Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Back to Humor, gry i zabawy#661 CzarnyPies
Witajcie dziś przychodzę z takim pytaniem czy może ktoś z państwa wie gdzie można nabyć książkę do zasad muzyki w grillu proszę o informację z góry bardzo serdecznie dziękuje pozdrawiam

#662 misiek
Co, on chce podpałkę pod grilla z książki robić :D
#663 Zuzler
Na bogato, 1 tom brajlowski to coś koło stówy ponoć. :P
#664 Tygrysica
To jeszcze zależy jak gruby tom. Drukarnie zazwyczaj liczą od strony. Przyczym wydrukowanie strony to jest koszt chyba około dychy albo coś w tym rodzaju. Mogę trochę przesadzać, dawno niczego nie drukowałam, biorąc jednak pod uwagę ostatnie podwyżki cen wszystkiego... Można wejść na stonę jakiegoś PHUImpuls i sprawdzić.
#665 misiek
Jak nie lepiej
-- (Zuzler):
Na bogato, 1 tom brajlowski to coś koło stówy ponoć. :P
--
#666 johnson
Gadamy z Rafałem o blinddrivie. Blind drive to taki trochę fikcja internatywna.
#667 Monte
A jak miało być?
#668 Snajper22
Scenka z jednego z polskich seriali.
Policjanci wchodzą do domu, aby przeszukać pokój kobiety.
Jej mąż mówi: "Proszę, tu jest pokój żony."
Nato mama komentuje: "a to oni nie mają wspulnej żony?", zamiast A to oni nie mają wspulnej sypialni? :D
Cormac McCarthy, "Droga"
#669 Paulinux
Właśnie się dowiedziałem ze sąsiadka obok mnie zmalała wczoraj wyf
#670 Paulinux
Jezu, mi już siada na łeb czasem. Dzisiaj zamiast obcojęzycznych napisałabym... obcojęcznych. 
#671 MarOlk
obcozajęcznych
#672 CzarnyPies
Ci co tak gadają nie mieli nigdy dzieci. Nie sztuką jest upiłować jedno dziecko, chociaż zależy od dziecka. A 5 dzieci to wyzwanie. Zwłaszcza w tym samym wieku. Niech już Ci ludzie przestaną się wtrącać w czyjeś życie.
#673 Postukujacy
Gadam z kimś o snach. I komentuję jednym słowem: nudnie.
A chciałem napisać cudnie.
#674 piter9521
Na stronie jednej uczelni przy rodzajach poprawy dostępności czytam
Uproszenie witryny
Kto tę witrynę uprasza i o co?
#675 EugeniuszPompiusz
"Poszukuję fotografa na komunie która odbędzie się 21 Maja 2023 w rozsądnej cenie".
#676 Zuzler
W miarę się to tutaj zalicza. Otóż w Macu była sobie, jak to w Macu, lada, nad którą widniały dwa napisy, polski i angielski. Jeden brzmiał "Odbierz", drugi "Order".
Wszystko dobrze, póki ktoś tego nie przeczytał łącznie. :D
#677 Monte
Faaajne. :)
#678 daszekmdn
Jadę po cienie. Oczywiście miało być jadę po ciebie.
#679 EugeniuszPompiusz
"Sensacyjne doniesienia na temat Kyliana Mbappe. Chce odejść już w styczniu marca".
patrzę więc i oczom nie wierzyłem, bo stało jak Wół "W styczniu marca."
po chwili, nadeszła jednak refleksja, że przecież "Marca" to czasopismo Hiszpańskie, a opisujący to polski serwis po prostu nie wstawił go w cudzysłów.
#680 CzarnyPies
Dzisiaj dopiero to zauważyłam...
Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Nowym Sączu informuje, iż umowa dofinansowania VII-441-1-4/03U/22 ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w ramach realizacji programu „Aktywny samorząd - Moduł I Obszar B Zad 1 – pomoc w zakupie sprzętu elektrowniczego lub jego elementów oraz oprogramowania” została rozliczona.