Foobar 2000
Wróć do Oprogramowanie#41 Celtic1002
Denis, nie znalazłam skrótu. W sensie w preferrencjach. Chyba, że źle szukałam.
Anna Frankowska
#42 tomecki
Jakiś czas temu trzeba było wtyczkę instalować
#43 nuno69
A ja uzywam jedynego slusznego VLC
#44 adelcia
hejwam,
wie ktos gdzie foobar2000trzyma ustawione przez nas w nim skroty klawiszowe? tzn w jakim folderze pliku itp?
dzieky.
#45 denis333 Ban
W folderze configuracją.
#46 adelcia
hejwam
jest tu ktos kto uziwa biblioteky mediow w foobarze?
ja tam dodalam jeden foldere, w ktorym mam cala swoja muze, aie zauwazilam taka rzecz, ze jak cos dotego folderu dodam, to naliscie tudzies nazakladce czy jak to nazwac gdzie mam rzeczy z tej biblioteky niedodaja sie te nowo dodane utwory automaticznie.
dopiero jak wejde przez ctrl p do prefernces, w drzewie znajde Media Library, i tam tabem dojde az na liste naktrej czyta search i album list, i po nastepnym tabie daje Activate to wtedy zobacze ze sie dodali.
ale to mi sie niedokonca podoba.
#47 adelcia
da sie do rescan folder czy jakos tak ustawic skrot klawiszowy ale nawet to niepomaga.
#48 adelcia
--Cytat (denis333):
Z tego co wiem w preferencjach mozna sobie do tego skrót ustawić.
--Koniec cytatu
no a ja tego tam nieznalazlam. Umies mi dokladnie doradzic gdzie tego mozna ustawic?
Dziekuje,
#49 przemeklk
Orientuje się ktoś może, czy istnieje możliwość ustawienia Foobar'a tak, aby zapamiętywał pozycję odtwarzania i przy kolejnym uruchomieniu programu odtwarzał utwór od miejsca, w którym przestało się go słuchać
#50 mojsior
tak jest coś takiego bodajrze w playback settings
#51 przemeklk
Dziękuję bardzo, poszukam
#52 przemeklk
Znalazłem, jeszcze raz dziękuję za wskazówkę :))
#53 DJGraco
Czołgiem,
zainstalowałem sobie tego foobara testowo i powiem tak. Wolę Winampa :D. Nie wiem jakoś się do niego przyzwyczaiłem, a dziwię się tym, którzy mówili, że jest sypki mi się baardzo żadko wysypuje prawie wcale a mam windows 10 i najnowszą betę.
Ale ogólnie wracając do foobara to program może być, aczkolwiek dla mnie okienko główne przewalone jest bibelotami, które wolał bym mieć pod menu i w osobnym okienku.
#54 wredny
niezastąpiony do szybkiej konwersji plików
#55 DJGraco
jDo szybkiej konwersji mam Pazera free audio extractor albo goldwave, ale to wg uznania.
#56 DJGraco
Czy foobar może odtwarzac radio internetowe?
#57 Puszkin
Pewnie, że tak.
#58 pawlink
Jasne. Z menu plik trzeba wybrać "add location", w okienko które się pojawi dajesz link do strumienia, enter, i jak nie będzie jakiegoś problemu z łączem, to na playliście w głównym oknie powinna pojawić się nazwa stacji. Wtedy "play" i powinno już działać.
#59 Puszkin
Jeszcze szybciej będzie dać ctrl+U
#60 DJGraco
A ma ktoś onfiga z winampowymi skrótami? Bo gdzieś widziałem info o takim.