracja Eltenowiczów#541 Kuba12565
Udało mi się nabyć moje wymarzone pianino cyfrowe, jamaha p 225.
#542 lwica
Na studiach mam nieco więcej interesujących przedmiotów niż w zeszłym semestrze, i w reszcie ktoś czasem opowiada o swojej pracy w praktyce, a nie tylko o suchej teorii. :)
#543 Zuzler
Będę chodzić na wykład, na który chcę chodzić. Językoznawcza ścieżka, proszę państwa, to jest zdecydowanie to.
#544 skrzypenka
A ja mam egzamin z tańca w sobotę na studiach i nie wiem, czy cieszyć się, czy nie. :D
#545 djdenismusic
A ja ostatnio w życiu przeżywam zarówno dużo dobrego, jak i złego, i nie wiem, do której ostatecznie księgi lepiej napisać :D
#546 MarOlk
W sumie nie ma "Księgi Ani grzeje, ani ziębi". :D
#547 Kat
Dziś, pierwszy raz od dłuższego czasu zrobiłam masaż i nie sądziłam, że będę miała z tego tyle satysfakcji.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#548 Monte
Nazbierałam ponad 2 kilo puszek, dokładnie 122. Może niedługo znajdzie się jeszcze więcej.
#549 mustafa
No. To to 2,3 kg
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#550 MarOlk
Ach, żeby to były jeszcze te z kaucją... to byłby już konkretniejszy piniądz
#551 Monte
Nie wszystkie takie były.
#552 MarOlk
A gdzie ty to zbierasz?
#553 MarOlk
Jako dzieciak miedziuchę zbierałem
#554 DJGraco
W Lidlu są te całe butelkomaty ale z tego co wiem to pieniądze z nich to chyba tylko w tymże sklepie da się wykorzystać no chyba że coś źle teraz mówię. No i puszki też można do nich wkładać.
#555 Zuzler
Podobno można im kazać oddać pieniądze gotówką.
#556 djdenismusic
Dla mnie te całe butelkomaty to kolejny durny wymysł ue. Mi osobiście nie uśmiecha się targanie butelek/puszek jak jakiś menel licząc na to, że ktoś łaskawie pomoże mi przy tym zasranym automacie. Najgorsze, że przez to cholerstwo ceny jednak urosły, i w skali całego roku można sporo zaoszczędzić.
#557 Monte
U siebie na wsi i w okolicy, w pobliskich wsiach. (MarOlk):
A gdzie ty to zbierasz?
--
#558 Monte
Wiecie, może ludzie mogą myśleć, że to takie nic, ale moim zdaniem 20/30 zł. piechotą nie chodzi, a dla mnie każdy grosz się liczy. A poza tym, mogę zrobić coś dobrego. Inni ludzie śmiecą, ja mogę pozbierać. Spacer przyjemny i kasa wpadnie.
#559 Numernabis
Tak, a do tego taszczyć taki wór z butelkami, a w domu gdzie to trzymać, no w domu to jeszcze, ale w małym mieszkanku, np. w garsonierze? Kogoś zdrowo pojebało, ale znowu chodzi zapewne o kasę, ktoś zrobi majątek na butelkomatach.
#560 zywek
Na Litwie to już dawno było, w 2k19 jak byłem to ludzie nie mieli z tym przesadnie wielkich problemów, tylko Polaczkom coś znowu nie leży.