EltenLink

telewizor - jaki kupić

Wróć do Tv i video

#41 pates

Dobra, więc. W samsungu od czfartku mam kartę ci. Konfiguracja jest bardzo prosta, wystarczy odkleić nalepkę, wsunąć modół i resztę, którą dostarczy nam dostawca telewizji. Samsung ma rj45, tak przy okazji informuję. Karta pozwala nam na odczytywanie tego, co jest zaplanowane danego dnia, jaki to program, co teraz leci, opis odcinka, etc.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-03-19 08:37

#42 misiek

Mnie interesuje bardziej jak to wszystko będzie się zachowywać z Xiaomi.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-03-20 02:34

#43 Julitka

I mnie również.
-- (misiek):
Mnie interesuje bardziej jak to wszystko będzie się zachowywać z Xiaomi.

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-03-20 10:10

#44 pates

Witajcie, wiem, że długo nie pisałem, ale telewizor uległ dawno awarii. Mama postanowiła wymienić na inny.

2021-08-17 18:56

#45 misiek

A co z twoim Xiaomi?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-08-17 20:06

#46 misiek

Jak coś celuj w Sony, ewentualnie Panasonic jak nie zależy ci na dostępności tv.

2021-08-17 20:08

#47 mucha

z parametrów sony świetnie się prezentują jeszcze zależy do jakiej ceny

2021-08-17 20:12

#48 pates

O xiaomi mówię właśnie. Samsung nadal został, jeszcze jakiś lg został zakupiony.

2021-08-17 22:23

#49 mucha

wolał bym chyba kupić sony z otwartym androidem a nie samsunga z oprogramowaniem autorskim chociaż samsung może być jeszcze spoko nie wiem jak LG

2021-08-17 23:56

#50 denis333

Widziałem ostatnio samsungi, i na prawdę dostępnościowo to się postarali. Jadę teraz w miejsce, gdzie taki telewizorek istnieje, więc jak by był ktoś zainteresowany, to mogę się pobawić, i co nieco opowiedzieć.

2021-08-18 06:07

#51 pates

@Denis dokładnie, tutaj dostępność jest bardzo ładna.

2021-08-18 11:49

#52 misiek

Ja serio jestem za tv Samsunga i nawet bym się nie zastanawiał, gdyby nie jeden drobny szczeguł, jeśli on ma mi zdechnąć za 5 lat i mam go naprawiać za kilkaset zł to dziękuję za taki interes. I niestety znam kilka takich przypadków. Z resztą gościu przy serwisowaniu tv mojego brata powiedział, że tam są bebechy, które mają określoną żywotność i trzeba je wymieniać co jakiś czas, bo i tak się popsują. Pates, to mnie załamałeś w tym momencie, bo serio celowałem w ten telewizor. I co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Xiaomi to jednak bubel, mimoże kibicowałem tej marce, bo ich produkty wyglądają sensownie. Przykładem niech tu będzie moja kamera do monitoringu, gdzie bateria miała trzymać 3 miesiące, a trzyma niecały tydzień, tak niecały tydzień. Jakość nagrań audio to koszmar, a uchwyt mocujący już jest delikatnie pęknięty i będzie pękać jeszcze bardziej.

2021-08-18 16:45

#53 mucha

zawsze możesz kupić dodatkowe ubezpieczenie i po 5 latach wymienić na nowy

2021-08-18 18:18

#54 misiek

Telewizor to nie telefon, by go wymieniać co kilka lat.

2021-08-18 19:17

#55 mucha

no to prawda ale realja mamy troszkę inne

2021-08-18 20:36

#56 Zuzler

W tych czasach już tak. Pogódź się.

2021-08-19 06:47

#57 mucha

a tak z drugiej strony sprzętu po dwuch latach to nawet nie opłaca się naprawiać jak coś padnie

2021-08-19 13:12

#58 pates

@Misiek awaria była lekko z winy pewnej osoby.

2021-08-19 14:45

#59 Lowca_Androidow

-- (mucha):
a tak z drugiej strony sprzętu po dwuch latach to nawet nie opłaca się naprawiać jak coś padnie

--
No nie mogę się z tym zgodzić, mnie padła płyta główna, wymiana kosztowała mnie 800 zł, gdybym chciał kupić taki sam telewizor, o podobnych parametrach musiałbym dać minimum 1500, a jeśłi Samsung to około 2000 zł, to jednak wolę wydać 800 niż 1500.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-08-19 15:49

#60 misiek

Nie, nie pogodzę się. Nie będę dorabiał jakiejś firmy, tylko dlatego że w hamski i perfidny sposób pcha gówno do swoich produktów tylko po to, by za pięć lat kupić ich super nowy produkt za nieziemską cenę. Jeden z telewizorów gdyby domownikom się nie znudził i nie stwierdzili by, że czas na nowy miał bym w tym momencie dwódziestypiąty rok.

2021-08-19 16:26