Elten 2 - betatesty
Wróć do Archiwum Eltena#1141 hryniek
Jemu chodzi o format video, takie video bez ścieżki obrazu.
#1142 pajper
I nadeszła beta 13.
Zmian troszkę jest.
Po pierwsze, nieco zmieniła się struktura plików ustawień.
Przy aktualizacji do tej bety z dowolnej wcześniejszej wersji, Elten sam przerobi ustawienia na nowy
zapis.
Ale w drugą stronę niestety to nie działa.
Przy powrocie do wersji stabilnej część utawień będzie utracona, a są to:
Czas odświeżania sesji, czas odświeżania stanu klawiszy i ustawienia przetwarzania diakretyków.
Same ustawienia po stronie klienta też się zmieniły, zgodnie z zapowiedzią podzieliłem je nieco, teraz w ustawieniach interfejsu zostały tylko interfejsopochodne rzeczy, wydzieliłem też nowe ustawienia zaawansowane.
Do tych ostatnich dodałem możliwość wyłączenia synchronizacji czasu z serwerem.
Co do tego czasu, pojawił się też zegar.
Domyślnie informuje on co godzinę dźwiękiem i głosem, można to oczywiście wyłączyć z poziomu opcji zegar
w ustawieniach.
Wedle próśb dodałem też alarmy.
Wracając jeszcze do menu, nieco zmodyfikowałem menu Społeczność, jak łatwo zauważyć.
Mam nadzieję, że będzie teraz nieco prościej.
Co jeszcze, zaktualizowałem tłumaczenia, ale to chyba nieważne dla tej społeczności. :D
Do tego kilka pomniejszych poprawek.
To już chyba wszystko, mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem.
Pozdrawiam,
DP
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#1143 pajper
A i mam nadzieję naprawiłem wcinanie się komunikatów powiadomień w czytany tekst.
Podkreślam, mam nadzieję, nie pewność. :D
#1144 misiek
Dzięki za uwzględnienie jednej z moich próśb i dodanie zegarka z alarmem.
#1145 mojsior
nareszcie powiadomienia nie przerywają czytanego tekstu
#1146 misiek
A mi Elten co jakiś czas wywala błąd- Elten script is hanging i zamyka się.
#1147 daszekmdn
Jak to z tymi notatkami jest? One współdzielone są czy jak?
#1148 zywek
Mi też wywala elten script is changing. Nie mogłem go dziś odpalić i musiałęm zrobić downgrade do beta8
i potem aktualizację.
#1149 iskierka1983 Konto zarchiwizowane
A ja nie mogę po nagraniu wpisu na forum głosowym odtworzyć nagrania, bo elten albo się restartuje, albo
się zamyka.
#1150 pajper
I mamy nową betę 14.
Napisaną na szybko przed momentem. :D
Poprawiłem zgłoszony błąd z błędem Script is Hanging.
Poprawiłem też informowanie o tym, że otrzymaliśmy nowe powiadomienie przy starcie Eltena.
Przy okazji przypomniało mi się, że jakiś czas temu ktoś proponował, by wprowadzić pokazywanie, które osoby są online.
Przyznam, nie było to trudne, ale po prostu o tym zapomniałem.
Więc na szybko to naskrobałem, mam nadzieję, że działa. :D
Pozdrawiam,
DP
#1151 denis333
O Karwia. Nareszcie nie będę dostawał tych irytujących powiadomień o ośmiuset nieprzeczytanych wiadomościach.He
he.
#1152 hryniek
a no, to potrafiło się zbugować, szczególnie, gdy wywalił się Eltentray, nie zamknęliśmy Rubyv.exe i
włączyliśmy Eltena i czeeekaaaaaaamy kilka minut, ok 10 aż się wygada, szczególnie jak masz ileś set
wpisów blogowych do przeczytania.
#1153 misiek
Przecież opcja kto jest zalogowany jest dostępna od zarania dziejów.
#1154 pajper
Nie, chodzi o to, że teraz na liście kontaktów, użytkowników, whatever, pokazuje się informacja przy
kontakcie, jeśli ktoś jest online.
Ktoś tu o to prosił, nie pamiętam już kto.
#1155 misiek
Aha- ok.
#1156 johnson
Gdy byś mógł wprowadzić możliwość zmiany statusów na puste, a nie z chociaż jednym znakiem byłbym wdzięczny.
#1157 mojsior
witam.
Zauważam przynajmniej u siebie, że kiedy eltena mam ukrytego w zasobniku systemowym, to ikonka lubi sobie
zniknąć z traya.
Podam przykład z dzisiejszego dnia.
Robiłem sobie coś na komputerze i zostawiłem eltena ukrytego w trayu, po jakimś czasie chciałem do niego
powrócić, lecz taki peszek nie mam ikonki w trayu, choć miałem ją jakieś dwie godziny temu po ukryciu
eltena.
Co ciekawe, proces eltena jest aktywny, więc pytanie gdzie znika ikonka z traya, i jak w takiej sytuacji
przywołać eltena bez potrzeby ubijania procesu i uruchamiania go od nowa.
Już nie wspomnę co się dzieje z eltenem, kiedy mamy coś nowego a odpalają się dwa procesy eltena.
#1158 hryniek
Możliwe, że CI explorera wywaliło w między czasie i się ikonka nie zrespawniła.
#1159 daszekmdn
ctrl+shift+alt+t
#1160 zubers87
witam ja mam pytanie gdy ustawimy alarm w zegarze na eltenie to jak podczas dzwonienia go wyłączyć?