Potencjalnie dostępne zawody
Wróć do W szkole i w pracy.#21 Zuzler
Bo też mi nie idzie o konkretne rozdrabnianie się nad szczegółami, tylko o coś w rodzaju burzy mózgów i kreatywną zabawę. A może przypadkiem trafimy na coś, co naprawdę mogłoby mieć sens?
#22 MarOlk
Wróżbita, prorok i inny bioenergościemniacz
#23 Zuzler
Oo, tu moglibyśmy mieć niezłe przebicie na micie o oczach duszy.
#24 Paulinux
Kurde, dobrze mi szło na tych andrzejkach, może faktycznie to jest dla mnie szansa w życiu :D
#25 misiek
Leeeepiej, uzdrowiciel, albo egzorcysta.
#26 MarOlk
Operator liry korbowej
#27 MarOlk
Bogata tradycja naszych dziadów
#28 MarOlk
Adwokat, nawet chyba jest jedna dziewczyna w tym zawodzie
#29 tomecki
Faktycznie. Nie wiem czy dokładnie adwokat, ale jakieś okołoprawnicze cóś ma.
#30 lwica
Psycholog na pewno. :)
#31 Paulinux
No psychologowie niewidomi jak najbardziej są, chociaż nie wiem jak wygląda kwestia mowy ciała na przykład
#32 piecberg
Psycholog niewidomy jako naukowiec albo w biznesie to się jeszcze da, ale psycholog kliniczny moim zdaniem odpada.
#33 misiek
No na psychologa klinicznego raczej trzeba mieć nieprzeciętny charakter. Zawód dla specyficznej grupy ludzi nawet jak chodzi o widzących, a co tu mówić o nas.
#34 piecberg
Jeśli chodzi o klinicznego nie możemy ocenić klienta od strony wizualnej a ona jest niezmiernie ważna.
#35 balteam
Wykładowcy, z którymi rozmawiałem, mówili, że wg nich jest to do zrobienia, ponieważ w sporej części wywnioskujemy dużo o drugiej osobie ze sposobu mówienia, prowadząc inteligentnie rozmowę.
W każdej pracy są jakieś trudności, z mojej perspektywy największym problemem były by rozwiązywane różne testy psychologiczne, potem by musiał ktoś nam czytać wyniki, bo nie każdy test jest w formie elektronicznej.