a z zagranicy ktoś wpłacił?
1 likes
@longshoot
Na razie tylko z Rosji. Nie dostałem też żadnego feedbacku, póki co.
Na razie tylko z Rosji. Nie dostałem też żadnego feedbacku, póki co.
1 likes
Obecnie zebraliśmy 1131,62zł. Nie ukrywam, że stawia nas to w sporym kłopocie w kwestii następnych kroków do postawienia.
Powoli szanse na powołanie fundacji gasną, a to oznacza, że jeśli zbiórka się w ogóle uda, w przyszłym roku czeka nas kolejna.
Powoli szanse na powołanie fundacji gasną, a to oznacza, że jeśli zbiórka się w ogóle uda, w przyszłym roku czeka nas kolejna.
Edited
A ja mam pytanie, którym prawdopodobnie wsadzę kij w mrowisko ale uważam, że ludzie powinni mieć tego jasność.
Co w sytuacji, kiedy nie zbierzecie kwoty 5000 ZŁ? Co wówczas z pieniędzmi które zostały już wpłacone?
Co w sytuacji, kiedy nie zbierzecie kwoty 5000 ZŁ? Co wówczas z pieniędzmi które zostały już wpłacone?
1 likes
To jest dobre pytanie, a odpowiedź brzmi "Nie wiem". Może będziemy organizować zwroty, jak po Zlocie. A może te pieniądze przeznaczymy na przyszły budżet fundacji i spróbujemy po prostu z Eltenem od zera po dwóch czy trzech latach? Jeszcze nie wiem.
Brzmi jak plan. Nie chciałem, by wybrzmiało to pytanie złośliwie. Po prostu fajnie jest, jeżeli wszystko jest podane czarno na białym
1 likes
Wiem wiem. Na pewno te pieniądze nie znikną, zostaną wykorzystane tak czy inaczej. ;;)
Ewentualnie można je wpłacić na serwer na tych kilka miesięcy. Tylko że to jest wmiatanie śmieci pod dywan.
A ja przepraszam, że się powtórzę, ale myślę sobie, że w tym położeniu może to być cenne.
cyt:
"Fajnie że coś się pojawiło o zbiórce. Czy jest jakaś kwota ustalona chociaż w miarę, jaką każdy powinien podjąć na siebie? Czy to jak w ubiegłych latach: "co łaska:?
Pytam się nie złośliwie, tylko z co łaską różnie „nie bywa”, a jakby ustalić najniższy próg jednostkowego wpływu rocznego, to może łatwiej byłoby się zebrać?".
Bo jeśli idzie to w takim tempie, to nigdy się nie uzbiera wymaganej kwoty.
Wiem wiem: elten miał być darmowy. Będzie darmowy, jak się jakimś sposobem wydobędzie z kąśdś fundusze na opłaty. A jeśli jeszcze w tym roku miałaby powstać fundacja, to jakoś w ogóle tego nie widzę. W następnym roku zbiórkę ogłosić w styczniu, to może do połowy roku się cokolwiek więcej zbierze niż to ma miejsce teraz. Wydaje mi się postawienie sprawy jasno, za jedyną możliwość uzbierania nieco lepszego wyniku kasiorki.
cyt:
"Fajnie że coś się pojawiło o zbiórce. Czy jest jakaś kwota ustalona chociaż w miarę, jaką każdy powinien podjąć na siebie? Czy to jak w ubiegłych latach: "co łaska:?
Pytam się nie złośliwie, tylko z co łaską różnie „nie bywa”, a jakby ustalić najniższy próg jednostkowego wpływu rocznego, to może łatwiej byłoby się zebrać?".
Bo jeśli idzie to w takim tempie, to nigdy się nie uzbiera wymaganej kwoty.
Wiem wiem: elten miał być darmowy. Będzie darmowy, jak się jakimś sposobem wydobędzie z kąśdś fundusze na opłaty. A jeśli jeszcze w tym roku miałaby powstać fundacja, to jakoś w ogóle tego nie widzę. W następnym roku zbiórkę ogłosić w styczniu, to może do połowy roku się cokolwiek więcej zbierze niż to ma miejsce teraz. Wydaje mi się postawienie sprawy jasno, za jedyną możliwość uzbierania nieco lepszego wyniku kasiorki.
Edited
1 likes
Dobrze już! Cisza! Zapłacę wam te 5000 zł na te wszystkie dodatki typu apple developer, kopia w chmurze czy ssl! Choć bym miał przestać grać w piłkę i w bilard zapłacę wam te 5000 zł! Chociaż bym miał niedojadać, nie pić, to i tak zapłacę wam za tego eltena! Nie wiem! Chociaż bym miał pójść na dworzec żebrać, kupię wam przynajmniej te eltenowe serwery! Choć bym miał pluć krwią, to i tak zapłacę wam za tego cholernego eltena! Ale potem zaraz umrę, lecz to oczywiście nic nie znaczy. Nie prawdaż? Bo wy będziecie sobie siedzieli, czatowali, i nie wiadomo co jeszcze robili tak o na tym eltenie! A dzięki mojej wpłacie, program w krótce dorobi się funkcji oglądania telewizji. Z której to oczywiście skorzystacie. A po co? Żeby oglądać mój własny pogrzeb! Zapłacę wam za tego eltena. Pozdrawiam.
Kolejno.
@majkmik
Generalnie trudno określić próg minimalny. W podzieleniu na użytkowników, podawałem, kilka złotych, ale tak mało osób wpłaca... Nie wiem, co założyć.
Jak powiemy, że każdy ma wpłacić, to społecznoć odejdzie. I pół biedy konflikt jakość vs ilość, ale jak zostanie tu, nie wiem, 20-30 osób, to i siłą rzeczy wyjdzie zbiórka 300zł na osobę.
Jak obserwuję wpłaty, to to jest zwykle 20, 30, czasem 50 zł, generalnie takie granice. Wpłat 100 zł plus były dwie czy trzy.
@łysy
Nie jest, w sumie można tam o niej napisać. Tylko poco?
Bo zainteresowani i tak już wiedzą.
@majkmik
Generalnie trudno określić próg minimalny. W podzieleniu na użytkowników, podawałem, kilka złotych, ale tak mało osób wpłaca... Nie wiem, co założyć.
Jak powiemy, że każdy ma wpłacić, to społecznoć odejdzie. I pół biedy konflikt jakość vs ilość, ale jak zostanie tu, nie wiem, 20-30 osób, to i siłą rzeczy wyjdzie zbiórka 300zł na osobę.
Jak obserwuję wpłaty, to to jest zwykle 20, 30, czasem 50 zł, generalnie takie granice. Wpłat 100 zł plus były dwie czy trzy.
@łysy
Nie jest, w sumie można tam o niej napisać. Tylko poco?
Bo zainteresowani i tak już wiedzą.
Idąc tym tokiem myślenia to do niczego nie dojdziesz. Może na Facebooku jest Pan Franek którego jakimś cudem cała akcja ominęła, i ten pan franek wplaci 700 ZŁ? A na Twitterze jest pani Maria którą też ta akcja ominęła, i może... wpłaci 650 ZŁ dajmy na to? Szanse są 1 do 1000, ale spróbować warto
Może wprowadzenie reklam dla tych co nic nie wpłacili?
Chociaż pewnie to grosze wyjdą.
A co z Paypalem? Kilku Rosjan chyba chciało płacić, ale się rozmyśliło czy jak?
Przez to, że nie może to być w żadnej części płatny program nie pozostaje nam praktycznie nic, nawet jak ktoś z fb wpłaci, to to nie będzie pewnie nawet 30% tego co jest tutaj.
Może jakaś ankieta czy ktoś zamierza wpłacić, jak nie to dlaczego itd. Tylko ona by musiała być przemyślana żeby cokolwiek nam powiedziała. W tym wontku się wypowiedziało trochę osób, ale niezbyt dużo jak na całą społeczność.
Chociaż pewnie to grosze wyjdą.
A co z Paypalem? Kilku Rosjan chyba chciało płacić, ale się rozmyśliło czy jak?
Przez to, że nie może to być w żadnej części płatny program nie pozostaje nam praktycznie nic, nawet jak ktoś z fb wpłaci, to to nie będzie pewnie nawet 30% tego co jest tutaj.
Może jakaś ankieta czy ktoś zamierza wpłacić, jak nie to dlaczego itd. Tylko ona by musiała być przemyślana żeby cokolwiek nam powiedziała. W tym wontku się wypowiedziało trochę osób, ale niezbyt dużo jak na całą społeczność.
1 likes
@balteam
Wprowadzenie reklam jest bardzo trudne, bo trzeba podpisać umowy z reklamodawcami, a, znowu, nie mamy do tego statusu.
Są takie rzeczy, jak reklamy Google Ads, dzięki którym może prywatna osoba mieć reklamy, ale to nic innego jak po prostu inna firma pośrednicząca w umowie. A nam Google Ads niczego nie dadzą, bo to są reklamy na strony, wizualne, nie dźwiękowe.
Sporym paradoksem jest fakt, że z osób wypowiadajacych się w tym wątku wpłaciła garstka, większość wpłat pochodzi od osó, które w tematach rozwoju Eltena prawie się nie wypowiadają, a raczej uczestniczą w dyskusjach albo w innych miejscach, albo w ogóle rzadko je widać. ;)
Wprowadzenie reklam jest bardzo trudne, bo trzeba podpisać umowy z reklamodawcami, a, znowu, nie mamy do tego statusu.
Są takie rzeczy, jak reklamy Google Ads, dzięki którym może prywatna osoba mieć reklamy, ale to nic innego jak po prostu inna firma pośrednicząca w umowie. A nam Google Ads niczego nie dadzą, bo to są reklamy na strony, wizualne, nie dźwiękowe.
Sporym paradoksem jest fakt, że z osób wypowiadajacych się w tym wątku wpłaciła garstka, większość wpłat pochodzi od osó, które w tematach rozwoju Eltena prawie się nie wypowiadają, a raczej uczestniczą w dyskusjach albo w innych miejscach, albo w ogóle rzadko je widać. ;)