Elten 2 - betatesty
Wróć do Archiwum Eltena#1001 misiek
Tak trochę offtopic- Denis333 przekozacka reklama.
#1002 hryniek
Dzień dobry, a ja z innej beczki. Czy doczekamy się kiedyś opcji używania bezpośrednich linków do Youtuba?
No chyba, że taka opcja jest, a ja nic na ten temat nie wiem.
#1003 pajper
Co masz na myśli?
Bo nie do końca zrozumiałem.
Pozdrawiam,
DP
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#1004 pajper
Witajcie!
Uruchomiłem wreszcie stary komputer z siódemką 32-bit, procesor Intel Core 2 Duo, komputerek liczy sobie jakoś z 10 lat.
I rzeczywiście Youtube tam nie działał mimo, że w betach działał poprawnie.
Więc trochę przy tym przesiedziałem, całą batalię bibliotece Youtube-DL wytoczyłem, ale chyba rozwiązałem problem.
Przynajmniej u mnie na siódemce działa.
A czy u innych też dowiemy się po wydaniu bety 4, jeszcze dziś.
#1005 hryniek
Miałem na myśli obsługę bezpośrednich linków, czasem się dostanie od kogoś i fajnie byłoby to tak sobie
w Eltena wkleić i odtworzyć
#1006 pajper
Można wkleić do pola wyszukiwarki bezpośredni link, film pojawi się jako wynik wyszukiwania.
#1007 hryniek
Dzięki, raczej nie wpadłbym na to. :D
#1008 pajper
No i mamy nową betę 4.
Co do zmian...
Przede wszystkim, mam nadzieję, rozwiązałem wreszcie problem z Youtube.
A poza tym dodałem notatki.
Wszystkie notatki są zapisywane na serwerze, można je współdzielić z innymi.
Nie tworzyłem notatek lokalnych, ponieważ mamy już moim zdaniem lepszy zamiennik tej funkcji, mianowicie tworzenie i edycję plików txt w menedżerze plików.
A i jeszcze propozycja Hryńka poddała mi jeden pomysł.
Od teraz, wciskając klawisze SHIFT+F2, można otworzyć menu główne z dowolnego miejsca w Eltenie.
I tak np. sprawdzić coś w jakiejś zakładce bez przerywania pisania czy co tam się robiło.
Pozdrawiam,
DP
#1009 Kasia
Sssłuchajcie. W nowej becie, elten śmiga mi tak szybko, jak zmienia się edukacja w Polsce. Pozdrawiam
#1010 hryniek
Słowa uznania. Youtube na systemie siódemkowym działa, menu się otwiera, mogę słuchając Youtube robić
to co mi się żewnie podoba bez dodawania do playlist. W przyszłości można pomyśleć nad czymś co by przełączało
między Youtube, a forum o ile tak się da, ale... To co jest póki co mnie zadowala.
#1011 Celtic1002
A shift plus f2 nie pomoże? Nie otworzy się wtedy menu, żeby w trakcie odtwarzania przeglądać forum?
Anna Frankowska
#1012 hryniek
Nie, wyrzuci CIę do przeszukiwania. Teoretycznie mógłbym dwóch filmików na raz słuchać
#1013 Celtic1002
Da się. Właśnie teraz tak piszę, leci muzyczka z yt, a ja tu skrobię. Tylko ja skrót pomyliłam. Ctrl
plus Shift plus F2.
Anna Frankowska
#1014 Celtic1002
Dobrze mówiłaś wcześniej, shift plus F2, prawdziłam, co Dawid napisał o tym wcześniej. :D Ale z trl też
działa. :D
Anna Frankowska
#1015 daszekmdn
A co było nowego w becie 3 i 2?
#1016 pajper
Poprawki zgłoszonych błędów, koło dziesięciu się nazbierało, ale raczej mało poważne.
#1017 misiek
Kasiu- czyli wcale?
#1018 ninka
no jak w cale czyli szybko niedawno wprowadzili gimnazja a już likwidują to taki przykład :D
#1019 hryniek
@Celtic1002 Ja wiem, że to działa, tylko nie da się np. z pisania postu przełączyć bezpośrednio do odtwarzacza.,
ale to najmnejszy problem.
POza tym widzę opcję, których nie powinienem. TUdzież nie będąc moderatorem mam usuń wpis.
#1020 hryniek
Jerst taki śmieszny błąd, że jak damy f12 przy grającym Youtube to on sobie dalej gra, jednakowoż my
tracimy interfejs, a skróty od playlist nie działają.