Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Back to Humor, gry i zabawy#881 Postukujacy
Ostatnie słowo ;) ciekawe, z karcerem się to mogłoby łączyć, czy z czym?
W Polsce z kolei bardzo rzadko zdarza się, że woda jest skażona arsenem - woda, która jest zdatna do picia jest wielokrotnie testowana i filtrowana, nie jest zatem niebezpieczna dla zdrowia, a jej spożycie nie jest karcerogenne.
#882 Monte
Sytuacja jeszcze z internatu: Zebraliśmy się któregoś dnia na dużej sali w starym internacie, bo było składanie życzeń. Zawsze na takim składaniu życzeń śpiewaliśmy standardowe: "Życzymy, życzymy", "Niech cię Pan błogosławi i strzeże" i jeszcze taką piosenkę: "Wszystkiego najlepszego, radosnych wielu dni, uśmiechu promiennego życzymy ci, łask Ojca niebieskiego i wielu wielu sił, wszystkiego najlepszego życzymy ci". Dwa ostatnie wersy zwrotki tej piosenki brzmiały: "...o czym w piosence ci chcemy śpiewać sama najlepiej wiesz". Kiedy śpiewało się to pracownikowi płci męskiej zmienialiśmy tekst na "...Ty sam najlepiej wiesz". Z tego, co wiem u nas w żeńskim internacie było więcej pracownic niż pracowników, ale jednak byli. I zdarzyło się tak, że składaliśmy życzenia właśnie jednemu z pracowników i cały internat odruchowo zaśpiewał: "O czym w piosence ci chcemy śpiewać sama najlepiej wiesz", po czym rozległ się zbiorowy śmiech, bo zaśpiewaliśmy tak panu, nie pani. :) Była też piosenka: "Niech Cię pan błogosławi i strzeże, niechaj on daje pokój ci, on miłością napełnia serce Twoje, zawsze z tobą jest". Słyszałam, że kiedyś jakieś dziewczyny pomyliły się i zaśpiewały: niech cię Pan błogosławi i strzyże. :)
#883 CzarnyPies
Wnioski o wypłatę świadczenia będzie można składać po uzyskaniu oceny, z zastrzeżeniem, że w 2024 roku. Świadczenie będzie wypacane wyłącznie osobom, które uzyskały najwięcej punktów.
#884 misiek
I wszystko się zgadza, wypacane, czyli takie a temu damy, temu nie damy.
#885 Zuzler
:Zamienię albę komunijną na drobną dziewczynkę."
#886 Zuzler
"Może mi polecicie co warto zwiedzić koło Opola oprócz zoo z małymi dziećmi?"
#887 Monia01
Generalnie jakieś zoo z dużymi dziećmi by się przydało też chyba
🇺🇦 🇵🇱
#888 MarOlk
Ksiądz jakiś???
-- (Zuzler):
:Zamienię albę komunijną na drobną dziewczynkę."
--
#889 misiek
Zrobiło mi to dzień. Czy ze mną jeszcze wszystko w porządku?
-- (Zuzler):
"Może mi polecicie co warto zwiedzić koło Opola oprócz zoo z małymi dziećmi?"
--
#890 Tygrysica
Zuzler, świetne. Gdzie ty znjjdujesz takie perełki?
#891 EugeniuszPompiusz
ech, trochę tych miejscówek jest, fejs tu i tam najlepszym przyjacielem, im bardziej społecznie i lokalnie działasz, tym statystycznie więcej tego widać.
#892 EugeniuszPompiusz
Co tu się ostatnio taki targ normalnie zrobił.
Pisownia oryginalna.:
Tym razem, na jednej z zagłębiowskich lokalnych grup czytamy.:
"Sprzedam lub oddam w dobre ręce pełny wór dzieci, ubranka dla chłopca, 110 w górę z kurtką
Nie przyjmuję rezerwacji".
#893 djdenismusic
Sprzedam kurtkę elektryczną z palnikami za 100 zł.
#894 Paulinux
lepsza była kochanka elektryczna xDDDD
#895 Monte
No nieee, rozwaliło mnie to! XD :D Dawno tak się nie uśmiałam. 
(EugeniuszPompiusz):
Co tu się ostatnio taki targ normalnie zrobił.
Pisownia oryginalna.:
Tym razem, na jednej z zagłębiowskich lokalnych grup czytamy.:
"Sprzedam lub oddam w dobre ręce pełny wór dzieci, ubranka dla chłopca, 110 w górę z kurtką
Nie przyjmuję rezerwacji".
--
#896 daszekmdn
Biedronka Express z dostawą na terenie miasta - Wrocław, glovo.
Kraków: Biedronka Express z dostawą na terenie miasta - Glovo
Ciekawe, gdzie leży to Glovo.
#897 EugeniuszPompiusz
z podobnej, Zagłębiowskiej grupy na fb.:
Pis. Oryginalna.:
"Poszukuję!
Czy jest ktoś chętny by zrobić makijaż permamentny na boże ciało?"
#898 EugeniuszPompiusz
i jeszcze jedna aukcyjka w facebookowym market place.:
opis.: Unikat, Pamiatka z PRL!
Treść, pisownia oryginalna.:
"Sprzedam pamiątka z PRL, unikat!
Kartka na mięso mojego taty."
#899 Paulinux
Jezus Maria, co za bezeceństwa!
#900 Monte
Łooo maaatkooo! To drugie to się chyba nadaje na sprawę kryminalną. XD A pierwsze też dobre. :D