Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Back to Humor, gry i zabawy#901 Monia01
Już bez przesady, nikt nie powiedział, że osoba za kartkę faktycznie by to mięso dostała. :D
-- (Paulinux):
Jezus Maria, co za bezeceństwa!
--
🇺🇦 🇵🇱
#902 daszekmdn
A napisali, że to mięso z ojca? Nie. Skąd wiecie, że ojciec nie jest np rzeźnikiem?
#903 Zuzler
Ale pisali o mięsie taty, nie mięsie z taty, no to chyba gra.
#904 misiek
Pierwsze skojarzenia po przeczytaniu no co, kobitka chce ładnie wyglądać, może idzie na procesję, czy coś, no normalna sprawa o co chodzi? Kartka na mięso mojego taty no co, tak było za Prl i każdy je miał. Uff, chyba jednak jestem zdrowy.
#905 Zuzler
Trofea z prywatnego polowania. <3
"Szukam krzesełka do karmienia 1,5 wnuczki."
"Serdecznie zapraszam do biblioteki na osiedlu Oświecenia rodziców z dziećmi."
Ech, żeby tak jeszcze ci rodzice z dziećmi byli z wielkiej litery... Ale "osiedle" oryginalnie nie jest, więc ujdzie. :D
#906 Tygrysica
Wymieszaj sodę oczyszczoną z wodą utlenioną w proporcjach pół szklanki na 2 łyżki. Wetrzyj mieszkankę w plamę i odczekaj do wyschnięcia.
#907 Monte
Biedna ta mieszkanka. XD
#908 Paulinux
Trudno mi uwierzyć że to się stało naprawdę, ale:
Bounty to nic innego jak odpowiednio przygotowane wiórki kokosowe, oblane wyborną czekoladą- może być gorzka, mleczna, a dla wybrednych nawet biała lub bez dodatku cukru Przepis jest dziecinnie prosty i poradzi sobie z nim nawet największy cukierniczy laik. Wystarczy połączyć wiórki kokosowe ze słodkim mleczkiem, a następnie podpiec je w zamrażalce.
#909 misiek
Ja już serio głupi jestem, bo nie kumam ni w holerę.
#910 MarOlk
No zamrażarka to naprawdę fest podpieka. Mrożoną pizzę wsadziłem i wyjąłem taaaaką cieplutką :P
#911 Postukujacy
Kierowco, przegotuj się na kolejne utrudnienia. Ul. Nowohucka będzie remontowana [harmonogram prac] - Wiadomości z Krakowa, Kraków Informacje - Co w Krakowie
cowkrakowie.pl
#912 Postukujacy
Tekst alternatywny do pewnego zdjęcia:
Lądowanie elektryczne auta
#913 Zuzler
"Będziesz mógł słuchać audiopuków przez cały rok!"
Y co?
Aaa, audiobooków.
#914 Zuzler
"Informacja
Zakład gospodarowania nieruchomościami w dzielnicy Praga Północ m.st. Warszawy, administracja obsługi mieszkańców (tu adres) informuje, że od dnia 4.05.2023 do dnia 30.05.2023 w godzinach 8:00-16:00. Za utrudnienia przepraszamy."
Czyli że w sumie jeszcze nie wymyślili, co się będzie działo, ale lepiej, żeby lokatorzy już zaczęli się bać, tak? Czy tylko w tych godzinach przepraszają za utrudnienia?
#915 Tygrysica
Środki do usuwania plam z dywanów dzielą się ze względu na włókna, z których są wykonane
#916 marcindab
Oto śmieszna wpadka komentatora.
"Kontuzja, ale interwencja masarza nie jest potrzebna."
Chodziło oczywiście o masażystę. Bo masarz pisany przez r z po kontuzji nigdy nie jest potrzebny.
#917 misiek
Pkp tak powinno zawsze przezornie :D
-- (Zuzler):
"Informacja
Zakład gospodarowania nieruchomościami w dzielnicy Praga Północ m.st. Warszawy, administracja obsługi mieszkańców (tu adres) informuje, że od dnia 4.05.2023 do dnia 30.05.2023 w godzinach 8:00-16:00. Za utrudnienia przepraszamy."
Czyli że w sumie jeszcze nie wymyślili, co się będzie działo, ale lepiej, żeby lokatorzy już zaczęli się bać, tak? Czy tylko w tych godzinach przepraszają za utrudnienia?
--
#918 Zuzler
"Witam
małżeństwo szuka mieszkania/pokoju w Bydgoszczy
nie pije, bez dzieci, bez zwierząt z Ukrainy."
#919 misiek
Ojj to niedobrze, tak z dziećmi pić :D
#920 MarOlk
Ludzie są takimi ksenofobami, że nawet zwierzęta z Ukrainy im przeszkadzają :P