Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Back to Humor, gry i zabawy#1061 camila
To znakomity przykład na to, dlaczego nie można używać lekarskich pojęć w czasie wywiadu z pacjentem? ;)
Ze starego podręcznika do neurologii:
"W chorobie Addisona włosy na głowie mogą ściemnieć. W niedoczynności tarczycy, zwłaszcza u kretynów, uwłosienie na głowie jest skąpe;"
Wyjaśnienie:
Jeszcze w XIX w. KRETYN był to termin medyczny, oznaczający osobę dotkniętą wrodzoną chorobą spowodowaną niedoczynnością lub brakiem tarczycy i objawiającą się niedorozwojem fizycznym i umysłowym.
#1062 fraaneek
W trakcie pierwszego inauguracyjnego posiedzenia gremium, we wtorek (7 maja) radni wybrali przewodniczącego, którym został Karol Wilczyński z Kolacji Obywatelskiej.
No to smacznego!
#1063 Postukujacy
"Lubie rozmawiać o psychologii. Chciałabym poznać kogoś podobnego, kto od hucznego miejsca pełnym ludzi woli pilniczek na łonie natury."
Trochę się obawiam to sobie wyobrażać: pilniczek, łono natury. To swoista pielęgnacja z rodzaju tych brzeszczotem po jajach, czy jak.
#1064 Paulinux
Auuaaaa. To zabolało. Tylko ciekawe co miało być w oryginale
#1065 Postukujacy
W oryginalnej wersji to autorka chciałaby pikniczek.
#1066 daszekmdn
No batona o smaku ptoszków ćwirćwirów jeszcze nie było
ROSHEN BATON Z NADZIENIEM O SMAKU KOSOWO MIGDAŁOWYM
#1067 johnson
Odpaliłem tyflopodcast. Wchodzę w szukaj, a że lubię czasem coś archiwalnego zaczołem szukać podsumowań lat w... tygloinformatyce. Coś mi świta, ale czy ktoś kojaży, z jakimi tyglami to było związane?
#1068 fraaneek
Temat nieśmieszny, ale jak tu się nie śmiać?
Z treści zgłoszenia wynikało, że mężczyzna stracił przyjemność. Na miejscu Zespół Ratownictwa Medycznego prowadził reanimację, niestety po pewnym czasie lekarz stwierdził zgon.
#1069 Paulinux
Boooooooże. Stracił przyjemność życia na tym łez padole xDDDDD
#1070 CzarnyPies
Moja siostra: Tak! to jest ta rasa - rusek terier!
#1071 Zuzler
WIecie, ale tu problem jest głębszy. Czym różni się spanie w kremowym kolorze do salonu od spania w kremowym kolorze do sypialni np?
-- (pawlink):
"Nowoczesna, rozkładana, dwuosobowa sofa z funkcją spania w kremowym kolorze do salonu"
Ciekawe na czym polega spanie w kremowym kolorze i czym się różni od spania w kolorze np. niebieskim czy zielonym. :D
--
#1072 fraaneek
Wystąpią Eklektyczne Gitary, Zenek Martyniuk i PRO8L3M
Zapowiada się iście eklektyczny weekend!
#1073 daszekmdn
"Witam. Pomawiam aktualną ofertę na kasety z prywatnej kolekcji."
Pomawiać kogoś, ale tak swoje własne oferty?
#1074 Paulinux
Polecam taki trik jak kochanie przez ramię (po prostu jak czujesz, że będziesz kichać, to skręć maksymalnie głowę w bok) - naprawdę pomaga na tą ciążową niedogodność :)
#1075 Zuzler
Widzę, że arabskie gogle to nie jedyna dziwna pozycja, o której dopiero się dowiaduję. ;)
#1076 Puszkin
Plaża na Gubałówce. To najwyżej położona plaża w Polce. :D
#1077 daszekmdn
Jedna z grup sprzedażowych:
Witam.
Proszę zaimportować cenę.
#1078 Zuzler
Nie do końca pomyłka, ale ładne.
Oferta z Allegro:
"Kret Granulki do Udrażniania Rur 1 szt.
2.64 zł".
W opisie można przeczytać, że to cena za saszetkę 0,04kg, natomiast całość z opakowaniem jednostkowym waży 44 kilo.
OK, więcej pytań nie mam. :D
#1079 fraaneek
Na drodze krajowej nr 12, na ul. Gostyńskiej doszło do zderzenia pojazdu osobowego z ciężarowym. Samochód osobowy prowadził 53-letni mężczyzna, w pojeździe znajdowały się także jego 18-letnia córka oraz 19-letnia dziewczyna z Leszna. Cała trójka trafiła do więzienia, jedna z osób jest w stanie ciężkim.
#1080 EugeniuszPompiusz
Piszę po angielsku. W korespondencji szybkiej, telegram/whatsapp, odbiorca na końcu wiadomości otrzymał.: "Thank you very buch".
I jeszcze myślałem, że poprawiłem. :D