Elten 2 - betatesty
Wróć do Archiwum Eltena#2561 mojsior
na eltenie kompletnie nie można wysyłać wiadomości, błąd połączenia się z bazą mnie wita kiedy chcę coś wysłać
#2562 pajper
Opisz dokładny schemat - sposó wysłania, bo teraz ich kilka, odbiorcę i temat. Z góry dzięki.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2563 mojsior
hmm przepraszam to mój błąd był chyba źle pisałem wiadomości
#2564 lukasz1993258
Byłem zmuszony przeinstalować eltena, niestety nie moge zaktualizować do najnowszej bety, bo pobiera najnowszą stabilke
#2565 mikolajholysz
Zakutalizowałem do najnowszej bety i mnie uraczył errorcritical. Zamiast opcji yes i no były rzeczy typu generalstr_yes, generalstr_no i inne takie
Opis błędu:
undefined method `-' for nil:NilClass
Section073:17:in `deunicode'Section064:236:in `main'Section075:50Section075:47:in `loop'Section075:54
#2566 lukaszenka
Tak na windows siedem narazie nie aktualizować.
#2567 Irniss Konto zarchiwizowane
win 8.1
aktualizowanie do najnowszej bety
undefined method `-' for nil:NilClass
Section073:17:in `deunicode'Section064:236:in `main'Section075:50Section075:47:in `loop'Section075:54
musiałam dać reinstalowanie
chyba cos z tłumaczeniem bo miałam np str coś tam quit btn
#2568 Julitka
A mi już po zalogowaniu wywalił też Critical Error (tekstu niestety nie skopiowałam), ale po wciśnięciu Ok wszystko jest narazie w porządku, tylko wyskoczyła aktualizacja znowu do Bety. Zobaczymy, czy się uda zaktualizować. :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#2569 Paulinux
Dopiero w tej wersji zdarzył mi się problem. Przy uruchomieniu mam
Fatal Error dialog Cannot load Elten Agent Temporary File...
jak dam tu OK, to sypie się agent, wszystkie dźwięki lecą po kolei, natomiast mogę też nie dawać OK i wtedy niby wszystko działa
#2570 Paulinux
Ponadto forum działa wolniej, a mam 48 ms
#2571 Julitka
U mnie błąd jest dokładnie taki sam - "Cannot load Elten Agent Temporary File...", a jak daję Ok, to od czasu do czasu z czapy mam dźwięk "Co Nowego" i to chyba jedyna niedogodność. Tak tylko czekam, kiedy on mi wybuchnie, ale poza tym działa ładnie. :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#2572 Julitka
A teraz dla odmiany coś w stylu "Unicode Exception CP852". Klikam "Ponów Próbę" i błąd znowu wyskakuje, ale jak kliknę drugi raz, program się odpala. :d
#2573 matius
U mnie po instalacji bety. Pokazało się.
Unicode Exception CP852
Przerwij Ponów próbę Ignoruj
#2574 matius
Ale po wybraniu jednej z opcji, jak widać jestem.
#2575 lukasz1993258
a ja dalej nie moge zaktualizować do najnowszej bety
#2576 Paulinux
Przez chwilę miałam dostępność aktualizacji co pół sekundy. Teraz wszystko ładnie działa, przynajmniej na to wygląa
#2577 daszekmdn
Ja teraz też...
#2578 tomecki
Coś chyba jest na raeczy, bo u mnie program też chwilę szalał. Teraz już jest spokojnie.
#2579 tomecki
Na liście nowych wiadomości, tam gdzie strzałką góra / dół poruszamy się po poszczegulnych wiadomościach słysząc ich treść system nie odhacza, że są nowe. Trzeba wcisnąć na każdej z nich enter i dopiero system widzi jako przeczytane.
#2580 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
a teras miałem 5 nowych wątk??ów na śledzonych forach, a były tylko 2 xd