Migracja na Wordpressa, szczegóły
Back to EltenLink#461 daszekmdn
Mała ułatwiająca propozycja:
Po co ma być przy wpisach odczytywany ich autor jeśli blog nie jest współdzielony? Tylko na współdzielonych mogłoby się to wyświetlać.
#462 DJGraco
Jest dziwny błąd.
Wpis julitki o moich studiach na stronie nie jest odtwarzany, (w cliencie normalnie jest odtwarzany).
To samo tyczy się np mojego wpisu.
https://djgraco.eltenblog.net/2020/06/01/test/
Odtwarza u was?
#463 pajper
Tak, tylko musisz mu dać jakieś 30 sekund. Niestety Wordpress nie obsługuje Opusa i musi sobie go skonwertować do mp3. Mówi się o obsłudze Opusa w przyszłości.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#464 DJGraco
A czy zgadza się to, że audio a blogu jest zapisywane z prędkością 64 kb/s? Bo ja pobrałem plik opus z wpisu audio na blogu i było tam 64 kb/s.
#465 pajper
Zerknij teraz, nieco poprawiłem real-time conversion. ;)
A co do audio, już zerkam
#466 pajper
Nie, na blogu jakość to na pewno 96/128kbps. Pewnie FFMPEG konwertuje w dół przy pobieraniu, co w sumie jest ciekawym zagadnieniem.
@edit
Po pobraniu bezpośredniego pliku:
Ogólne
Pełna ścieżka : C:\Users\dawid\Downloads\audio.opus
Format : Ogg
Rozmiar pliku : 3,57 MiB
Czas trwania : 4 min 11s
Całkowita przepływność bitów : 119 kb/s
Aplikacja zapisująca : Lavc58.54.100 libopus
Audio
ID : 14091957 (0xD706B5)
Format : Opus
Czas trwania : 4 min 11s
Kanały : 2 kanały
ChannelLayout : L R
Częstotliwość próbkowania : 48,0 kHz
Biblioteka zapisująca : Lavf58.29.100
#467 DJGraco
A dasię jakoś bezpośrednio pobrać wpis audio, chodzi mi o czysty opus, żeby były jak najmniejsze straty w dźwięku.
#468 pajper
Powinno się dać, ale z dyskusji wynika, że coś się popsuło. :D
W kliencie z wpisami audio są linki do tych wpisów w formacie mp3. Jak usuniesz z linka końcówkę .mp3, to pobierzesz oryginalny strumień.
#469 tomecki
A nie dałoby się dodać jakiś wihajster do przełączania między mp3 i opus? Jasne, że można zmieniać rozszerzenie, ale jest to metoda po pierwsze nieintuicyjna, a jeśli wyobrazimy sobie kogoś, kto uczy się obsługi komputera via Elten to nawet szkodliwa, bo nagle okarze się, że gdzieindziej to nie działa, a nawet psuje.
#470 DJGraco
Pajper, faktycznie! Jak pobrałem z linku usuwając mp3 plik jest o wyższej przepływności, źle działa to pobieranie przez zapisz jako i zmień rozszerzenie na opus. Dzięki.
#471 Zuzler
A u mnie jest tak: "Nowe komentarze na twoim blogu: 1". Wchodzę. Tylko, niestety rozwija się nie jak przed migracją tylko ten jeden wątek, ale od razu cały blog. I mam mieszane uczucia - dobre to czy złe...
#472 Zuzler
Bo jeśli ktoś będzie mieć wyciszony lub niewłączony temat dźwiękowy, to w tym momencie nie dowie się, o który wątek idzie.
#473 Monia01
Ja nie mam wyciszonego, a i tak nie wiem :D
🇺🇦 🇵🇱
#474 Zuzler
Ten, który ma nowy komentarz ma inny dźwięk.
#475 Monia01
Teraz mam 4 komentarze widmo.
🇺🇦 🇵🇱
#476 misiek
Ja dwa.
#477 Zuzler
A ja od czasu publikacji ostatniego wpisu ciągle jeden, choć, jak przypuszczam, za każdym razem inny, ale dopiero za tym razem nie mogę go odczytać.
#478 Zuzler
Sprawdziłam ten komentarz, faktycznie był jeden nowy. Ale ciekawe jest to, że gdy ta lista ze wszystkimi wpisami z bloga pokazała się pierwszy raz, weszłam w kilka wpisów od góry. One wtedy zniknęły z listy i teraz gdy pojawi się inny nowy komentarz, widzę już listę bez tych wpisów, w które weszłam. Nie wiem tylko czy kiedy komentarz pokaże się w którymś z nich, to on się znów pokaże na liście, czy będę musiała ręcznie sprawdzić z poziomu bloga.
#479 Kosa12
U mnie widzę 2 komentarze na moim blogu.
#480 lukasz1993258
Dziwna sprawa, po wrzuceniu wpisu na bloga, dwie osoby skomętowały wpis, na tomiast w co nowego była informacja, że były 3.
po przeczytaniu kmoętarzy, cały czaz mam powiedomienie, nowe komętarze na twoim blogu, 1, i nic sie nie da z tym zrobić.