Elten 2 - betatesty
Wróć do Archiwum Eltena#1821 lukasz1993258
A mi to bez rużnicy
#1822 daszekmdn
Albo dodaj możliwość wyboru wyglądu menu.
#1823 daszekmdn
Bardzo lubię ten program, ale momentami to już mnie krew zalewa i ręce chcą opaść.
Zgłaszane było kilka razy, że wpisów na blogach nie da się edytować, znaczy niby się da, ale nie zapisuje
zmian, mógł byś coś z tym zrobić, bo mam błędy a chcę, żeby wpisy były ładne. Dość już zaczynam tego mieć.
Mam się na wordpressa przerzucić, wrzucać drugi raz ten sam wpis po poprawce czy jak?
#1824 hryniek
da się edytować, ale nie z przycisku zmodyfikuj, tylko z modyfikacja z pod alta na wpisie. Nie mniej to
i tak powinno być poprawione.
#1825 pajper
Nie mogę poprawiać wszystkiego na raz, czasem nie grzeszę, a czasem coś po prostu umknie.
To jest w końcu gałąź beta. No chyba, że ten sam problem dotyka stabilki, ale nikt go ze stabilki nie zgłaszał.
--Cytat (daszekmdn):
Bardzo lubię ten program, ale momentami to już mnie krew zalewa i ręce chcą opaść.
Zgłaszane było kilka razy, że wpisów na blogach nie da się edytować, znaczy niby się da, ale nie zapisuje
zmian, mógł byś coś z tym zrobić, bo mam błędy a chcę, żeby wpisy były ładne. Dość już zaczynam tego mieć.
Mam się na wordpressa przerzucić, wrzucać drugi raz ten sam wpis po poprawce czy jak?
--Koniec cytatu
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#1826 daszekmdn
Rozumiem, ale mógłbyś zrobić obie takie 2 listy ważniejszych i mniej ważych problemów.
Ten moim zdaniem jest jednym z ważniejszych, bo wielu użytkowników pisze tu blogi i doskwiera to dość
mocno. Rozumiem mało czasu etc, ale pisemne wpisowe problemy mogłyby być na 1 miejscu.
#1827 pajper
Przy czym hryniek ma rację.
Ja nie raz edytuję wpisy, spod alta, opcja edytuj wpis.
I tam działa, stąd problem z przyciskiem zmodyfikuj mi umyka.
#1828 daszekmdn
Ale nie każdy o tym wie. Pocóż więc przycisk? :D
#1829 zywek
ROzwiązanie problemu jest takie, zęby zmodyfikuj przycisk robił to samo, co spod menu edytuj wpis. Nawet
nie trzeba dużo w kodzie zmieniać
#1830 pajper
A przycisk jest właśnie po to.
Tylko nie mam bladego pojęcia, czemu nie działa, bo powinien robić dokładnie to samo, co opcja z menu,
czyli, cytuję:
$scene=Scene_Blog_Post_Edit.new(@postid)
#1831 pajper
Chyba, że się mylę. :D Zaraz z domu znikam, jak wrócę, sprawdzę to.
#1832 zywek
jest aktualny kod, czy nie ma go tam?
#1833 pajper
Nieee, nie jest aktualny obecnie obawiam się.
Ale kod blogów powinien być aktualny, bo go nie zmieniałem.
#1834 zywek
Sam zaraz w takim razie sprawdzę.
#1835 daszekmdn
Możesz dodać mu void odpowiadający za zmianę wpisu i np napisać
void wpis();
później treść i zastosować go w 2 konfigóracjach żeby nie kopjować 2 razy linijek kodu i przy alcie
i przycisku
wpis();
przynajmniej tak się w BGT robi, ale mniejwięcej zasada pewnie podobna, takie coś jest najłatwiejsze,
chyba że tak zrobiłeś a ja nie kminię Rubiego. :D
#1836 zywek
Niee, tam jest już egzystująca funkcja do tego robienia, Tylko, ze pewnie do zmiany wpisu spod modyfikuj
jest co innego, a do edycji spod altu ejst co innego. Idę sprawdzić.
Niee, kod jest stary z blogów i był modyfikowany chyba, bo nie widzę opcji rekategoryzacji blogów chyba.
#1837 daszekmdn
`A, faktycznie, bo przy modyfikacji pisu z przycisku chyba nie da się edytować tytułu. Łatwiej było by
zrobić to samo do 2 możliwości, i łatwiej i działało by tak samo.
#1838 zywek
Dawid, mozesz wyrzucić to, co masz teraz?
To jst 2.13 wersja, więc się sporo pomieszja, jak poprawkę tą tam wrzucę.
#1839 daszekmdn
Wyrzucić? :D ni no wiem, że wrzucić. Szkoda, że nie da się zrobić aby kod zawsze sam automatycznie się
z Githubem syncował jak to jest zrobione NP na dropboxie.
#1840 zywek
Są jakieś skrypty zapewne. Zresztą można pewnie o tego zaprząc harmonogram zadań jakoś xD