EltenLink

Powinien być jakiś "chak" na grupy

Started by nuno69 141 posts last post 6 years ago Page 5 of 8

#81 1 like

Takie skurwyyństwo trzeba tępić w zarodku. Jak mówiułem, nie wiemy cobędzie dalej.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#82 2 likes

Niestety muszę zgodzić się w pewnych kwestiach z Balteamem.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

haha, bo jest wam prościej się zgodzić z Balteamem. Przypomina mi się taki spór poetów xD.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#84 Archived

like.
-- (nuno69):
Takie skurwyyństwo trzeba tępić w zarodku. Jak mówiułem, nie wiemy cobędzie dalej.

--

#85 Archived

Julitka, jakie to wygodne. Jeden wakat ostatnio się u was zwolnił więc...

#86 1 like

I mają się ze mną nie zgadzać tylko dlatego, że wg ciebie to prostrze?
Mam też specjalnie teraz ze sobą się nie zgodzić aby dowieść ci, że nie uciekam od problemu czy coś w tym stylu?
Zaraz ktoś Nuno ciebie też poda do sądu za obrażanie usera w pierwszym poście. A zaraz jeszcze mnie za taką insynuację.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

nie o to chodzi Balteam.

#88 1 like

O to właśnie chodzi, o to aby wszystko dawać do sądów, aby z każdym zachowaniem wykraczającym poza regulamin iść do sądu. Jeśli nie, to po prostu bany i koniec zabawy, a usuwanie grup dodatkowo np. rozdzielić dla moderacji globalnej aby szybciej reagowała. Już widzę tą policję wymierzającą surowe kary za to, że ktoś stworzył grupę jak bić dzieci i jak jeść ludzi, zwłaszcza, że poza nazwą, nawet tam żadnych metod chyba nie było.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#89 2 likes

Ok, więc uporządkujmy fakty:
Grupa została utworzona wczoraj, gdzieś tak koło wieczora.
Ponieważ i ja i pajper byliśmy poza domem, info o niej dostaliśmy późnym wieczorem, tak że ja już spałam, ale o to mniejsza. W każdym razie do tej pory, z tego co wiem, prócz krzykliwej nazwy grupa nie wniosła nic, że tak powiem, odżywczego w internety.
Dziś rano człowiek dostał ostrzeżenie i grupa została usunięta.
Po tym, jak stworzył kolejną, dostał oczywiście bana. Ironia, tym razem nie moja, a losu, polega na tym, że w tym momencie szlag trafił sześć godzin Eltenowego universum, więc tak jakby... sprawa się skomplikowała i gościu mógł tworzyć nowe grupy. :p Oczywiście potem bana dostał, a grupy zostały pousuwane.
I mam całkiem spore podejrzenia, że to miała być prowokacja, więc jeżeli nią była, na co się zanosi, chcę, żeby ta osoba wiedziała o tym, że się tego spodziewam.
A co do naszej opieszałości, fundacja miałaby prawnie uregulowanych 5 dni na reakcję.

Tak, a wiążąc to z faktem, że błąd serwera byłDawidowy to twoje podejrzenia są jak najbardziej na miejscu xD.

#91 2 likes

Pajper, że tak zapytam, lubisz... bić dzieci? :p
Tak, znowu ironizuję.
Przepraszam, tak jakoś mi się włączyło, ale zwykle tak mam ostatnio, jak tu się robi burza, bo ani łagodność, ani surowość nic nie dają.
Może dlatego Kaczmarski miał styl taki, a nie inny...

Gdyby ta surowość była jeszcze widoczna?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#93 Archived

Julitka, zadam inne pytanie i proszę o odpowiedź. Przypuśćmy, że coś takiego kiedyś będzie miało miejsce. Ciebie i Dawida nie ma pod ręką, co oczywiście może się wydarzyć. Czy pozostali moderatorzy mogą w takich sytuacjach banować użytkowników, czy może to zrobić tylko Dawid?

#94 1 like

@Daszek Ja piszę o całości, a Ty wyciągasz z tego, co chcesz i odnosisz to do jednej sytuacji.
A skoro jej nie widziałeś, potwierdza to tylko moją teorię.

#95 Edited

Jaką teorie? Rozuuumiem, teraz ja jestem na celowniku podejrzeń? Banujcie, mordujcie what ewer
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#96 1 like

@Dariusz Moderacja może banować użytkownika, ale na razie nie może usuwać grup.
Tym niemniej niewiele to zmienia, skoro człowiek tak czy siak miał wtedy dostać ostrzeżenie, które dostał.
Gdybyśmy pracowali w trybie fundacji, tak czy siak miałoby to miejsce dziś rano, skoro średni czas pracy takich instytucji to 8:00-16:00.

#97 1 like

@Daszek Spokojnie, spokojnie, nikt w Ciebie niczym nie celuje. :D
Chodziło mi o teorię, że ani surowość, ani łagodność nie dają zbyt wiele.

#98 3 likes

Ahh, jak przyjemnie, gdy forum pełne burz,
i wszyscy tylko krzyczą, i nic się nie chce już!

Nie wiem, czyja to była prowokacja, bo że czyjaś to jestem przekonany. I nie wiem, jaki sens ma poszukiwanie tej osoby, przepraszam, wiem. Żadny.
Widzę natomiast, że niektórym bardzo się nudzi. To chyba pandemia koronawirusa nie wywoływała tak skrajnych emocji w społeczeństwie, jak jedna grupa, która, o zgrozo, istniała 21 godzin!
Gdyby większość moderacji działała zgodnie z rygorem, który się tu proponuje, to albo już dawno nie byłoby Internetu, albo użytkowników. Ciekawi mnie, jaki jest czas reakcji moderacji portali typu Facebook, Twitter. Może warto to sprawdzić?

Tak, ten wpis też był ironią, bo wyraźnie się już na poważnie nie da.
Do naszego ironicznego stosu dorzucę jeszcze fakt, że gdy moderacja działa, to krzyczy się, że zbyt surowa, a gdy nie działa... To nagle surowości się szuka. Interesujące.
Czysto hipotetycznie za tę grupę poza wszystkim powinna być odpowiedzialna moderacja angielska, zgodnie z regulaminem. A ja jeszcze od angielskiej administracji żadnej wiadomości w tej sprawie nie otrzymałem. Może ich też od razu powinienem ze stanowiska zwolnić?
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Facet się z Wami bawi w ciuciubabkę, bo widzi Waszą opieszałość i bezsilność i sobie ewidentnie z Was szydzi.

Szczerze gratuluję.
Myślę, że to Polak, albo osoba współpracująca z Polakiem.
Za dobrze zna polski.
Jednak jak Magmar piśnie coś na temat opieszałości rady starszych jest wrogiem ludu.
Niestety w trudnych sytuacjach nie potraficie stanąć na wysokości zadania mówię to z autopsji, wystarczy ukryć IP i koleś jest nie do namierzenia.

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

#100 1 like

@Magmar Ok, rozumiem. Czego oczekujesz?