Tematyczny alfabet
Wróć do Humor, gry i zabawy#181 Paulinux
na i może irygator? Naciągane chyba troszkę, ale nie mam pomysłu.
#182 Zuzler
A "H" i "r"?
#183 Paulinux
Robot kuchenny
#184 Paulinux
hafciarka
#185 Zuzler
Yy... CO to to jest?
#186 Paulinux
No takie ciulstwo, które służy do haftowania. Wiem że coś takiego istnieje, ale wrzucę w Google, to może mi coś wyjdzie. O, proszę bardzo
https://allegro.pl/listing?string=hafciarki
#187 balteam
Jak haftujesz na imprezie, to sprząta po tobie :P
#188 Zuzler
No to chyba Misiek jednak wygrywa.
#189 Paulinux
Zastanawiam się też, czy dałoby się zrobić taką jakąś zasadę, żebyśmy się nie blokowali na danej literze. Myślę o takim czymś, że jeśli zblokujemy się na jakiejś literze, to możemy zamiast danego U albo H dać słowo na wcześniej pominiętego diakrytyka i lecieć dalej z alfabetem. Ma to sens?
#190 Zuzler
Ma, ale jeśli zamiast na "e" trzeba będzie wymyślić na "ć", to jakby średni interes raczej.
#191 Paulinux
niby tak, ale zawsze to dwie możliwości a nie jedna.
#192 Zuzler
Czyli w sumie jednak nie ma.
Może wtedy w ramach karniaka trzeba wymyślić dodatkowo 2 słowa na poprzednią lub następną literę, które będą się liczyć jako jedno?
#193 Paulinux
O, to jest pomysł. Dobra, to idę edytować pierwszy wpis.
#194 daszekmdn
Żarówka.
#195 misiek
Ehh, tu nie było nic hamskiego, po prostu brak pomysłu na słowo na daną literkę. Tak, czy tak Daszek wygrał.
#196 Paulinux
No ale jak nie masz pomysłu, to nie wyjadaj prostych literek. To tak, jakbyś wyjadł z ciasta wszystkie rodzynki, a wszystkim zostawił całą resztę. Jak Daszek wygrał, jak podał tylko jedno słowo? Wygrywa ten, kto poda najwięcej.
#197 misiek
No dobra, to masz więcej pomysłów z agd na Ż?
#198 Paulinux
A po co więcej? Wystarczy jeden. Chodzi o to, że wygrywa ta osoba, która w alfabecie wymieniła więcej słów zaczynających się na kolejne litery, a najwięcej sumarycznie masz Ty w tej rundzie
#199 Postukujacy
Dejcie jakies nowe dziedziny a nie się wykłucajo
#200 Postukujacy
TO ja dam - tytuły piosenek :D