Gramy

problem z native i ładowanie sampli

Started by krzywy 11 posts last post 5 months ago

Witam.
Pobrałem sobie native access, i dla sprawdzenia wszystkie instrumenty/fx'y, któe były dostępne w tej początkowej wersji do przetestowania.
Większości sampli, czy też instrumentów w ogóle nie mogę załadować po wyborze z tej przeglądarki wszystkich brzmień.
Po wybraniu jakiegokolwiek, wyskakuje mi, że plugin could be not found czy coś takiego i że powinienem przeskanować wszystkie wtyczki ponownie.
Robiłem tak kilka razy i nic.
Może jakieś pomysły, jak to naprawić?
Niestety akurat ciekawe brzmienia tam są, bo akurat pod typ muzyki, jaką się zajmuje.
Pozdrawiam

A jak skanujesz, bo tychk skanów to kilka rodzajów jest. Można przeskanować bibliotekę, można pluginy...

Po uruchomieniu reapera otwieram preferencje, potem znajduje VST, tabem idę do "Re-scan... przycisk Displays a menu with options to re-scan plug-ins, and view a list of plug-ins that failed to scan." i daję shift enter.
Potem próbowałem i jedną i drógą opcję czyli kolejno:
1. "Re-scan VST paths (skip new/modified plug-ins) r"
2. "Re-scan VST paths for new/modified plug-ins r"
Próbowałem i tego i tego, ale nie za bardzo chce to działać

Nie. Trzeba zeskanować z poziomu Komplete, który ma raczej niedostępny interfejs do skanowania. Mam gdzieś do tego skrypt w ahk. Znajdę to wyślę.

ok dzięki bardzo

Witam serdecznie.
Czy miał pan może czas na poszukanie tego skryptu?
Pozdrawiam oraz życzę wesołych świąt wielkiej Nocy

Yy, zapomniałem. Wysyłam.

dziękuję bardzo

ale przecież można skanować go przy pomocy ocr. normalnie skanuję wtyczki i biblioteki z kk.
Prawda jest okruchem lodu.

Jest tera może jakaś inna opcyja na przeskanowanie tego cholerstwa? Na początku myślałem, że to cuś u mnie źle poustawiane, ale z oneshotami i loopami działa, i przypomniałem sobie, że przecież trza było przeskanować od nowa

Musisz mieć Rea hotkey - nim się wbijesz w ustawienia komplete kontrola, wejdziesz w libraries i dasz rescan