Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Back to Humor, gry i zabawy#341 Paulinux
@Postukujacy, Tobie to zboczone myśli w głowie, chodziło o wyjście na piwo z tym kimś
#342 Postukujacy
@Paulinux: moje myśli nie były zboczone, ale skoro Twoje takie są o moich to idąc tym torem co ktoś trzeci sobie pomyśli?!
#343 Snajper22
Sytuacja z przed chwili. Mama do mnie:
Klaudia idź wyjmij to pranie z lodówki. :D Proszę wziąć pod uwagę duże zmęczenie. :)
Cormac McCarthy, "Droga"
#344 Zuzler
Ale po co się tak kałować...
Miało być "pałować" albo "katować". :D
#345 Agata.d
Czytając kiedyś menu jednej restauracji natrafiłam na nazwę deseru: Ciasto baranowe.
#346 pawlink
Znalezione w pewnych materiałach szkoleniowych:
"Dostępność = Jakkość"
Rzeczywiście patrząc na zaprojektowanie niektórych stron, to święta prawda - twórcy nie dali rady przełknąć i musiała im w gardle stanąć. :D Zresztą użytkownikom tym bardziej. ;)
#347 Paulinux
Opis książki
Wyjątkowy zbór opowieści grozy autorstwa wybitnych przedstawicieli gatunku
#348 johnson
Rozmowa prywatna o grach. Jest coś takiego jak Indzastiś. Jak to normalnie się pisze, to nie wiem. Ktoś wie coś na jej temat? To był jakiś wyciek? Czy to jakaś nadchodząca podróba Injustice? Mam nadzieję, że to nikt z was jej nie robi. Jak wygadałem, no to sory. :)
#349 pawlink
"Nie mamy wiedzy na temat śledztwa prowadzonego przez organy ściągania"
Polska Agencja Prasowa opublikowała oświadczenie Urzędu Miasta Krakowa. W piśmie poinformowała, że "nie posiada wiedzy na temat śledztwa prowadzonego przez organy ściągania".
Źródło:
https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,27551254,cba-zatrzymalo-byla-wiceprezydent-krakowa-i-szefow-izby-przemyslowo-handlowej.html
#350 Zuzler
Wpis Celtic1002 z tablicy:
Czy tylko ja mam dzisiaj nasrój bojowy?
#351 johnson
Ja już straciłem. W końcu puściło, ale dla mnie i tak za mało.
#352 Zuzler
Z grupy lokalnej:
"Mieszkam Nad Potokiem na czwartym piętrze bez nogi."
Zrobiło mi to dzień. :)
#353 tomecki
Niedawno udało mi się osobiście napisać "pewnica" oraz "dramowy" zamiast darmowy.
W sumie pewnica mogłaby być nazwą np. siedziby jakiegoś kołcza czy innego takiego, a dramowe rzeczy to takie, które zawiłością procedury gwarancyjnej wywołują taakie wspomnienia.
#354 Paulinux
Dramowy to u mnie klasyk :P
#355 Snajper22
Pewnego razu odpisywałam na wiadomość i po dzisiejszym przeczytaniu zorientowałam się, że zamiast w autobusie, to napisałam w autobucie. :)
Cormac McCarthy, "Droga"
#356 johnson
To by był całkiem ciekawy sprzęt dla inwalidów. Nooo podsunełaś coś ciekawego.
#357 Zuzler
Dziś, dzięki pisaniu brajlem na Iphonie, powstało nowe miasto: Fochaczew.
#358 johnson
Osada ludzi mających fochy. Zapraszam.
#359 Zuzler
Kiedy pewien człowiek poproszony, by kupić Altacet dla osoby, która spadła ze schodów i potłukła sobie kolana wrócił z Alkaseltzerem, żartowaliśmy, że fajnie, miło, że taki zapobiegliwy ten człowiek, dba o nas od stóp do głów.
Historia ta jednak na tym się nie skończyła, bo, widzicie, mi zawsze starczał co najwyżej Litorsal w sytuacjach kryzysowych. Wyobraźcie sobie, co działo się, gdy spytałam, na co to Alkaserce. :)
#360 Paulinux
Kontakt z infolinią Google Polska jest dostępny przez 24 godziny przez 7 dni w tygodniu w języku anigelksim