Memy o niewidomych tworzone przez widzących
Wróć do Środowisko niewidomych#1 MarOlk
Hej. podsyłam link, na którym opisywane i komentowane jest kilka memów o niewidomych tworzonych z perspektywy osób widzących. https://www.youtube.com/watch?v=cT_F2knists Co o tym sądzicie? Śmieszne, odkrywcze, żenujące, stereotypowe, obrażające rozum i godność człowieka, takie se? Może macie jakieś swoje pomysły na memy, które nie byłyby hermetyczne i byłyby skierowane do ogółu?
#2 balteam
Niewidomi w metrze dobre,
Czarny humor też.
75 tysi subskrybcji, normalnie by można dać im temat jak niewidomi korzystają z eltena :P
#3 EugeniuszPompiusz
Dużo bardziej wolę klasyczne kawały o niewidomych, chociażby o niewidomym grzybiarzu, takie, które romansują ze stereotypami o niewidomych ale ich wprost nie powielają.
#4 MarOlk
Też lubię bezpardonową jazdę stereotypami. I dobrze zauważyłeś pewną rzecz. Wielką zaletą memów, ale też ich wadą jak się okazuje w tym wypadku jest fakt ich masowego, wręcz wirusowego rozprzestrzeniania się co powoduje, że docierają do ogromnej liczby osów, w tym części takich, dla których ironia to abstrakcyjne pojęcie i nawet gdyby owa wyszła z krzaka i ugryzła ich w tyłek to by jej nie zauważyli.
#5 misiek
Mamy pomysły na memy. Nawet tutaj jest grupa Audiomemy. Zerknij.
#6 MarOlk
Wiem, wiem, ale audiomemy są specyficzne, często hermetyczne. Chodziło mi o pomysły na memy dla widzących.
#7 misiek
Tam chermetyczne, gdyby pod audio po podstawiać odpowiednie obrazki myślę że by trafiło.
#8 Zuzler
Często są hermetyczne i koniec.