Arkadia

arkadia wontek ogólny

Started by balteam 156 posts last post 7 months ago Page 7 of 8

@matius przepraszam gdzie ty do cholerki widzisz tablice na równinach między oksenfurtem i nuln? jak widzisz to proszę bardzo wskarz mi. Nie mówię że skreślam grę. Tylko jak ktoś robi świat powiedzmy ala wiedźmiński no to człowiek myśli o nie miałem muda z wiedźminem jestem ciekaw jak by taka walka wiedźminowa wyglądała A tym czasem jak się ciekawość człowieka ucisza, a pier*się w códzysłowiu. Poza tym tablice masz tylko w głównych miastach. Dlatego właśnie kocham barsawię a nigdy nie zagram w mudy pokroju arkadia. Bo w mudzie warlock to przynajmniej jest tyle, że admini sami garną się, by pomóc. W barsawii nigdyale to przenigdy się nie zgóbiłem. Kieruj się do bezpiwia idz szybkim biegiem i gotowe. A nie mam umiejętność wyczucie kierunku ale jak zrobię idź biegiem to biegnę jak automat nie ważne gdzie, byle biec. A mażył mi się mudowy wiedźmin bo ciekawe jakby to wyglądało tak? Chociaż raz chciał bym pomóc komuś kto tworzy muda ciekawszego niż takie w których jest. Zabij szczura weź szczura żryj szczura. Masz power up. Weź questa zabij stwora oddaj questa.
Cholerne wstrętne sample w suno!

#122 1 like

Lalar, musisz zrozumieć, że w bardzo mało której grze admini służą do pomagania nowym graczom. Jak sami chcą to spoko, ale to nie jest ich rola. Od tego są inni gracze, drogowskazy etc, wreszcie można na hama dać zakończ, żeby się znaleźć w karczmie startowej. To tak, jak byś dzwonił na policję, bo się zgubiłeś w lidlu i niech ci pomogą. xd. Gracze często muszą do wielu rzeczy dojść sami, sory, taki klimat. Jak chcesz lamerskiego muda, pograj w eriona.
po co mi sygnatura?

Jak napisał Papierek, zawsze można zrobić zakończ i zalogować się ponownie i znajdziesz się w karczmie, do której miałeś najbliżej. Na rozstajach są drogowskazy, które ułatwiają gre. A na tablicach w miastach wystarczy napisać, przykładowo, trudności z drogą do (podajesz nazwę). W treści piszesz, że nie wiesz jak dotrzeć do tego miejsca. I prosisz, że jeśli ktoś wie, to czy mógłby zaprowadzić, albo chociasz listownie opisać. I czekasz. Ktoś powinien odpisać, bo ludzi co pomagają to jest napęczki. :P. A uważam jak Papierek, admin nie jest od pomagania w takich rzeczach, chyba, że sam chce. A gra w świecie wiedźmina nie zakłada takiego. Tym bardziej, że wystarczyło w google poszukać i Arkadiowej wiki są wypisane możliwe zawody. Lepiej sprawdzić jakieś informacje przed grą. :)
Lepiej sprawdzić czy gra umożliwia granie wiedźminem.
-- (lalar123):
@matius przepraszam gdzie ty do cholerki widzisz tablice na równinach między oksenfurtem i nuln? jak widzisz to proszę bardzo wskarz mi. Nie mówię że skreślam grę. Tylko jak ktoś robi świat powiedzmy ala wiedźmiński no to człowiek myśli o nie miałem muda z wiedźminem jestem ciekaw jak by taka walka wiedźminowa wyglądała A tym czasem jak się ciekawość człowieka ucisza, a pier*się w códzysłowiu. Poza tym tablice masz tylko w głównych miastach. Dlatego właśnie kocham barsawię a nigdy nie zagram w mudy pokroju arkadia. Bo w mudzie warlock to przynajmniej jest tyle, że admini sami garną się, by pomóc. W barsawii nigdyale to przenigdy się nie zgóbiłem. Kieruj się do bezpiwia idz szybkim biegiem i gotowe. A nie mam umiejętność wyczucie kierunku ale jak zrobię idź biegiem to biegnę jak automat nie ważne gdzie, byle biec. A mażył mi się mudowy wiedźmin bo ciekawe jakby to wyglądało tak? Chociaż raz chciał bym pomóc komuś kto tworzy muda ciekawszego niż takie w których jest. Zabij szczura weź szczura żryj szczura. Masz power up. Weź questa zabij stwora oddaj questa.

--
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

tym bardziej, że nawet w pierwszym poście Baltim dał link do wiki arkadiowej, aby daleko nie szukać.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

Nie ma tak dobrze. Zakażdym razem kiedyrobiłem zakończ wywalało mnie w karczmie na równinach. Taa chciało by się jak w barsawii zakoncz przejdz przez pierwszy portal i gotowe. Ja nie mówię że wyzwania są głópie. Tylko jak drogowskaz pokazuje ci nuln na wschód ty idziesz we wskazanym kierunku a nie ma dalej drogowskazów i trafiasz Bóg wie gdzie, dlatego wolę mud geas. Tam jest przynajmniej area ooc gdzie pytasz graczy co i jak. Erion jest lamerski @papierek to wy żeście zrobili że stał się lamerski. Kiedyś mogłem łucznikiem fajnie grać, a teraz mószę wkół ko prsić graczu, żuć na mnie mystical surge graczu, rzuć na mnie buffy. A tak fajnie się mud zapowiadał. Chcecie hardcore grajcie w cosmic rage. Hardcore zapewnione. Dlatego jak narazie, mudy które kocham to pod względem fantasy to: erion, studnia, alteraeon był by fajny gdyby nie skiepścili expa, Killermud barsawia, warlock, starmourn, i miriani i prometheus. To tak offtop.

Poza tym, w arkadii jest zpieprzony system pływania. W barsawii żeby pływać musisz wziąć wiosła do ręki. A tutaj co. Wsiadasz do łódki, i już jak w symulatorku east west north south i sobie płyniesz. Ciekawe na jaki napęd. Chyba kosmo owłosioński.

#127 Edited

Dzięki nam ten erion trochę znormalniał :D
Wcześniej mogłeś w kilkanaście godzin wyexpić do 150 lv, mówili to doświaczeni gracze, więc coś nie tak, oczywiście, że jak ktoś był nowy, to mu dłużej to zajęło.
Na szczęście na arce takiego problemu z levelami nie ma, tam tylko trzeba nałazić się po traktach, więc też z muda zrezygnowałem, no i walka nudna, zwłaszcza solo.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Drogowskazy są na większości rozstajów. Fakt, dawniej ich nie było. A co do pływania nie wypowiem się, bo nie sprawdzałem.

#129 3 likes

W Arkadii możemy pływać albo wpław (potrzebna tu umiejętność pływanie) i wtedy napędem są kończyny postaci, nie żaden kosmocoś tam. Drugim sposobem przemieszczania się są wspomniane łodzie, w których aby popłynąć trzeba najpierw usiąść właśnie przy wiosłach, a nie przy napędzie kosmo cośtam. Tak więc Twoje narzekanie jest bezpodstawne. Pozdrawiam.
INFP

Jako nowy gracz mogę powiedzieć, że jeśli się chcę, to się da. Fakt, sporo pytam ludzi, ale nikt nie ma problemu z pomaganiem mi, a dużo się uczę eksplorując, choć na razie nie wychodzę sama poza Novigrad, bo boje się, że ciężko było by mi tam wrócić.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

hejka.
Chciałem się zapytać jak to jest z tym expem za zabijane moby.
Zastanawiam się dlaczego jako nowy gracz, który jakiś tam miecz sobie zdobył, jakoś tam się ledwo nauczył tym mieczem władać, jakoś tam ubiłem kilka szczurów w nowigradzkim mieście, ale dlaczego żadnego expa nie otrzymuje, żadnego info w stylu o ale fajnie zabiłeś szczura, dostajesz trochę doświadczenia.
Nie rozumiem tego, jak to działa ten exp tam.

Masz to pod komendą postepy. Od któregoś roku ukryli poziomy. Nie pamiętam uzasadnienia. Jedyny sposób to też sprawdzanie zmian cech. Komenda: cechy.

Hej. Zabijanie szczurów expa Ci nie da. One są pomyślane jako zarobek, gdy będziesz wrzucał ich ciała do ogniska obok szczurołapa w północno-wschodniej części Novigradu. Dla expa trzeba ci bić coś silniejszego pokroju gremlinów albo ghuli na cmentarzu pod Novigradem. Jeśli masz nowe konto i zaczynałeś w tak zwanej wiosce startowej, z pomostem karczmą i kaplicą we wsi, to tam uważnie czytając opisy i robiąc to co jest zasugerowane, możesz nabrać pierwszego doświadczenia za założenie zbroi, dobycie broni i zjedzenie posiłku albo odniesienie paczki. Mają tak tylko nowe postaci na nowych kontach. Na Arkadii działa system wiedzy, której zdobywanie jest obecnie mocno punktowane expem i to będzie najwygodniejszy sposób nabrania pierwszych doświadczeń, które pomogą w walce z np. gremlinami. Najbliższe gremliny są pod Oxenfurtem i na podgrodziu pod ruinami zamku. Acz bardziej polecałbym te pod Wyzimą, bo u nich nie trzeba światła i jest tam o wiele bezpieczniej dla młodej postaci.
INFP

acha.
A jak to jest trenowaniem umiejętności.
Chodzi o to że w wiosce startowej mogłem się nauczyć mieczy.
Nabiłem tego troche już a ciągle moja umiętność jest na ledwo, ile razy bym musiał nabić tego treningu, żeby się ta umiejętność poprawiła.

Każdy pojedynczy czyli nieintensywny trening, to 1% umiejętności. Komenda poziomy umiejetnosci pokaże ci ich listę. Każdy poziom to 10% czyli 10 pojedynczych treningów. Dla przeciętnyh podróżników bez rozpoczętego treningu w danym zawodzie, mozesz tego wytrenować powiedzmy 25, 30%. Zależnie od udostępnionego poziomu danej umiejetności. Są takie skille, bardziej te ogólne pokroju wspinaczki, które udostępniono powiedzmy na poziomie 50 czy 60%.
INFP

Znaczenie ma też miejsce, w którym trenujesz, jedne punkty mają bogatszą ofertę, inne biedniejszą. Jedne są wyspecjalizowane w tym, inne w tamtym.
INFP

jakoś nie odniosłem wrażena żeby w wiosce startowej jak nosiłem paczki dostawałem expa, raczej kase, no chyba że już w nowigradzie jak będę na poczcie robił to będę dostawał

Chodziło o wykonanie danej rzeczy po raz pierwszy. Paczki dają tylko monety,ale sam fakt, że udało ci się zanieść jakąś poraz pierwszy w życiu jest nagrodzony expem. O ile jesteś nową postacią na nowym koncie (pierwsze kilka tygodni istnienia konta).
INFP

Hej, jestem teraz na takim etapie w Arkadii, że zabiłem wiele szczurków, poznałem różnych fajnych ludzi, ale trudno z doświadczeniem. W Oxenfurcie gremliny mnie napadają hordami i prawie zabijają, na szczęście udaje się uciec. Na północy Rinde gdzieś podobno jest jaskinia koboldów, ale nie mogę jej znaleźć, sam Tretogor odkryłem, a jaskini nigdzie nie widziałem. Tam się gdzieś skręca i tego po prostu nie zauważyłem czy jak? Co mogę bić jako taki raczej początkujący gracz oprócz szczurów? Jakieś protipy na zdobywanie doświadczenia i robienie postępów? Oczywiście na początku swojej przygody dostarczyłem pierwszą paczkę, dobyłem broni i tak dalej. Chodzi mi jedynie o dalsze możliwości w Novigradzie i poza nim.
Senter San

#140 1 like

Koboldy są dla Ciebie na razie za silne, a ich jaskinie są na północ od Rinde, na zboczach doliny jak sięidzie traktem.
Spróbuj bić gremliny w Wyzimie. Najpierw jednak zdobądź nieco doświadczenia z wiedzy. Jak? Przejdź się po zwierzyńcu za wschodnią bramą Novigradu. Tam są różne rzeczy do pooglądania: w pawilonie ghul, klabart, plaskwa, naokoło niego kotołak, pukacza, wiwerna. Warto też odwiedzić południowo-wschodni zakątek uniwersytetu w Oxenfurcie i obejrzeć tam lamie, krabopająka i wiwernę (tu widziana z innej perspektywy daje jeszcze inne doświadczenie). W Pianie zapytaj tego potężnego karczmarza o Kelpie i osobno o bliznę. To powinno przynieść ci nieco cennego doświadczenia na start.
Te gremliny w Wyzimie są bezpieczniejsze, w mniejszych grupach, nie trzeba światła. Można się na spokojnie w nie wgryźć.
INFP