Nagrywamy

Dyktafony i rejestratory

Założony przez DJGraco 180 wpisów ostatni wpis 4 miesiące temu Strona 7 z 9

#121 1 polubienie

Transkrypcja

Cześć, tutaj Tomecki robił wpis o nowych rejestratorach Tascama Na blogu też był kiedyś unboxing, ale chyba nie ma jeszcze próbek Także Tomaszu, jeżeli coś już masz W sumie ciekawi mnie próbki, bo ty chyba masz tą wersję z mikrofonami odchylanymi w Tascami Z tego co pamiętam, nie wiem czy dobrze pamiętam Swoją drogą ciekawi mnie fakt, jak możesz to wyjaśnić czy opisać No bo jeżeli mamy technikę XY, to mikrofony zachodzą na siebie A jeżeli AB, no to one są... Jakby patrzą takie powiedzmy oczy na tej samej wysokości I jak to jest rozwiązane? No bo rozumiem, rozchyla się je, ale czy one po prostu jakoś też wskakują Jeden w mikrofon wskakuje w coś, jakiś zaczep Który podnosi go na wysokość tego drugiego Po prostu jakby one są odchylone, ale nie są na tym samym... Nie są równolegle w pionie Nie wiem, może tak to wydmaczę Jak to w ogóle jest?

Witajcie.
Mam takie pytanie.
Ile obecnie kosztują Olimpusy? Nawet mnie zainteresowały te dyktafony. Zależy mi na tym, żeby miał stereofoniczny mikrofon, i żeby nie szumiał ten mikrofon w trakcie nagrywania. Chcę wykorzystywać tego Olimpusa jako mikrofon do komputera, żeby mieć lepszy mikrofon do nagrywania postów głosowych na moim blogu eltenowym i do nagrywania się na forach głosowych. Pytam tak z ciekawości. I jaki model Olimpusa ma udźwiękowienie i jest dostępny dla niewidomych? Nie znam się na modelach, więc czekam na propozycje, który model Olimpusa by spełniał moje wymagania. Mam Plextalka Linio, ale on niestety nie może służyć jako karta dźwiękowa do komputera, więc zainteresowały mnie te Olimpusy, szczególnie to, że są stereofoniczne, a Plextalk Linio jest monofoniczny.

Hmm ja bym polecił mimo wszystko zooma h1n.
Nie szumi toto, ma bardzo dobry mikrofon no iłatwo podłączysz go jako kartę zewnętrzną. Nie gada ale wystarczy nauczyć się przyciskologii. Kosztuje ok 460 złych jak ostatnio patrzyłem, nie wiem jak teraz.

Hmm. Niegadające sprzęty to raczej odpadają. Ktoś w tym wątku pokazywał jakiegoś Olimpusa, i nawet fajny to sprzęt.

Sprawdź te z serji LS. Gadają i mogą robić za kartę.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

A ile mniej więcej taki Olimpus kosztuje? I który z tych Olimpusów LS wybrać? Bo ja się na tym nie znam.

Ale podłączając do Plextalka mikrofon zewnętrzny nagrywa stereo.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Chyba teraz w sprzedarzy jest jesze ls-p4 za jakieś sześć stówek. Nie wiem czy dostaniesz jeszcze któreś dm-ki. Jeśli są za mniej niż jakieś 500, może nawet 450 zł, można brać. Jeśli nie to celowałbym mimo wszystkio w ls-p4 no chyba, że jest jeszcze dostępny ls-p2.
Oczywiście Zoom h1n jest znacznie tańszy, bo jakieś cztery stówki z haczkiem. Nie gada, ale paru niewidomych z niego korzysta więc raczej się da. Musisz wybrać czy dopłacasz za gadanie.

@LowcaAndroidow. To jaki mikrofon stereo do plextalka polecasz? Skoro mówisz, że po wpięciu mikrofonu stereo nagra dźwięk w stereo, to chyba dam sobie spokój z rejestratorem, i po prostu kupię sobie jakiś mikrofon stereo na minijacka. Tylko ciężko takie mikrofony znaleść, kiedyś szukałem na Allegro, i nie było żadnych aukcji, tylko same słuchawki stereo, a to nie o to chodzi.

DMKi a przynajmniej mój DM7 mają problem z działaniem jako karta dźwiękowa, po pewnym czasie się resamplują.
Jest to spowodowane koniecznością każdorazowego ustawiania próbkowania, które to jest niedostępne, ponieważ po podpięciu do PC nic nie jest odczytywane.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#132 1 polubienie

Ja bym srawdziła dm-550, niezniszczalny był, w sumie nadal mam, teraz go tylko jako mikrofonu używam w sumie, jeśli w ogóle. TYlko ak, jak Tomecki pisał, nie wiem, czy jeszcze są.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

Ja posiadam Olimpusa LS100. Dobry zprzęt. Dzisiaj będę testował jego morzliwości podczas koncertu.

Na koncercie LS nagrał i bas, i głos i instrumęty bardzo dobrze. Jak ktoś chce to mogę probkę podesłać

LS100 to podobno najlepszy i jedna z sensowniejszych propozycji od ollympusa.

Z jednej strony owszem, bo ma zasilanie fantom, sensowne przedwzmacniacze jednak wbudowana bateria to jakaś pomyłka. Dobrze, że powerbanków teraz dużo więc nie ma problemów z ładowaniem. Tym samym problem baterii robi się mniej istotny, jednak szkoda, że mimo wszystko nie włożono tam czegoś większego.

Niestety tego ls 100 chyba już nie produkują. Na allegro same używki, a w sklepach muzycznych brak w magazynie.

#138 Edytowano

Wiesz co? Ja mojego LSA kupiłem jakoś 2L temu. Było to w jakimś sklepie muzycznym. Kiedyś był sprzedawany w impulsie, ale to też około 2L temu.

#139 1 polubienie

Ja się zawiodłem na Olympusach bo straszne przestery mój lsp2 miał i bym już żadnego olympusa nie kupił nigdy. Co zoom to zoom

#140 1 polubienie

Już nie produkują, to rawda. O, ja próbkę chętnie.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.