EltenLink

Stereotypy niewidomych o widzących.

Wróć do Środowisko niewidomych

#61 agnieszka Konto zarchiwizowane

bo byłoby to trudne, tzn. nie można zerknąć, odrazu odzywa się synteza, a wiadomo, ze słuchawkami siedzieć podczas rozmowy byłoby głupio :P
-- (daszekmdn):
Czym się różni? Już mówiłem. Nie robimy tego aż tak często w towarzystwie.

--

2023-05-06 15:05

#62 misiek

Piecberg no teraz to pojechałeś po bandzie. Ja nie mam żadnych blindyzmów i nawet nie do końca rozumiem co to jest.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-05-06 17:10

#63 Numernabis

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-05-06 17:16

#64 Krzycha

@Michał, każdy z nas ma chyba jakieś. Nieuświadomione często. Oczywiście, mowa o osobach, które nie widzą od dziecka.

„Psy cyrkowe skaczą, gdy treser strzeli z bata, ale naprawdę dobrze wyszkolony pies wykonuje skok bez bata (George Orwell Folwark Zwierzęcy)
2023-05-06 17:18

#65 Julitka

Tylko że widzący nie muszą mieć smartfona, bo mają... no... wzrok. xd Po prostu patrzą. Wszędzie. I to rozładowuje energię. Ale chyba nawet na tym forum jest cały wielki wątek o blindyzmach.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-05-06 17:59

#66 magmar Konto zarchiwizowane

SŁuchajcie, ja na pewne dźwięki komunikatorów reaguję jak przysłowiowy pies Pawłowa obojętnie czy jestem na basenie, na spacerze, w towarzystwie, przed startem samolotu.
Po prostu wszędzie.
DObra nie wszędzie z wody nie nadawałam mimo apple watcha, trza to sprawdzić.
Ta co ze mną mieszkała może to potwierdzić, uśmiech.

2023-05-06 22:26

#67 Paulinux

A no potwierdzam. Ciekawe to było zjawisko

Happy hacking
Edytowano 2023-05-06 22:27

#68 magmar Konto zarchiwizowane

Aśmy się naśmiały, te nasze twórcze wywody.

2023-05-06 22:31

#69 magmar Konto zarchiwizowane

A wracając do tematu głównego, mam kumpla widzącego, który mi często opowiadał co jest na tych filmikach.

2023-05-06 22:36