EltenLink

Memy o niewidomych tworzone przez widzących

Back to Środowisko niewidomych

#1 MarOlk

Hej. podsyłam link, na którym opisywane i komentowane jest kilka memów o niewidomych tworzonych z perspektywy osób widzących. https://www.youtube.com/watch?v=cT_F2knists Co o tym sądzicie? Śmieszne, odkrywcze, żenujące, stereotypowe, obrażające rozum i godność człowieka, takie se? Może macie jakieś swoje pomysły na memy, które nie byłyby hermetyczne i byłyby skierowane do ogółu?

2022-05-19 11:13

#2 balteam

Niewidomi w metrze dobre,
Czarny humor też.
75 tysi subskrybcji, normalnie by można dać im temat jak niewidomi korzystają z eltena :P

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-05-19 11:28

#3 EugeniuszPompiusz

Dużo bardziej wolę klasyczne kawały o niewidomych, chociażby o niewidomym grzybiarzu, takie, które romansują ze stereotypami o niewidomych ale ich wprost nie powielają.

Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
2022-05-19 13:25

#4 MarOlk

Też lubię bezpardonową jazdę stereotypami. I dobrze zauważyłeś pewną rzecz. Wielką zaletą memów, ale też ich wadą jak się okazuje w tym wypadku jest fakt ich masowego, wręcz wirusowego rozprzestrzeniania się co powoduje, że docierają do ogromnej liczby osów, w tym części takich, dla których ironia to abstrakcyjne pojęcie i nawet gdyby owa wyszła z krzaka i ugryzła ich w tyłek to by jej nie zauważyli.

Edited 2022-05-19 14:47

#5 misiek

Mamy pomysły na memy. Nawet tutaj jest grupa Audiomemy. Zerknij.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-05-19 16:11

#6 MarOlk

Wiem, wiem, ale audiomemy są specyficzne, często hermetyczne. Chodziło mi o pomysły na memy dla widzących.

2022-05-19 17:13

#7 misiek

Tam chermetyczne, gdyby pod audio po podstawiać odpowiednie obrazki myślę że by trafiło.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-05-20 01:30

#8 Zuzler

Często są hermetyczne i koniec.

2022-05-20 02:12