Cytat: – Chcąc zlecić w oddziale dyspozycję przelewu klient musi wskazać rachunek i dane odbiorcy. Adres nie jest wymagany. Podobnie jest w przypadku realizowania przelewu przez bankowość internetową – zapewnia Grzegorz Culepa, z biura prasowego PKO BP. https://pieniadze.rp.pl/oszczednosci/konta-bankowe/20794-adres-do-przelewu
Oczywiście, jeszcze się nie spotkałem, żeby była konieczność podawania adresu, jest to opcjonalne pole. Po co komu adres odbiorcy skoro rozpoznaje się go po numerze konta i jego nazwiska
Właśnie dotarły przelewy, prawdopodobnie księgowane z weekendu, bo 3 sztuki w przeciągu dwóch minut. :) Obecnie zebraliśmy 809,33zł, bardzo wam dziękuję.
Widzisz Pajperze, jedno przypomnienie i są efekty. Mam nadzieję, że pojawi się niedługo kolejne, bo do brzegu jeszcze daleko, ale jakaś szansa się pojawiła.
większość komentarzy przeczytałem i napiszę kilka moich refleksji: po 1 ci, którzy piszą, że nie mają konta niech poproszą rodziców, odmówią sobie przysłowiowej łakoci, żeby co jakiś czas wpłacić - za pośrednictwem Rodziców - choćby 5 10 złotych. po 2 ja na dziś jestem gotów czasem kilkadziesiąt złotych wpłacić, ale pragnę, żeby program elten nie sprawiał problemów. lepiej, żeby istniejącą wersję poprawiać niż tworzyć nowe kolejne, które po załadowaniu na komputer się zacinają. po 3 w życiu nie ma nic za darmo i jeśli Elten upadnie bo nie znajdą się pieniądze na utrzymanie serwera to sami poniesiemy konsekwencje własnej chciwości. po 4 jeśli jest około 400 "członków" tej społeczności to na jednego średnio rocznie wychodzi około 12,5 złotego rocznie, więc nieco ponad 1 złoty miesięcznie.