Dziwna migracja ludzi. Dlaczego?
Wróć do inne#101 magmar Konto zarchiwizowane
Dziwi CIę Numernabis zachwyt Appplem, podałam CI argument mierzalny.
Podaj mi telefon z Androidem o sensownych parametrach o identycznym lub mniejszym rozmiarze niż 13 mini,
#102 Numernabis
A Ty dalej swoje, jak widać, nawet Denis powyżej napisał, że rozmiar trzynastki mini jest dla Niego zbyt mały więc mniejszy rozmiar tutaj nie jest argumentem decyzyjnym dla każdego
Poza tym nadal widzę nie rozumiesz tego o czym piszę i do czego się odnoszę, uczepiłaś się tego rozmiaru jak typowa kobieta, a akurat w argumentacjiPiotra nie ma nic o rozmiarze tego tleefonu, a do Jego postu się odniosłem.
Jak sam napisał:
ale czasem są takie chwile, że brakuje mi niektórych apek z robocika
potem dodał:
Iphonea raczej zostawił bym jako telefon, może też dlatego, że czasem zdarza mi się rozmawiać również z zegarka.
czyli nie tak do końca jednoznacznie iPhone i jednym z argumentów były rozmowy przez zegarek.
Kobieto, ogarnij się bo szukasz zaczepki, a potem masz pretensje do całego świata, że inni mają o Tobie takie, a nie inne zdanie.
#103 magmar Konto zarchiwizowane
Ja zadałam CI konkretne pytanie, co napisał Denis zostawiam Denisowi.
postaraj się zrozumieć, że dla mnie, podkreślam dla mnie to argument.
To, że dla innych rozmiar nie ma znaczenia to ich rzecz mówię za siebie. Czekam na konkret.
Kto wie, może mnie przekonasz.
pytanie,
#104 magmar Konto zarchiwizowane
Nie mam do nikogo pretensji.
Podałam CI inny argument, bardziej mierzalny.
To wszystko.
#105 Numernabis
żyd swoje, baba swoje.
Czy ja rozmawiam z Tobą?
Czy to do Ciebie wysunąłem argumenty o zegarku?
Czy to na Twój post odpowiedziałem?
Pisałem do Piotra, a Ty się wciskasz z tym swoim rozmiarem.
Ja Ci podałem S23 i S22 ze stajni Samsunga, dla Ciebie to nie argument bo są większe, dla mnie to argument bo uważam je za o niebo lepsze od iPhone i rozmiar według mnie kompaktowy.
Tobie robi różnicę 1,5 cm, mnie nie i powtarzam, dla mnie jest mini zbyt mały.
A to co piszę nie piszę o rozmiarach, ale o kwesti dostępności i pracy na telefonie bo rozmiar w tych granicach dla mnie to nie przeszkoda, obie eSki mieszczą się w dopuszczalnych rozmiarach telefonu, teraz korzystam z Galaxy Z Flip4 i po złożeniu jest jeszcze mniejszy od iPhone min, ma zaledwie 8,5 cm i żaden iPhone tego nie pobije.
#106 magmar Konto zarchiwizowane
Po co tyle nerwó?
Dziękuję za merytoryczną odpowiedź jednocześnie życząc miłego dzionka.
#107 misiek
No niech będzie nawet odtwarzanie i przemieszczanie się po muzyce, albo lepiej, przeglądanie neta w przeglądarce.
-- (Numernabis):
Nie wiem co ma oznaczać coś, bo ja raczej nie męczę się na androidzie inie wykonuje nie wiadomo ile ruchów czy cznności i wszystko przebiega szybko i sprawdnie bez zbędnego klikania.
Trudno odpowiedzieć na to pytanie skoro nie wiem o jakie czynności chodzi żeby je porównać.
--
#108 Numernabis
A co złego jest w przeglądaniu neta z androida? Tak samo jest przemieszczanie się po akapitach, wierszach czy linkach itp.
Co do muzyki, to zależy od odtwarzacza, ale z tym również nie ma jakiegoś większego problemu, są odtwarzacze z gestami i można się przełączać między nimi właśnie za pomocą gestów, ale ja korzystam z Samsungowej apki i tu akurat gestów nie ma, albo ja o nich nie wiem, ale mnie to nie jest do szczęścia potrzebne, bo wystarczy, że mogę się przemieszczać między utworami za pomocą pilota w słuchawkach.
#109 nuno69
Ale dziala to strasznie, strasznie wolno. Ciebie moze to mniej dotyczy bo masz wolnego Vocalizera ale problem wystepuje
#110 djdenismusic
No i od jakiegoś czasu (nie wiem czy to wina chrome, czy talkbacka), często gęsto kursor jest przesówany na początek podczas przeglądania strony. Strasznie wkurza przy czytaniu.
#111 nuno69
To jest stary bug ale kiedys on wystepowal przy scrollowaniu str
#112 djdenismusic
Ja osobiście zrezygnowałem z iosa głównie z powodu zepsutego iphonea, ale gdyby nie ta awaria, to i tak uważam, że obecnie jest regres, jeśli chodzi o dostępność aplikacji na ios.
#113 tomecki
Po niemal miesiącu praktycznie tylko na Iphone mam już jakieś wnioski.
Rozmiar... dla mnie rozmiar przestaje powoli mieć jakieś znaczenie zwłaszcza, że se2022, któy obecnie posiadam masakrycznie szybko rozładowuje baterię mimo, że jakość baterii to albo 100% albo 99.
Gdybym miał teraz wybierać jeden, konkretny system to miałbym problem, ale jednak Android kusi bardziej. Mimo to najprawdopodobnie będę korzystał z obu systemó, bo jednak pewne rzeczy są niezastąpione. Na Iphone appka Znajdź, trochę X-kom, trochę telefon, ale nie dzwonię na tyle często żeby miało to większe znaczenie, o dziwo, Dysk Google jakoś lepiej chodzi na IOs no i muszę głębiej w tworzenie muzyki mobilne wejść, względnie zabawę dźwiękiem. Może jeszcze audiogry, ale to dość niski priorytet. Na Andro możliwość ustawiania osobnych dźwięków na powiadomienia z różnych aplikacji jest absolutnie konieczne! Przeglądanie Allegro jest jakkolwiek sensowne, bo to, co teraz zrobiło się z wersją na IOs o pomstę do nieba woła. MMPK nadal nie ma alternatywy na IOS, bo Time4bus dopiero się rozwija, chociaż ostatnio doszła baaardzo ciekawa funkcja oznajmiania przystankó. Do tego łatwość przesyłania plików na kompa bez odwiedzania serwerów gdzieś tam, daleko jednak ma wielki sens zwłaszcza w przypadku ogromnych plików i kiepskiego neta, a u mnie przetoczenie 5gb z tel na pc to standard. Na temat Telegrama nie ma co mówić, bo to temat raczej wszystkim znany.
Aha, jeszcze w kwestii szybkości wykonywania różności to chyba mocno zależy, co kto na telefonie robi, ile ma aplikacji, jak mu wygodnie te appki uruchamiać itd. No bo tak: Wpisanie kawałku nazwy appki z ekranu gównego na IOS to genialna sprawa. Z drugiej strony na Andku w Novej jest możliwość ustawienia siatki pulpitu wg. własnego gustu. Ja mam 6x6 i dobrze mi z tym. Wszystko poukładane w logiczne bloki i wywalenie jednej aplikacji nie powoduje totalnej rozsypki reszty jak na IOs. Asystent po polsku to też w sumie trudna sprawa. Niby na IOs jest, ale jako osobna apka. MOżna podpiąć pod skrót, ale wtedy nie użyjemy go do czegokolwiek innego. No i Commentary, a właściwie jego personalizacja. Mówię o wersji płatnej gdzie mogę sobie przyporządkowywać makra pod gesty w konkretnej aplikacji chociażby. Znowu rzecz chyba nie do zrobienia w IOs także naprawdę trudno to porównać i szybkość pracy zależy od tego, co i jak robimy oraz jak sobie skonfirowaliśmy telefon. Aha, jeszcze wpływ ma znajomość aplikacji wspomagających jak Skróty w Ios czy chociażby posiadanie płatnej wersji Commentary na Andro.
Podsumowując: myślę, że jeśli nie ma problemów np.z dotykiem to posiadanie konkretnego systemu bardzo zależy od tego, czego wymagamy, a nawet, gdzie mieszkamy, w jakim banku mamy konto, jakiej tv słuchamy itp.
#114 nuno69
Hej, nie rozumiem o co chodzi z rozsypywaniem se pulpitu? Ja mam elegancko poukladane 5X5 i jest git.
CO do reszty to iOS szybciej dziala i szybciej na nim wykonuje sie wszystkie operacje, nie wpsominajac juz o profesjonalnym oprogramowaniu.
Mozna ustawiac dzwieki dla poszczegolnych kart SIM, co dla mnie jest wystarczajace.
#115 tomecki
Na Andku mam poukładane appki rzędami. W pierwszym najważniejsze w ogóle. W drugim podróże, w trzecim komunikatory itd. Odblokowuję ekran i wiedząc, gdzie co jest mogę błyskawicznie uruchomić dowolną ważną appkę. Jeśli którąś usunę albo rząd nie jest zapełniony, bo np. komunikatoró, z których korzystam jest mniej niż 6 to mogę zostawić dziury na ewentualne nowości. W IOS dziur nie ma, więc wywalając appkę, zmienia mi się zupełnie układ pulpitu, bo IOs dosuwa resztę zapobiegając dziurom. Teoretycznie mogę tworzyć foldery, ale to już więcej klikania, bo znaleźć folder, otworzyć go, znaleźć appkę w folderze to już znacznie więcej klikania niż znaleźć samą appkę i kliknąć na niej.
#116 nuno69
Wlasnie problem w tym, ze nie dosuwa przynajmniej u mnie.
#117 Julitka
@Nuno U mnie dosuwał, z tym się zgadzam. Chociaż mi to nie przeszkadzało akurat.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#118 djdenismusic
A ja launcher wykorzystywałem na widgety, za to w docku miałem poukładane najważniejsze aplikacje ypu telefon, messenger, whatsapp i przeglądarka internetowa. Reszta yła odpalana z poziomu klawiatury. Bardzo mi tego brakuje w androidzie.
#119 nuno69
To jak zrobic zeby dosuwalo? Ja takchce!
#120 nuno69
Potem mam 7 stron ekranu glownego gdzie na trzech jest po 2 aplikacje heh.